|
|
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۲۰، شماره ۸، صفحات ۱۵-۲۴
|
|
|
| عنوان فارسی |
بررسی اثر مصرف چای سبز بر سطوح آنزیم های کبدی و پروفایل لیپیدی سرم در مبتلایان به بتاتالاسمی ماژور |
|
| چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: در بیماران بتاتالاسمی ماژور اضافه بار آهن و استرس اکسیداتیو موجب اختلالات متابولیکی بویژه در کبد می گردد. چای سبز بعلت خواص شلاتوری آهن و آنتی اکسیدانی ممکن است در کاهش عوارض این بیماری مفید باشد. لذا این مطالعه به منظور بررسی اثر مصرف چای سبز بر آنزیمهای کبدی و پروفایل لیپیدی سرم در این بیماران انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 52 نفر از بیماران بتاتالاسمی ماژور در دو گروه 26 نفری کنترل و مداخله انجام شد. بیماران در گروه مداخله روزانه 3 فنجان چای سبز به مدت 8 هفته و گروه کنترل نیز روزانه به همان مقدار آب جوشیده به مدت مشابه مصرف کردند. ارزیابی دریافت غذایی، آنزیم های کبدی AST و ALT، کلسترول تام، تری گلیسرید، LDL-C و HDL-C سرم و اندازه گیری های قد و وزن در ابتدا و انتهای مطالعه انجام شد. یافته ها: کاهش معنیدار سطوح آنزیمهای ALT (0/0001p<، U/L4/8±38/8) و AST(0/007p<، U/L11/01±39/53) و تری گلیسرید سرم (0/0001p<، mg/dl 31/82±135/03) نسبت به مقادیر پایه ( U/L5/26±42/53، U/L 9/7±43/46 و mg/dl 33/34±150/35) در گروه چای سبز مشاهده شد. مصرف چای سبز منجر به کاهش معنیدار سطوح سرمی کلسترول تام در پایان مطالعه در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل گردید (0/006=p). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که مصرف چای سبز باعث کاهش سطوح آنزیم های کبدی، تری گلیسرید و بویژه کلسترول تام سرم در بیماران تالاسمی ماژور می شود. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
| عنوان انگلیسی |
An Investigation of the Effect of Green Tea on Liver Enzymes and Serum Lipid Profiles in Patients with Beta–Thalassemia Major |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND AND OBJECTIVE: In patients with beta – thalassemia major, iron overload and oxidative stress cause metabolic disorders, especially in the liver. Green tea may be beneficial in reducing the complications of this disease due to the iron chelation and antioxidant properties. Therefore, this study was conducted to evaluate the effect of green tea on liver enzymes and serum lipid profiles in these patients. METHODS: This randomized clinical trial was performed on 52 patients with beta – thalassemia major in two groups of controls and intervention (26 people in each group). Patients in the intervention group received 3 cups of green tea for 8 weeks and the control group consumed the same amount of boiled water each day for the same period. The assessment of dietary intake, AST and ALT, total cholesterol, triglyceride, LDL-C and HDL-C, and height and weight measurements were performed at the beginning and the end of the study. FINDINGS: Significant decrease in the levels of ALT enzymes (p< 0.0001, 38.8±4.8 U/L) and AST (p< 0.007, 39.53±11.01 U/L) and serum triglyceride (p< 0.0001, 135.03±31.82 mg/dl) compared to baseline values (42.53±5.26 U/L, 43.46±9.7 U/L, 150.35±33.34 mg/dl) was observed in the green tea group. The consumption of green tea resulted in a significant reduction in total serum cholesterol levels at the end of the study in the intervention group compared with the control group (p=0.006). CONCLUSION: The results of this study showed that green tea consumption reduced levels of liver enzymes, triglycerides and especially total serum cholesterol in patients with beta – thalassemia major. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
| نویسندگان مقاله |
مریم رف رف | M Rafraf Department of Nutrition in Community, Faculty of Nutrition & Food Science, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, I.R.Iran گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سیمین حق روان | S Haghravan Faculty of Nutrition and Food Science, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, I.R.Iran دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
احسان سوییزی | E Soeizi Department of Nutrition in Community, Faculty of Nutrition & Food Science, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, I.R.Iran گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
محمد اصغری جعفرآبادی | M Asghari-Jafarabadi Department of Statistics and Epidemiology, Faculty of Health, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, I.R.Iran گروه آمارزیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://jbums.org/browse.php?a_code=A-10-3586-1&slc_lang=fa&sid=1 |
| فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/95/article-95-1570172.pdf |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
fa |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
| نوع مقاله منتشر شده |
مداخله ای |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|