|
Caspian Journal of Dental Research، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۴۳-۴۹
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر کلینیکی و بیوشیمیایی شکلات تلخ بر پریودنتیت مزمن |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه : ترکیبات آنتی اکسیدان از جمله کاکائو می توانند فوایدی در درمان التهاب از جمله پریودنتیت داشته باشند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مصرف کاکائو در پریودنتیت مزمن متوسط می باشد. مواد و روش ها: یک کار آزمایی بالینی یک سویه کور بر روی 40 بیمار صورت گرفته است که به صورت تصادفی به دو گروه 20 نفره تقسیم گردیدند. گروه درمان 30 گرم شکلات تلخ (78% کاکائو) و گروه کنترل 5/22 گرم شکلات سفید (بدون کاکائو)، سه بار در روز، به مدت چهار هفته دریافت نمود. نمونه های بزاق در زمان شروع مطالعه و بیست و هشتمین روز پس از شروع مصرف شکلات از بیماران جمع آوری گردید. عمق پروبینگ پاکت، شاخص لثه ای (Loe and Silness) ، شاخص تغییر یافته خونریزی پاپیلاری (Barnett) و میزان از دست رفتن چسبندگی کلینیکی در زمان شروع مطالعه، هفته های دوم، چهارم، ششم و هشتم پس از آن در دندانهای رمفورد اندازه گیری شد. ظرفیت تام آنتی اکسیدان و اکسیداسیون لیپیدی بزاق توسط روش Ferric reducing antioxidant power (FRAP) و Tiuborbituric acid reactive substances (TBARS) اندازه گیری شد. یافته های حاصل از پارامتر های کلینیکی با آزمون های t-test و Repeated measures test و یافته های حاصل از پارامترهای بیوشیمیایی با آزمون t-test آنالیز شده و مورد مقایسه قرار گرفته است. یافته ها: مقایسه داخل گروهی پارامتر های کلینیکی در هر دو گروه از لحاظ آماری معنادار بود (0001/0>P) در مقایسه ی بین گروهی پارامتر های کلینیکی شاخص تغییر یافته خونریزی پاپیلاری در گروه درمان کاهش معنی دار از لحاظ آماری نشان داده است ( 03/0>P) تغییرات شاخص لثه ای و شاخص تغییر یافته خونریزی پاپیلاری در هفته های چهارم (008/0>P)، ششم (008/0>P) و هشتم از لحاظ آماری در گروه درمان معنی دار بوده است. گروه درمان در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری در ظرفیت تام آنتی اکسیدان (00001/0> P) و کاهش معناداری در اکسیداسیون لیپیدی (015/0>P) بزاق نشان داده است. نتیجه گیری: مصرف شکلات تلخ منجر به افزایش ظرفیت تام آنتی اکسیدان بزاق، کاهش اکسیداسیون لیپیدی بزاق و کاهش التهاب و خونریزی لثه ای می گردد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Clinical and biochemical effects of dark chocolate in moderate chronic periodontitis |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Antioxidant agents such as cocoa could have some benefits in treatment of inflammation including periodontitis. The aim of this study was to investigate the effects of cocoa consumption on moderate chronic periodontitis. Materials &Methods: This single-blind randomized clinical trial study was performed on 40 subjects who were randomly divided into two groups. Treatment group received 30 gr dark chocolate (78% cocoa) and control group received 22.5 gr white chocolate three times a day for 4 weeks. Saliva samples were collected from patients at baseline and t wenty-eight days after eating chocolate. Probing pocket depth (PPD), Gingival index (GI, Silness and Loe), Modified papillary bleeding index (MPBI, Barnett), Clinical attachment loss (CAL) were recorded at baseline and 2nd, 4th, 6th, 8th weeks later in ramfjord teeth. Total antioxidant capacity (TAC) and lipid peroxidation of saliva were estimated by Ferric reducing antioxidant power (FRAP) and Tiuborbituric acid reactive substances ( TBARS ) methods. Data of clinical parameters were analyzed using t-test and repeated measures test. Biochemical parameters were analyzed using t-test. Results: Intra-group comparison of clinical parameters demonstrated significant decrease in both groups (p< 0.0001) and inter-group comparison showed significant decrease of MPBI in treatment group, (p< 0.03). MPBI and GI were significantly decreased in treatment group compared to the control in the weeks of 4th, 6th and 8th, according t-test ( GI4, P=0.008-GI6, P=0.008-GI8, P=0.009), (MPBI4, MPBI6, MPBI8, P< 0.0001). Treatment group showed the increase in FRAP, (p< 0.00001 ) and decrease in TBARS, ( P< 0.015) which were statically significant in compare with control group. Conclusion: Consuming dark chocolate could increase TAC and decrease lipid peroxidation, gingival bleeding and inflammation. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
روشنک رودگریان | roshanak roodgaryan babol-iran. بابل-ایران.
نیلوفر جنابیان | niloofar jenabian babol-iran. بابل-ایران.
علی اکبر مقدم نیا | ali akbar moghadamnia babol-iran. بابل-ایران.
مهدی پور امیر | mahdi pouramir babol-iran. بابل-ایران.
فاطمه خدیر | fatemeh khadir babol-iran. بابل-ایران.
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.cjdr.ir/browse.php?a_code=A-10-198-1&slc_lang=en&sid=en |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
پریودنتیکس |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|