مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۲۴، شماره ۱، صفحات ۳۳-۴۰

عنوان فارسی ارتباط مصرف کربوهیدرات با سلامت پریودنتال در سالمندان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: بیماری پریودنتال یکی از شایع ترین بیماری های مزمن دهان و دندان در سراسر جهان است و یکی از دلایل مهم از دست دادن دندان به ویژه در سالمندان به شمار می رود. انواع مواد غذایی ممکن است بر سلامت پریودنتال تاثیرگذار باشند. با توجه به اهمیت سلامت پریودنتال و تغذیه کافی در سن بالا، این مطالعه با هدف بررسی همراهی مصرف کربوهیدرات با سلامت پریودنتال در سالمندان شهر امیرکلا انجام شد. مواد و روش­ ها: این مطالعه مقطعی بخشی از فاز دوم مطالعه کوهورت سالمندی امیرکلا است که 400 سالمند (شامل 200 مرد و 200 زن) تحت ارزیابی قرار گرفتند. اطلاعات اجتماعی- اقتصادی تمام افراد در فرم اطلاعاتی وارد شد. وضعیت سلامت پریودنتال شامل شاخص پلاک (PI =Plaque Index)، شاخص بیماری پریودنتال (PDI =Periodontal Disease Index) و شاخص بهداشت دهان (OHI Oral Hygiene Index=) اندازه گیری شد. سپس پرسشنامه تناوب تغذیه ای نیمه کمی (SQFFQSemi-quantitative Food Frequency Questionnaire= ) به منظور دریافت روزانه کربوهیدرات بر حسب گرم در روز برای تمام بیماران تکمیل شد .سپس ارتباط مصرف کربوهیدرات با سلامت پریودنتال مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: سالمندان به طور میانگین روزانه 102/4±316 گرم کربوهیدرات مصرف می کردند. میانگین عددی شاخص‌های پریودنتال OHI، PDI و PI در گروه با مصرف کربوهیدرات بالا (gr 300<) به ترتیب 1/39±2/18، 1/51±2/84 و 0/86±1/51 بود و در گروه با مصرف کربوهیدرات پایین ( gr300<) این میزان پایین تر و به ترتیب 1/52±1/96، 1/53±2/56 و 0/91±1/37 به دست آمد. اما اختلاف بین دو گروه معنی دار نبود. نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد که میان مصرف کربوهیدرات و شاخص های سلامت پریودنتال ارتباطی وجود ندارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بیماری پریودنتال، کربوهیدرات، تغذیه، سالمند.

عنوان انگلیسی The Association between Carbohydrate Intake and Periodontal Health in the Elderly
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Periodontal disease is one of the most common chronic oral diseases worldwide. A variety of foods may affect periodontal health. Due to the importance of periodontal health in the old age, this study was designed to investigate the association between carbohydrate intake and periodontal health in the elderly in Amirkola, northern Iran. Methods: This cross-sectional study is part of the second phase of the Amirkola Health and Ageing Project (AHAP). The evaluated participants included 400 elderly people (200 men and 200 women). Socio-demographic data of all subjects were recorded in the information form. Periodontal status, including plaque index (PI), periodontal disease index (PDI) and Oral Hygiene Index (OHI) were evaluated. Then, the Semi-Quantitative Food Frequency Questionnaire (SQFFQ) was completed in order to receive daily carbohydrates in grams per day for all Participants. Then, the relationship between carbohydrate intake and periodontal health was evaluated. Findings: The participants consumed an average of 316±102.4 gr/day carbohydrates. The mean range of PI, OHI, PDI and in the high carbohydrate intake (>300 gr) group were 2.18±1.39, 2.84±1.51 and 1.51±0.86, respectively, and this rate was lower than the group with low carbohydrate intake (< 300 gr) (1.96±1.52, 2.56±1.53 and 1.37±0.91), but the difference between the two groups was not significant. Conclusion: In the present study, there was no relationship between periodontal health indices and carbohydrate intake.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Periodontal Disease, Carbohydrate, Nutrition, The Elderly.

نویسندگان مقاله فاطمه سادات عمادی مجد | FS Emadi Majd
1.Student Research Committee, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
1. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

رضا قدیمی | R Ghadimi
2.Social Determinants of Health Research Centre, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
2. مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

سید رضا حسینی | SR Hosseini
2.Social Determinants of Health Research Centre, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
2. مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

علی بیژنی | A Bijani
2.Social Determinants of Health Research Centre, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
2. مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

نیلوفر جنابیان | N Jenabian
3.Oral Health Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
3. مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت دهان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

مینا مطلب نژاد | M Motalebnejad
3.Oral Health Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
3. مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت دهان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

الهام محمودی | E Mahmoudi
4.Dental Materials Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
4. مرکز تحقیقات مواد دندانی، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

زهرا سادات مدنی | ZS Madani
4.Dental Materials Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
4. مرکز تحقیقات مواد دندانی، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

محمد مهدی نقیبی | MM Naghibi
3.Oral Health Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
3. مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت دهان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

فاطمه بلدی | F Baladi
3.Oral Health Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
3. مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت دهان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

فاطمه صیادی | F Sayadi
3.Oral Health Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
3. مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت دهان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

مهسا مهریاری | M Mehryari
3.Oral Health Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
3. مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت دهان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

محمد حاجی میرزا محمد | M Hajimirzamohammad
3.Oral Health Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
3. مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت دهان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

آتنا شیرزاد | A Shirzad
3.Oral Health Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
3. مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت دهان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران


نشانی اینترنتی http://jbums.org/browse.php?a_code=A-11-1675-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده دندانپزشکی، بیماریهای دهان
نوع مقاله منتشر شده مقطعی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات