|
Caspian Journal of Dental Research، جلد ۲، شماره ۲، صفحات ۱۵-۲۲
|
|
|
عنوان فارسی |
خاصیت آنتی اکسیدانی تام و تغییرات pH بزاق و پلاک دندانی کودکان ۱۱-۶ سال به دنبال مصرف شیرهای طعم دار |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: خاصیت آنتی اکسیدانی کاکائو و دیگر افزودنی های طعم دار و شکر افزوده به شیر در شیرهای طعم دار اسیدوژنیسیتی این شیرها را تحت سوال می برد. این مطالعه به هدف بررسی تغییرات pH پلاک و بزاق و میزان آنتی اکسیدانی شیرهای طعم دار در کودکان انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه تجربی روی 42 نمونه پلاک دندانی و 42 نمونه بزاق کودکان 11-6 سال انجام شد. شیرهایی با طعم های توت فرنگی، کاکائو، عسل، موز و شیر معمولی همه از یک کارخانه و با یک تاریخ تولید بررسی شدند. قبل از مطالعه کودکان تحت پروفیلاکسی قرار گرفتند و سپس جهت تجمع پلاک برای 48 ساعت بهداشت دهانی را رعایت نکردند. در روز سوم کودکان به 7 گروه 6 نفره تقسیم شدند. ابتدا پلاک بالای لثه ای با استفاده از اکسکاوتور شماره 3 که با نیروی یکسان 2 بار بر سطح دندان های مورد نظر کشیده شد و سپس بزاق آنها به آنها به روش Spitting جمع آوری شد. هر کودک 10 سی سی شیر طعم دار را 1 دقیقه در دهان قرقره کرد. سپس نمونه های تازه پلاک بعد از 5، 10، 20، 30 دقیقه و نمونه های بزاق فوراً، 5، 10، 20، 30 دقیقه جمع آوری شدند و pH آن ها با استفاده از pH متر ( Basic20+, Crisom ) اندازه گیری شد. جهت بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی شیرهای مورد مطالعه از روش(FRAP ) Ferric Reducing Ability Of Plasmaاستفاده کردیم. اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمونهای آماری آنالیز واریانس و تست تعقیبی توکی و آزمون تی زوج و Anova Reapeted Measures مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: پس از 30 دقیقه شیر عسل به کمترین مقدار (0/30 ±0/74) و شیر موز به بیشترین میزان ( 0/25 ±1/38) سبب کاهش pH پلاک شدند(0.05≥p). در پایان 30 دقیقه تغییرات pH بزاق نسبت به pH اولیه اختلاف معنی داری نداشت. شیر کاکائو دارای بیشترین (1000 میکرو مول/لیتر) و شیر موز دارای کمترین (میکرو مول/لیتر706/25 ) غلظت آنتی اکسیدانی هستند. نتیجه گیری: مصرف شیر عسل, شیر کاکائو و شیر قهوه به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی بالاتر و کاهش کمتر pH پلاک برای کودکان توصیه می شود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
شیر، پلاک دندانی، بزاق، کودکان، ظرفیت آنتی اکسیدانی،pH |
|
عنوان انگلیسی |
Total antioxidant property and pH change of dental plaque and saliva in 6-11-year-old children after consumption of flavored milk |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: The antioxidant properties of chocolate and other flavored additives besides the sugar added to milk raises the question about the acidogenecity of flavored milk. This study was conducted to measure the pH changes of dental plaque and saliva after the consumption of flavored milk and evaluate the antioxidant property of them. Methods: This study was performed on 42 samples of dental plaque and 42 samples of saliva in 6-11 year old school going children. Milk with flavors of strawberry, chocolate, banana, honey and slim milk were evaluated, all from the same manufacturer with a similar production date. At the beginning of the study on the first day, children were given thorough oral propHylaxis and they were instructed to avoid any method of oral hygiene for 48 hours to permit enough plaque deposition. On the third day the children were divided into 7 groups, 6 children in each group. The supra-gingival plaque was collected through the help of an excavator #3 which was pulled twice with the same force on the tooth surface. The saliva was collected using spitting technique. Each child swished 10 cc of milk for 1 minute in his/her mouth. Fresh plaque samples after 5, 10, 20 and 30 minutes and saliva samples immediately, after 5, 10, 20 and 30 minutes were collected. The pH of the samples were recorded by a pH testing apparatus (Basic 20+, Crisom). To evaluate the antioxidant property of studied milk, Frap test was performed. The collected readings were reported as mean±SD and analyzed by ANOVA repeated measures, Post hoc Tukey and Paired T-test. In this study, p≤0.05 was considered as significant. Results: After 30 minutes, honey milk caused the least drop 0.74±0.30 and banana milk caused the highest drop 1.38 0.25 in plaque pH (p≤0.05). After 30 minutes, the pH of saliva showed no significant difference compared to the initial pH. Chocolate milk contained the highest (1000 micromol/liter) and banana milk the lowest (706.25 micromol/liter) antioxidant concentration. Conclusions: Because of the highest antioxidant properties and reduction of dental plaque PH to a lesser extent, milk with honey, chocolate and coffee is more recommended for children. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Milk, Dental plaque, Saliva, Antioxidant capacity, pH |
|
نویسندگان مقاله |
عفت خدادادی | effat khodadadi babol-iran. بابل-ایران.
نفیسه قاسمی | nafiseh ghasemi babol-iran. بابل-ایران.
مهدی پورامیر | mehdi pouramir babol-iran. بابل-ایران.
علی بیژنی | ali bijani babol-iran. بابل-ایران.
|
|
نشانی اینترنتی |
http://cjdr.ir/browse.php?a_code=A-10-132-2&slc_lang=en&sid=en |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/277/article-277-449577.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
دندانپزشکی کودکان |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|