مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۹، شماره ۱۰، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی ارتباط مصرف چای و قهوه با گلیوما: یک مرور سیستماتیک
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: گلیوما شایع ترین فرم تومور مغزی در بزرگسالان است و حدود 80% از کل بدخیمی های مغزی را شامل می شود و ارتباط عوامل تغذیه ای و غیر تغذیه ای متعددی با بروز و پیشگیری از گلیوما در مطالعات پیشین مورد بررسی قرار گرفته اند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط مصرف قهوه و چای با خطر گلیوما انجام شد. مواد و روش­ها: در این مطالعه مروری سیستماتیک تمامی مطالعات به چاپ رسیده تا مارس 2017 با استفاده از پایگاه­های اطلاعاتی "PubMed" ، "GoogleScholar" و "SCOPUS" با استفاده از کلیدواژه­های "coffee" یا "caffeine" یا "tea" یا"diet" یا "lifestyle"  برای مصرف قهوه و چای و کلیدواژ­های "glioma" یا "glioblastoma" یا "GBM" یا "braintumor" یا  "oligodendroglioma" یا "oligoastrocytoma" یا "astrocytoma" یا "ependymom"   برای ابتلا به گلیوما مورد بررسی قرار گرفتند. یافته­ ها: در کل 12 مطالعه مرتبط با مصرف چای و قهوه با گلیوما یافت شد. در مطالعاتی که ارتباط مصرف چای را با ابتلا به گلیوما بررسی کرده بودند، مصرف چای با کاهش 25 درصدی خطر ابتلا به گلیوما همراه بود. در مطالعاتی که ارتباط مصرف مجموع قهوه و چای را با گلیوما سنجیده بودند، کاهش خطر 40درصدی با مصرف 5 فنجان یا بیشتر قهوه و چای در روز مشاهده شده بود. نتیجه­ گیری: نتایج مطالعه نشان داد که افزایش مصرف قهوه و چای با کاهش خطر ابتلا به گلیوما همراه می باشد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله قهوه، چای، گلیوما، مرور سیستماتیک.

عنوان انگلیسی The Relationship between Tea and Coffee Consumption and Glioma: a systematic review
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Glioma is the most common form of brain tumor in adults and accounts for about 80% of the total brain malignancy. The association between several nutritional and non-nutritional factors and the incidence and prevention of glioma has been investigated in previous studies. The aim of this study is to investigate the relationship between coffee and tea consumption and the risk of glioma. MATERIALS AND METHODS: In this systematic overview, all studies published until March 2017 were reviewed using the "PubMed", "GoogleScholar" and "SCOPUS" databases using the keywords "coffee", "caffeine", "tea", "diet" and "lifestyle" for coffee and tea consumption and the keywords "glioma", "glioblastoma", "GBM", "brain tumor", "oligodendroglioma", "oligoastrocytoma", "astrocytoma" and "ependymom" for the risk of glioma. RESULTS: Overall, 12 studies were found to be related to the association between coffee and tea consumption and glioma. In studies that investigated the association between tea consumption and glioma, tea consumption was associated with a 25% reduction in the risk of glioma. In studies that investigated the association between total coffee and tea consumption and glioma, a 40% risk reduction was observed, consuming 5 cups or more of coffee and tea per day. CONCLUSION: The results of the study showed that increased coffee and tea consumption is associated with lower risk of glioma.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Coffee, Tea, Glioma, Systematic Review

نویسندگان مقاله هانیه مالمیر | h malmir
tehran, keshavarz blvd, st. naderi, hojjat dost streets, no. 44, po box 6117-14155
تهران، بلوار کشاورز، خیابان نادری، خیابان حجت دوست، پلاک۴۴، صندوق پستی 6117-14155

احمد اسماعیل زاده | a esmaillzadeh
tehran, keshavarz blvd, st. naderi, hojjat dost streets, no. 44, po box 6117-14155
تهران، بلوار کشاورز، خیابان نادری، خیابان حجت دوست، پلاک۴۴، صندوق پستی 6117-14155


نشانی اینترنتی http://jbums.org/browse.php?a_code=A-10-3211-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات