Caspian Journal of Dental Research، جلد ۲، شماره ۲، صفحات ۴۲-۴۷

عنوان فارسی بررسی توانایی شیرعسل با ماندگاری بالا در زنده نگه داشتن سلولهای لیگامان پریودنتال
چکیده فارسی مقاله مقدمه: بیرون افتادن دندان به معنای جابجایی کامل دندان از حفره دندانی است که باعث آسیب به ساختارهای لیگامان پریودونتال ،سمان ، استخوان آلوئول ،لثه و پالپ دندان می شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی توانایی شیرعسل بلند مدت در زنده نگه داشتن سلولهای لیگامان پریودنتال می باشد. مواد و روش ها: برای تهیه سلولهای لیگامان پریودونتال از دندان های پرمولر سالم که به دلیل درمان ارتودنسی کشیده شده بودند استفاده شد.بافت پریودونتالی در این افراد سالم و فاقد هرگونه التهاب بود.سلولها ی لیگامان پریودونتال به تعداد 103×8 سلول درمحیط کشت DMEM( Dulbecco’s Modified Eagle Medium ) در پلیت 96- well کشت داده شدند تا زمان اتصال سلولها به پلیت، در 37 درجه انکوبه شدند. بعد از آن محیط کشت DMEM را برداشته و به هر well ، به میزان 100 میکرو لیتر از محیط های شیر مدت دار ، شیر معمولی ، Hank’s Balanced Salt Solution (HBSS) و شیر عسل مدت دار اضافه شد. DMEM به عنوان محیط کنترل مثبت و محیط خشک به عنوان محیط کنترل منفی در نظر گرفته شد. سپس پلیت ها به مدت 1، 3، 6، 9 ساعت در انکوباتور °37 قرار داده شدند. زنده ماندن سلولها با استفاده از روش MTT(Thiazolyl Blue Tetrazolium Bromide) ارزیابی شد. یافته های مطالعه با استفاده از روش های آماری Two Way ، One Way Anova ، Anova ، Post hoc scheffe مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: نتایج مطالعه نشان می دهد که میزان بقای سلولهای PDL در تمام محیط ها در تمام زمان هابه صورت معنی داری نسبت به محیط کنترل منفی بهتر می باشد(001/0 ≥p)بعد از گذشت 9 ساعت میانگین بقای سلولهای لیگامان پریودنتال در محیطهای شیرعسل مدت دار،شیر مدت دار و HBSS به ترتیب 82/0±82 ،13/8±75، 78/2±87 بود. بعد از گذشت 9 ساعت در هردو محیط شیر عسل و HBSS نسبت به محیط شیرمعمولی به صورت معنی داری میزان بقای سلولها بیشتر بود. (003/0=p) نتایج آنالیز One Way Anova نشان می دهد که پس از گذشت 9 ساعت میزان بقای سلولهای PDL در محیط شیر عسل قابل مقایسه با محیط HBSS بود. نتیجه گیری : با توجه به نتایج مطالعه ی حاضر شیر عسل با ماندگاری بالا و همچنین شیر مدت دار به عنوان یک محیط حد واسط مطلوب که قابل مقایسه با HBSS می باشند در نظر گرفته می شود. این محیط ها علاوه بر اینکه در مدت زمان ذکر شده دارای توانایی برابر در زنده نگه داشتن سلولها در مقایسه با محلولهای تجاری گران قیمت می باشند به راحتی در دسترس بوده و قابل استفاده می باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فیبروبلاست،DMEM ، لیگامان پریودنتال

عنوان انگلیسی Evaluation of the long-shelf life honey milk As a storage media for preservation of avulsed teeth
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Tooth avulsion is defined as the complete displacement of the tooth from its alveolar socket which causes damage to the periodontal ligament structure, cementum, alveolar bone, gingiva, and dental pulp. The purpose of this study was to determine the ability of long-shelf life honey milk to serve as a temporary storage medium for the maintenance of periodontal ligament (PDL) cell viability on avulsed teeth. Methods: PDL cells were obtained from premolars extracted for orthodontic purposes which were clinically healthy and had healthy gingiva (i.e. not inflamed).Then, 8×10³ cells were seeded in each well of 96-well plate. and Afterwards treated with long-shelf life milk and honey milk , Hank’s Balanced Salt Solution (HBSS) and fresh milk . Different incubation periods were 1, 3, 6, and 9 hours. Dulbecco’s Modified Eagle Medium (DMEM) and dry medium were considered as positive and negative control media, respectively. Cell viability was determined by using the MTT ( Thiazolyl Blue Tetrazolium Bromide ) assay. Data were statistically analyzed with one-way anova, two-way anova and post hoc Scheffe tests. . A level of p≤0.05 was accepted as statistically significant Results: The results indicate that all media performed significantly better in maintaining PDL cell viability than the negative control at all time periods. (p≤0.001) After 9 hours, Percentage of viable PDL cells in long-shelf life honey milk, long-shelf life milk and HBSS were 82 ±0.82 , 75±8.13 and 87±2.78 respectively. Furthermore cells' viability in both long-shelf life honey milk and HBSS was significantly better than fresh milk medium (p=0.003). Moreover, the results of One-way ANOVA showed long-shelf life honey milk were more effective in preserving the PDL cell viability as well as HBSS after 9 hours. Conclusions: According to the study results, long-shelf life honey milk considered as appropriate storage media which are comparable to HBSS. These media are not only able to keep more cells viability after 9h compared to the expensive commercial solutions, but are also be easily accessible.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Tooth avulsion, Fibroblasts, DMEM, Storage media

نویسندگان مقاله علی نوذری | ali nozari
shiraz-iran.
شیراز-ایران.

طاهره اسماعیل پور | tahere esmaeilpour
shiraz-iran.
شیراز-ایران.

سلیمان فیجان | soleiman fijan
rafsanjan- iran.
رفسنجان-ایران.

مهین سلمان نژاد | mahin salmannejad
shiraz-iran.
شیراز-ایران.


نشانی اینترنتی http://www.cjdr.ir/browse.php?a_code=A-10-92-2&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده دندانپزشکی کودکان
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات