مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی نقش تغذیه در باروری زنان و مردان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: سازمان جهانی بهداشت، ناباروری را به عنوان یک بیماری که بر روی 13 تا 17 درصد زوج ها تاثیر می­گذارد، نام برده است. از اهداف توسعه پایداری، دسترسی همگانی به خدمات باروری تا سال 2030 می­باشد. اختلالات باروری، جزء مهم فراموش شده در سلامت باروری است. برخی عوامل مانند نوع تغذیه بر باروری تاثیر می­گذارد. هدف از این مطالعه بررسی نقش تغذیه در باروری زنان و مردان می­باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مروری سنتی با استفاده از کلید واژه­های مرتبط با ناباروری، باروری، تغذیه، رژیم غذایی جستجو جهت دریافت نتایج به 39 مقاله چاپ شده در مجلات معتبر ایرانی و خارجی موجود در پایگاه های SID، Magiran، Scopus، PubMed، Google Scholar وElsevier در فاصله زمانی 2011 الی 2016 انجام گردید. همچنین از راهنماهای تغذیه برای افراد نابارور موجود در سایت­های معتبر تغذیه و دانشگاهی، نیز استفاده گردید. یافته ها: از 297 مقاله بدست آمده 39 مقاله بررسی گردید. مصرف اسیدهای چرب اشباع نشده، میوه و سبزیجات و لبنیات کم­چرب، برای بهبود باروری زنان توصیه می­شود. عواملی که باروری مردان را کم می کند شامل: مصرف زیاد چربی­های اشباع شده و گوشت قرمز و فرآوری شده، مصرف کم چربی­های اشباع نشده، میوه­ها و سبزیجات می­باشد. نتیجه‌گیری: براساس نتایج این مطالعه پیروی از رژیم غذایی متعادل، یکی از مداخلات امیدوار کننده و ارزشمند در حفظ سلامت باروری است ولیکن شناسایی یک رژیم غذایی باروری مناسب، "دستاورد مهمی" در مدیریت باروری به شمار می رود
کلیدواژه‌های فارسی مقاله رژیم غذایی، تغذیه، باروری، ناباروری

عنوان انگلیسی Role of nutrition in female and male fertility
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شیوا علیزاده | sh alizadeh
vali-asr avenue, cross of vali-asr and neiaiesh highway, opposite to rajaee heart hospital, tehran, iran,postal code 1996835119
تهران خیابان ولیعصر بالاتر از میرداماد تقاطع ولی عصر و اتوبان نیایش روبروی بیمارستان قلب شهید رجایی گروه مامایی و بهداشت باروری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کدپستی 1996835119
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

پروین میرمیران | p mirmiran
faculty of nutrition sciences and food technology, national nutrition and food technology research institute, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، مرکز تحقیقات تغذیه،پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

محبوبه حاجی فقها | m hajifoghaha
vali-asr avenue, cross of vali-asr and neiaiesh highway, opposite to rajaee heart hospital, tehran, iran,postal code 1996835119
تهران خیابان ولیعصر بالاتر از میرداماد تقاطع ولی عصر و اتوبان نیایش روبروی بیمارستان قلب شهید رجایی گروه مامایی و بهداشت باروری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کدپستی 1996835119
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jbums.org/browse.php?a_code=A-10-2772-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات