مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی مروری بر نقش تغذیه و گروه های غذایی در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: تغذیه و الگوهای غذایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی نقش بسیار مهمی دارند. شواهد اپیدمیولوژیکی و بالینی بسیار زیادی در ارتباط با سلامت قلب و عروق و مصرف مواد غذایی و الگوهای غذایی موجود است. با توجه به اهمیت این موضوع، در این مطالعه با استفاده از مطالعات گوناگون و منابع اطلاعاتی مختلف ارتباط مصرف گروه های غذایی گوناگون با پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش­ها: در این مطالعه مروری ساده با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی pubmed، pubmed central، scopus، web of science و واژه های کلیدی بیماری قلبی عروقی، تغذیه، گروه های غذایی، رژیم غذایی و الگوهای غذایی شواهد بدست آمده جدید و به روز در رابطه با نقش گروه های غذایی اصلی در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مورد بررسی قرار گرفت. یافته­ ها: براساس نتایج بدست امده از این مطالعه، رژیم های غذایی حاوی میوه ها و سبزیجات بدلیل فیبر بالای آنها، آنتی اکسیدانها و موادمعدنی به غیر از سدیم همراه با گروه های غذایی خاصی همچون حبوبات، مغزها، ماهی و فرآورده های لبنی کم چرب و تخمیر شده در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مناسب می باشند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست امده در این مطالعه میتوان بیان کرد که رویکرد مناسب غذایی و همچنین استفاده مناسب از گروه های اصلی غذایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی نقش مهمی داشته و باید بخش مهمی از یک سبک زندگی سالم باشند
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بیماری قلبی عروقی، تغذیه، گروه های غذایی

عنوان انگلیسی An overview on the role of nutrition and food groups in the prevention of cardiovascular diseases
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله احمد کارخاه | a karkhah


محمد رضا کارخاه | mr karkhah


رضا قدیمی | r ghadimi



نشانی اینترنتی http://jbums.org/browse.php?a_code=A-10-2680-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات