|
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۲۰، شماره ۶، صفحات ۱۴-۱۹
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه چای سبز و سیاه با فلوراید در ریزسختی و پیشگیری از دمینرالیزاسیون مینای دندان های شیری |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: پوسیدگی دندان در کودکان پیش دبستانی به دلیل عدم همکاری مشکلات جدی را بر والدین و کودکان تحمیل میکند. ازآنجاییکه برگ چای دارای فلوراید و پلی فنل می باشد، لذا این مطالعه به منظور مقایسه چای سبز و سیاه با فلوراید در پیشگیری از دمینرالیزاسیون مینای دندان های شیری انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه تجربی آزمایشگاهی روی 40 عدد دندان ثنایا شیری کشیده شده انسان انجام گردید. دندانها به 4 گروه ده تائی تقسیم و سپس بمدت 4 دقیقه در 7 روز متوالی در محلولهای آب مقطر، چای سبز، چای سیاه و دهانشویه سدیم فلوراید 0/05 درصد قرار داده شدند. ریزسختی سطحی قبل و بعد از اکسپوژر دندانها در چهار محلول فوق توسط دستگاه ویکرز تعیین شد. جهت ایجاد پوسیدگی اولیه هر نمونه بمدت یک هفته در محلول دمینرالیزه کننده نگهداری و غلظت یونهای کلسیم، فسفر و فلوراید آزاد شده بترتیب توسط روش ازمایشگاهی اسپکتروفتومتری و پتانسیومتری ارزیابی گردید. یافته ها: ریزسختی اولیه گروه ها اختلاف معنی داری نداشتند. ریزسختی ثانویه نسبت به ریزسختی اولیه در دو گروه چای سبز (میانگین از65/47±317 به 85/42±386، 0/003p=) و فلوراید (میانگین از 71/76±319 به 117/15±446، 0/003p=) بصورت معنی داری افزایش یافت. میزان غلظت یونهای کلسیم و فسفر در چهار گروه مورد مطالعه نسبت به هم به دنبال قرار گرفتن در محلول دمینرالیزه کننده اختلاف معنی داری را نشان داد (0/001p=)(0/003p=). درحالی که این اختلاف در مورد غلظت فلوراید مشاهده نشد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف چای سبز میتواند باعث افزایش ریزسختی و چای سبز و سیاه باعث افزایش مقاومت در برابر دمینرالیزاسیون مینای دندانهای شیری کودکان شود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
مینای دندان، ریزسختی، چای سبز، چای سیاه، دمینرالیزیشن |
|
عنوان انگلیسی |
Comparison between the Effects of Green and Black Tea, and Fluoride on Microhardness and Prevention of Demineralization of Deciduous Teeth Enamel |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND AND OBJECTIVE: Dental caries in preschool children impose serious problems on parents and children due to lack of cooperation. Since tea leaves contain fluoride and polyphenol, this study was conducted to compare the effects of green and black tea, and fluoride in preventing demineralization of deciduous teeth enamel. METHODS: This experimental study was performed on 40 extracted human deciduous incisors. The teeth were divided into 4 groups of 10 and were then placed in distilled water, green tea, black tea and oral sodium fluoride (0.05%) for four minutes in seven consecutive days. Surface microhardness before and after tooth extraction was determined in these four solutions by Micro Vickers Hardness Testing Machine. To cause primary caries, each sample was kept for one week in demineralization solution and the concentrations of the released calcium, phosphorus and fluoride ions were analyzed by spectrophotometric and potentiometric laboratory methods. FINDINGS: Primary microhardness showed no significant difference between the groups. Secondary microhardness compared to primary microhardness in the two groups of green tea (mean of 317 ± 65.47 to 386 ± 85.42, p = 0.003) and fluoride (mean of 319 ± 71.76 to 446 ± 117.15, p = 0.003) increased significantly. The concentration of calcium and phosphorus ions in the four study groups showed a significant difference after being placed in the demineralization solution (p = 0.001) (p = 0.003). However, this difference was not observed in fluoride concentrations. CONCLUSION: The results of this study showed that drinking green tea can increase the microhardness and green and black tea increase the resistance to demineralization of the deciduous teeth enamel. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
مریم بزرگی | M Bozorgi 1. Student Research Committee, Babol University of Medical Sciences, Nursing &Medwifery Faculty, Babol, I.R.Iran 1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
مریم قاسمپور | M Ghasempour 2. Oral Health Research Center, Institute of Health, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran 2- مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت دهان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
غزاله احمدی | Gh Ahmadi 3. Dental Materials Research Center, Institute of Health, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran 3- مرکز تحقیقات مواد دندانی، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
ثریا خفری | S Khafri 4. Cancer Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol I.R.Iran 4- مرکز تحقیقات سرطان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jbums.org/browse.php?a_code=A-10-623-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/95/article-95-1570190.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
دندانپزشکی، اطفال |
نوع مقاله منتشر شده |
تجربی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|