|  | 
				
 					| 
                    مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۲۳، شماره ۱، صفحات  ۳۳۷-۳۴۴
                     
                     | 
				
 					|  | 
  				
 				| 
 | 
				
 				| عنوان فارسی | اثر همزمان رزوراترول و پروبیوتیک بر مقاومت به انسولین و میزان پپتید شبه گلوکاگون-۱ (GLP-۱)، در رت های دیابتی | 
                
 				|  | 
 				
 				| چکیده فارسی مقاله | سابقه و هدف: درمان اصلی و موثر دیابت استفاده از انسولین و داروهای سینتتیک و داروهای گیاهی می باشد که ممکن است دارای عوارض نامطلوب متعدد باشند. با توجه به اینکه در بیماران دیابتی ترشح GLP-1 در مقایسه با افراد سالم کاهش می یابد، هدف از این مطالعه تعیین اثر همزمان رزوراترول و پروبیوتیک بر میزان ترشح انسولین و پپتید شبه گلوکاگون-1 (GLP-1) و بررسی مقاومت به انسولین در رت های دیابتی می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی از 40 رت نر بالغ نژاد ویستار با وزن تقریبی 300-250 گرم استفاده شد. حیوانات به طور تصادفی به 5 گروه: گروه کنترل، گروه دیابتی (با استفاده از mg/kg 65 استرپتوزوتوسین و mg/kg 110 نیکوتینامید به روش داخل صفاقی)، گروه دیابتی تیمار شده با پروبیوتیک (دوز bacteria.kg body wt−1 daily 109×50 به روش محلول در آب)، گروه دیابتی تیمار شده با رزوراترول (میزان mg/kg 10 به روش گاواژ) و گروه دیابتی تیمار شده با پروبیوتیک و رزوراترول (گروه ترکیبی) تقسیم شدند. پس از چهار هفته حیوانات کشته شدند و نمونه بافت پانکراس و خون برای آزمایشات هیستوپاتولوژی و تست های بیوشیمیایی جداسازی شد. میزان قند خون، مقاومت به انسولین، GLP-1 پانکراس و همچنین هیستوپاتولوژی پانکراس بررسی شد. یافته ها: گروه ترکیبی در مقایسه با گروه دیابتی سبب 42% کاهش سطح سرمی گلوکز (0/001>p) و 30% کاهش مقاومت به انسولین (0/001>p) شد. گروه ترکیبی همچنین سبب 23/5% افزایش سطح انسولین (0/001>p) و 88% افزایش GLP-1 (0/05>p) شد. گروه ترکیبی سبب بهبود بافت شناسی پانکراس شد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که رزوراترول و پروبیوتیک با افزایش سطح GLP-1 و انسولین و کاهش مقاومت به انسولین در کنترل دیابت موثر هستند. | 
                
 				|  | 
 				
 				| کلیدواژههای فارسی مقاله | پروبیوتیک، رزوراترول، دیابت نوع 2، پپتید شبه گلوکاگون-1. | 
                
 				| 
 | 
 				
 				| عنوان انگلیسی | Simultaneous Effect of Resveratrol and Probiotics on Insulin Resistance and Glucagon-Like Peptide (GLP-1) Levels in Diabetic Rats | 
                
 				|  | 
 				
 				| چکیده انگلیسی مقاله | BACKGROUND AND OBJECTIVE: The main and effective treatment for diabetes is the use of insulin and synthetic drugs and herbal medicines, which may be accompanied by several side effects. Given that GLP-1 secretion is reduced in diabetic patients compared to healthy individuals, the aim of this study was to determine the simultaneous effect of resveratrol and probiotics on insulin secretion and glucagon-like peptide (GLP-1) and to evaluate insulin resistance in diabetic rats. METHODS: In this experimental study, 40 adult male Wistar rats weighing approximately 250-300 g were used. Animals were randomly divided into 5 groups: control group, diabetic group (using 65 mg/kg streptozotocin and 110 mg/kg nicotinamide intraperitoneally), diabetic group treated with probiotics (50×109 bacteria/kg body wt−1 daily by dissolving in water), diabetic group treated with resveratrol (10 mg/kg by gavage method) and diabetic group treated with probiotics and resveratrol (co-administration group). After four weeks, the animals were sacrificed and pancreatic tissue and blood samples were isolated for histopathological tests and biochemical tests. Blood glucose, insulin resistance, pancreatic GLP-1 as well as pancreatic histopathology were assessed. FINDINGS: The co-administration group compared with the diabetic group caused a 42% reduction in serum glucose levels (p< 0.001) and a 30% reduction in insulin resistance (p< 0.001). The co-administration group also caused a 23.5% increase in insulin levels (p< 0.001) and an 88% increase in GLP-1 (p< 0.05). The co-administration group improved the histology of the pancreas. CONCLUSION: The results of the study showed that resveratrol and probiotics are effective in controlling diabetes by increasing the levels of GLP-1 and insulin and decreasing insulin resistance. | 
                
 				|  | 
 				
 				| کلیدواژههای انگلیسی مقاله | Probiotics, Resveratrol, Type 2 Diabetes, Glucagon-Like Peptide (GLP-1). | 
                
 				| 
 | 
 				
 				| نویسندگان مقاله | عاطفه پگاه  | A Pegah 1.	Department of Biochemistry, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, I.R.Iran
 1-	گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
 
 ایرج خدادادی  | I Khodadadi
 1.	Department of Biochemistry, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, I.R.Iran
 1-	گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
 
 فاطمه میرزایی  | F Mirzaei
 2.	Department of Anatomical Sciences, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, I.R.Iran
 2-	گروه آناتومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
 
 حیدر طیبی نیا  | H Tayebinia
 1.	Department of Biochemistry, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, I.R.Iran
 1-	گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
 
 ابراهیم عباسی  | E Abbasi
 1.	Department of Biochemistry, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, I.R.Iran
 1-	گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
 
 
 | 
                
 				| 
 | 
 				
 				| نشانی اینترنتی | http://jbums.org/browse.php?a_code=A-10-5305-3&slc_lang=fa&sid=1 | 
 				
 				| فایل مقاله | فایلی برای مقاله ذخیره نشده است | 
 				
 				| کد مقاله (doi) |  | 
 				
 				| زبان مقاله منتشر شده | fa | 
 				
 				| موضوعات مقاله منتشر شده | بیوشیمی | 
 				
 				| نوع مقاله منتشر شده | تجربی | 
 				
 				|  |  | 
	| برگشت به:
		 صفحه اول پایگاه    |   
    
    نسخه مرتبط    |   
		نشریه مرتبط   |   
		فهرست نشریات |