مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۲۰، شماره ۹، صفحات ۴۸-۵۴

عنوان فارسی مقایسه اثر مصرف کوتاه مدت کیک پروبیوتیک (باسیلوس کواگولانس) با کیک معمولی بر شمارش استرپتوکوک موتانس بزاق
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: مصرف مواد غذایی موجب تغییر فلور دهان می­شوند. خوراکی­هایی که باعث رشد استرپتوکوک موتانس شوند، می توانند موجب پوسیدگی دندانی شوند. این مطالعه، به منظور بررسی تأثیر مصرف کوتاه­مدت کیک حاوی باکتری­ پروبیوتیک باسیلوس­کواگولانس(Bacillus Coagulans) بر تعداد استرپتوکوک موتانس بزاق در مقایسه با مصرف کیک معمولی انجام شد. مواد و روش­ها: این مطالعه مقطعی یک سو­کور بر روی 30 داوطلب بزرگسال در 2 گروه انجام شد. در گروه اول ابتدا کیک پروبیوتیک (75گرم روزانه) به مدت 1هفته مصرف گردید و 2هفته به­عنوان دوره wash out در­نظر گرفته شد و سپس کیک معمولی به­مدت 1 هفته مصرف گردید. در گروه دوم ابتدا کیک معمولی به­مدت 1هفته مصرف گردید و 2­هفته به­عنوان دوره wash out در­نظر گرفته شد و سپس کیک پروبیوتیک (75گرم روزانه) به­مدت 1هفته مصرف گردید. بزاق غیرتحریکی ، قبل از شروع مصرف کیک (Baseline) و سپس در پایان دوره­های مصرف یک هفته­ای کیک­ها گرفته شد. شمارش کلنی­های استرپتوکوک موتانس بزاق، توسط دستگاه شمارشگر کلنی انجام شد. یافته ها: از بین 30 فرد مورد بررسی، 16نفر (%53/33) مرد و 14نفر (%46/67) زن با میانگین سنی 17/15±40/86 سال سال بودند. تعداد استرپتوکوک موتانس در نمونه­های بزاق Baseline برابر با CFU/ml106*(1/430±7/872) و پس از مصرف کیک پروبیوتیک CFU/ml106*(0/841±4/652) و پس از مصرف کیک معمولی برابر CFU/ml106*(3/895±21/386) بود. بین شمارش استرپتوکوک موتانس قبل و بعد از مصرف کیک پروبیوتیک، تفاوت آماری معنی ­داری وجود نداشت. درحالیکه پس از مصرف کیک معمولی نسبت به کیک پروبیوتیک، شمارش باکتری (3/9±21/39 در مقابل 0/84±4/65) به­طور معنی­داری افزایش یافت(0/032p=). نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعهاضافه کردن باکتری­های پروبیوتیک به میان­ وعده­ های شیرین و پرمصرف، می­تواند باعث کاهش اثرات سوء مواد غذایی بالقوه پوسیدگی زا مانند کیک ها بر سلامت دهان شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بزاق، باسیلوس کواگولانس، استرپتوکوک موتانس، پروبیوتیک

عنوان انگلیسی Comparison of the Effect of Short-Term Consumption of Probiotic (Bacillus Coagulans) and Ordinary Cake on Salivary Streptococcus Mutans
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Consumption of food causes changes in oral flora. Foods that create an appropriate media for Streptococcus mutans and other cariogenic microflora, cause increase the rate of tooth caries. The aim of this study was the assessment of short-term consumption of probiotic cake (contain Bacillus coagulans) on salivary streptococcus mutans count and comparison with ordinary cake. METHODS: A cross over blind study was conducted on 30 healthy adult volunteers in two groups (16 males and 14 females). The first group ate probiotic cake (75 grams daily) for 1 week and after 2 weeks wash out period, they ate ordinary cake. The second group first ate ordinary cake and after 2 weeks wash out period, they ate probiotic cake (75 grams daily). Non-stimulating salivary samples, before (as baseline) and after eating probiotic and ordinary cake, were collected. Then counting of streptococcus mutans was done with colony counter. FINDINGS: Of the 30 patients, 16 (53.33%) were male and 14 (46.67%) were female with an average age of 40.86±17.15 years. Number of Streptococcus mutans in baseline saliva samples was (7.872±1.430)106 CFU/ml and in the saliva samples after consumption of probiotic cake was (4.652±0.841)106 CFU/ml and in saliva samples after consumption of ordinary cake was (21.386±3.895)106 CFU/ml. There was no significantly difference between mutants count before and after eating probiotic cake (p=0.769) but after consumption of ordinary cake than probiotic cake the count of streptococcus increased significantly (21.3±39.9 compared with 4.65±0.84) (p=0.032). CONCLUSION: Based on the results of this study, the addition of probiotic bacteria to sweet and high-consumption foods can reduce the adverse effects of foods such as cakes on oral health.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Saliva, Bacillus Coagulans, Streptococcus Mutans, Probiotics

نویسندگان مقاله مریم کوپایی | Maryam Koopaie
Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه بیماری‌های دهان و فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، تهران، ایران

ثنا جهانگیر | Sana Jahangir
Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
پردیس بین الملل دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، تهران، ایران

روناک بختیاری | Ronak Bakhtiari
Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1341-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/95/article-95-1570167.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده دندانپزشکی، بیماریهای دهان
نوع مقاله منتشر شده مقطعی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات