|
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۶، شماره ۳، صفحات ۸۵-۹۴
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر تجویز وریدی روغن ماهی در بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: سوء تغذیه در بیماران بستری درICU شایع است. بیشتر بیماران بعد از گذشت 4-3 روز از بستری شدن دچار تعادل منفی انرژی می شوند. حمایت تغذیه ای به موقع در بهبود پیامدهای بالینی در این بیماران مؤثر است. نوع امولسیون چربی در تغذیه وریدی بر عملکرد سیستم ایمنی تأثیر گذار است. شواهدی دال بر اثرات مفید امولسیون چربی حاوی روغن ماهی موجود میباشد. با توجه به اهمیت تغذیه وریدی و نوع امولسیون چربی مورد استفاده در این بیماران، مطالعه حاضر با هدف مرور اثرات تجویز امگا3 در بیمارانICU طراحی شده است. مواد و روشها: در موتور جست و جوی Pubmed با کلمات Omega 3، Fish oil و parentral nutrition تعداد 354 مقاله بدست آمد پس از محدود کردن مطالعات به عنوان/ خلاصه و مطالعات انسانی، نهایتاً تعداد 66 مقاله در مورد سپسیس، تروما و جراحی انتخاب شد. یافته ها: مصرف روغن ماهی سبب تغییر متابولیسم آراشیدونیک می شود. اکثر مطالعات انجام شده در بیماران مبتلا به سپسیس و تحت عمل جراحی، بیان می کنند که روغن ماهی سبب کاهش سطح التهاب و بهبود سایر پیامدهای بالینی در این بیماران می شود. همچنین مطالعات زیادی اثر مفید تجویز روغن ماهی بر طول مدت بستری و نیاز به آنتی بیوتیک در بیماران با ترومای چندگانه یا آسیب سر را تایید کرده اند. نتیجه گیری: به نظر می رسد که تجویز روغن ماهی در بیماران بستری در ICU با کاهش سطح التهاب، طول مدت بستری و بهبود پیامدهای بالینی ناشی از التهاب مرتبط است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The Effects of Parenteral Fish Oil Administration in ICU Patients |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND AND OBJECTIVE: Malnutrition is a prevalent problem among ICU patients. After 3-4 days of hospitalization, many patients enter in a negative energy balance. Early nutritional support is an effective way to improve clinical outcomes in these patients. The type of fat emulsion in parentral nutrition is effective on immune system function. There are several evidences emphasized on the beneficial effects of fish oil based lipid emulsions. Regarding to parenteral nutrition importance and the type of lipid emulsion, the aim of this study was to review the effects of omega 3 administration among ICU patients. METHODS: We searched key words including omega 3, fish oil, and parenteral nutrition in PubMed search engine. 354 papers were obtained. After limiting to title/abstract and human studies, finally 66 papers about sepsis, trauma and surgery was selected. FINDINGS: Fish oil consumption change the Arachidonic acid metabolism. Most studies conducted on septic and operated patients declared that fish oil consumption can improve clinical outcomes and reduced the inflammatory markers. Furthermore several studies confirmed the beneficial effects of fish oil consumption on length of hospital stay and antibiotic requirement in multiple trauma or head injured patients. CONCLUSION: It seems that fish oil administration in ICU patients is associated with reduction in inflammatory levels, shorter hospitalization period and improvement of other clinical outcomes contributed to inflammation. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
الهام شریفی | e sharifi msc مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
سحر صراف بانک | s saraf bank msc مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
لیلا آزاد بخت | l azadbakht phd مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-1004&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/95/article-95-329726.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
بیوشیمی |
نوع مقاله منتشر شده |
تحقیقی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|