|
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۲۰، شماره ۶، صفحات ۵۳-۶۱
|
|
|
عنوان فارسی |
موانع و مشکلات استفاده از پروبیوتیکها |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: پروبیوتیکها میکرو ارگانیسمهای زندهای هستند که مصرف کافی آنها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان میشود و با داشتن اثرات مفید، برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها پیشنهاد شدهاند. این مطالعه به منظور بررسی مخاطرات و مشکلات محصولات پروبیوتیک در فرآیند تولید و اثر بر سلامتی انسان انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه مروری ساده برای جمع آوری اطلاعات، مقالاتی که دارای یکی از کلمات پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس، بیفیدیوباکتریوم، بیوژنیک آمین و مقاومت به آنتی بیوتیک در فاصله سالهای 1990 تا 2017 در پایگاههای Thomson Reuters، Pubmed ، Scopus ، Science Directو پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ( ISC) بودند، جستجو و بررسی شدند. یافته ها: تحقیقات نشان میدهد عفونتهای سیستماتیک و ابتلا به بیماریهای مزمن، تحریک بیش از حد سیستم ایمنی، انتقال ژنهای مقاومت نسبت به آنتی بیوتیکها، تولید آمینهای بیوژنیک و D- لاکتیک اسید، عدم بقاء و پایداری میکروارگانیسم و در نهایت تغییر عطر و مزه محصولات حاوی پروبیوتیک از موانع و مشکلات پیش روی تولید پروبیوتیکها به شمار می آیند. استفاده از بیفیدیوباکتریوم از نظر انتقال ژنهای مقاومت به آنتی بیوتیک نسبت به سایر میکروارگانیسمها برای تولید محصولات پروبیوتیکی ایمن تر می باشد. نتیجه گیری: براساس نتایج این مطالعه پروبیوتیکها تنها در افراد سالم کاملا بیخطر میباشند هر چند مصرف این مواد برای سلامت انسانها بسیار مفید میباشد اما استفاده آن در کودکان، زنان باردار و افراد دارای سیستم ایمنی تضعیف شده موجب ایجاد عفونت میشود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Obstacles and Challenges in the Use of Probiotics |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND AND OBJECTIVE: Probiotics are living microorganisms whose adequate intake has shown healthful effects in the host body and have been suggested to have beneficial effects in the prevention and treatment of many diseases. This study was conducted to investigate the obstacles and challenges of probiotic products in the production process and their effects on human health. METHODS: For data collection in this review article, articles containing one of the terms "probiotic", "lactobacillus", "bifidobacterium", "biogenic amine" and "antibiotic resistance" from 1990 to 2017 were searched and reviewed at Thomson Reuters, Pubmed, Scopus, Science Direct and Islamic World Science Citation Center(ISC). FINDING: Research has shown that systematic infections and chronic diseases, over-stimulation of the immune system, transfer of antibiotic resistance genes, production of biogenic amines and D-lactic acidosis, lack of survival and sustainability of microorganisms and ultimately the change in the taste and flavor of probiotic products are among the obstacles and challenges facing the production of probiotics. The use of bifidobacterium to transfer antibiotic resistance genes is safer than other microorganisms for the production of probiotic products. CONCLUSION: Based on the results of this study, probiotics are only safe in healthy people, although they are very useful for human health, but their use in children, pregnant women and people with a weakened immune system causes infection. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
سمیه صادقی | S Sadeghi 1. Department of Life Science Engineering, Faculty of New Sciences and Technologies, University of Tehran, Tehran, I.R.Iran 1- گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران
فرشید جابری انصاری | F Jaberi Ansari 2. Department of Medical Nanotechnology, Faculty of Advanced Technologies in Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, I.R.Iran 2- گروه نانوتکنولوژی پزشکی، دانشکده فناوری های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
حسن جلیلی | H Jalili 1. Department of Life Science Engineering, Faculty of New Sciences and Technologies, University of Tehran, Tehran, I.R.Iran 3- گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jbums.org/browse.php?a_code=A-10-3141-2&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/95/article-95-1570194.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
میکروبیولوژی |
نوع مقاله منتشر شده |
مروری |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|