Caspian Journal of Dental Research، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۲۶-۳۱

عنوان فارسی بررسی ارتباط محل نگهداری مسواک و محتوای میکروبی آن
چکیده فارسی مقاله مقدمه : نگهداری مناسب بهداشت دهان یک فاکتور مهم در سلامتی است. امروزه مسواک ها به طور شایع برای نگهداری بهداشت دهان و جلوگیری از بیماری های دندانی استفاده می شود. اما متأسفانه نحوه نگهداری از مسواک مورد غفلت قرار می­گیرد . هدف مطالعه حاضر بررسی ارتباط نحوه نگهداری مسواک و محتوای میکروبی آن می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی پس از انتخاب 60 نفر داوطلب سالم بر اساس معیارهای ورود و خروج، داوطلبین بر اساس پرسش از آنها درباره نحوه معمول نگهداری مسواک (اتاق خواب، حمام و دستشویی) به سه گروه 20 نفری تقسیم شدند. از داوطلبین هر گروه خواسته شد که از مسواک های تحویل شده جهت مسواک زدن یک بار در روز استفاده نمایند و مسواک پس از یک ماه توسط محقق جمع آوری گردید، سپس مسواک دوم در اختیار داوطلبین قرار گرفت و سه ماه بعد جمع آوری گردید. سپس مسواک ها جهت کشت و بررسی به آزمایشگاه ارسال شد. بریستل های مسواک در یک میلیمتر از محیط کشت Bhi broth شسته شده و مایع حاصل شده را در دو محیط کشت Mac conkey برای باکتری های گرم منفی و blood agar و شکلات آگار برای باکتری های گرم مثبت کشت داده شد. سپس تعداد کلونی های میکروارگانیسم ها از لحاظ وجود استرپتوکک موتان، کاندیدا آلبیکنس، سودوموناس، کلبسیلا، استافیلوکک طلایی Ecoli شمرده شده و سپس در هزار ضرب گردید. داده ها در نرم افزار 18 SPSS و با استفاده از تست کروسکال والیس آنالیز گردید. یافته ها: نتایج نشان داد در ماه اول و سوم بین گروههای مختلف از نظر تعداد میکروارگانیسم ها ارتباط آماری معنی دار وجود دارد 014/0 =p-value مسواکهایی که در حمام نگهداری می شدند بیشترین بار میکروبی را داشتند. نتیجه گیری : مسواک های نگهداری شده در حمام، پس از 3 ماه بیشترین میزان آلودگی میکربی را دارا بودند. طبق یافته های این مطالعه بدترین محل نگهداری حمام و مناسب ترین محل جهت نگهداری مسواک ها اتاق خواب می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of relationship between toothbrush keeping place and its microbial content
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Maintaining good oral hygiene is an important factor in health.Toothbrushes are commonly used to maintain oral health and prevent dental disease, but unfortunately how keeping the toothbrush is neglected . The aim of this study was to investigate the relationship between toothbrush keeping method and its microbial content. Methods: In this cross-sectional study, 60 volunteers were enrolled and divided into 3 groups based on the places of keeping their toothbrushes (bedroom, bathroom and lavatory). The participants were asked to brush once a day for one month using the first toothbrush which had been delivered then the first toothbrushes were gathered and a second toothbrush was delivered. The participants were asked to brush once a day using the second toothbrush for 3 months. All toothbrushes were sent for culture and evaluation. All toothbrushes were evaluated by a blind microbiologist. Toothbrush bristles were washed in BHI broth medium then the resulting liquid was cultured in MacConkey’s agar for gram-negative bacteria and in blood agar and chocolate agar for gram-positive bacteria. Colony counts of Streptococcus mutans, Candida albicans, Pseudomonas, Klebsiella, S. aureus, and E. coli were determined and multiplied by one thousand. Data were analyzed by SPSS version 18 and using Kruskal-Wallis test. Results: At the end of the study the results showed statistically significant differences in microbial load between the groups (p=0.014). Toothbrushes that were kept in bathroom had highest microbial load. Conclusions: Toothbrushes kept in the bathroom had the greatest microbial contamination after three months. According to the results of this study, bathroom is the worst place and bedroom is the best place for keeping toothbrushes. .
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه اربابی کلاتی | fateme arbabi kalati
zahedan-iran.
زاهدان-ایران.

طاهره نصرت زهی | tahereh nosratzehi
zahedan-iran.
زاهدان-ایران.

لیلا فرهاد ملاشاهی | leila farhadmollashahi
zahedan-iran.
زاهدان-ایران.

مرضیه اسدی آیدانلو | marzie asadi idanlo
zahedan-iran.
زاهدان-ایران.

زکریا بامری | zakaria bameri
zahedan-iran.
زاهدان-ایران.


نشانی اینترنتی http://www.cjdr.ir/browse.php?a_code=A-10-173-1&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیماری های دهان
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات