مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۹، شماره ۷، صفحات ۶۳-۷۱

عنوان فارسی اثر ترکیبات غذایی بر تنظیم تغییرات اپی ژنتیکی در سرطان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: واژه اپی ژنتیک به کلیه تغییرات غیر موروثی و قابل بازگشت در بیان ژن اطلاق میگردد که تغییری در توالی DNA ایجاد نکند. مهم ترین مکانیسم های اپی­ژنتیک در رابطه با بیان ژن شامل متیلاسیون DNA، تغییرات هیستونی و سرکوب بیان ژن با RNA است. با توجه به ویژگی برگشت پذیر بودن تغییرات اپی ژنتیکی به نظر می­رسد این ویژگی می­تواند تحت تاثیر ترکیبات غذایی قرار گیرد و با کنترل رژیم غذایی بتوان از شیوع برخی سرطان ها جلوگیری کرد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیرات مواد غذایی بر پروسه پیشگیری از سرطان های رایج و مکانیسم های سلولی درگیر بر پایه مطالعات اخیر و گردآوری نتایج آنها می باشد. مواد و روش­ها: در این مطالعه مروری ساده با جستجوی کلید واژه های اپی ژنتیک، سرطان و تغذیه در پایگاه های Pubmed و Elsevier مقالات مرتبط با تاثیر اپی ژنتیک در سرطان و ترکیبات غذایی مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ­ها: از 439 مطالعه یافت شده از موتور های جستجو مابین سالهای 1997تا 2016 تعداد64 مقاله انتخاب شد که نتایج آنها نشان دهنده این است که بسیاری از ترکیبات فعال موجود در رژیم غذایی باعث مهار بروز سرطان از طریق مکانیسم های متیلاسیون DNA، تغییرات هیستونی و miRNA می شود. نتیجه­ گیری: اثر ضد سرطانی ترکیبات فعال موجود در رژیم غذایی بر تغییرات ویژه اپی ژنتیکی می تواند به عنوان یک مکانیسم ویژه و شناخته نشده برای پیشگیری از ابتلا به سرطان به کار برده شود. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اپی ژنتیک، سرطان، تغذیه

عنوان انگلیسی The Effect of Dietary Constituents on Regulation of Epigenetic Changes in Cancer
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: The term “epigenetic” refers to all non-heritable and reversible changes in the expression of a gene that does not cause a change in the DNA sequence. The most important epigenetic mechanisms associated with gene expression include DNA methylation, histone modifications, and suppression of gene expression with RNA. Considering the reversibility of epigenetic changes, it seems that this feature can be influenced by dietary constituents and thus, we can prevent the spread of certain cancers by controlling the diet. The purpose of this study is to investigate the effects of food on the prevention of common cancers and the mechanisms involved in cellular activities based on recent studies and the compilation of their results. METHODS: In this review article, we searched Pubmed and Elsevier databases using certain keywords such as “epigenetics”, “cancer” and “nutrition” and articles related to the effects of epigenetics on cancer and dietary constituents were evaluated. FINDINGS: Of 439 studies found in the search engines between 1997 and 2016, 64 articles were selected and their results indicated that many of the active components in the diet will inhibit the incidence of cancer through DNA methylation mechanisms, histone modifications, and miRNA. CONCLUSION: The anticancer effect of the active compounds in the diet on specific epigenetic changes can be used as a special and unidentified mechanism for preventing cancer
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Epigenetic, Cancer, Nutrition

نویسندگان مقاله سیامک برقی | s barghi


مریم امیری | m amiri


حامد حاجی پور | h hajipur


سعید نمکی | s namaki



نشانی اینترنتی http://jbums.org/browse.php?a_code=A-10-2890-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/95/article-95-421858.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده ژنتیک، بیولوژی سلولی و مولکولی
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات