مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۸، شماره ۷، صفحات ۱۹-۲۳

عنوان فارسی بررسی فعالیت ضد میکروبی پروتئین لاکتوفرین بر روی رشد پسودوموناس‌آئروژینوزا و اشرشیاکلی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: لاکتوفرین یک گلیکوپروتئین متصل به آهن است که طیف متنوعی از فعالیت­های زیستی را دارد. لاکتوفرین ترکیب اصلی شیر است و در ترشحات خارجی همانند اشک، بزاق، صفرا و گرانولهای نوتروفیلی نیز وجود داشته و توانایی فعالیت ضد میکروبی علیه طیف گسترده ای از باکتریهای گرم منفی و مثبت و ضد ویروسی را دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر این پروتئین بر رشد سویه پسودوموناس آئروژینوزا در بیماران مبتلا به سوختگی با مقاومت دارویی می باشد. مواد و روش­ها: در این مطالعه فعالیت ضد باکتریایی لاکتوفرین پس از جداسازی و خالص سازی از کلستروم گاو، ضد پسودوموناس آئروژینوزا مورد بررسی قرار گرفت. نمونه­های باکتریایی از بیماران مبتلا به سوختگی (بیمارستان شهید زارع) جداسازی شدند و پس از انجام تست های تائیدی نظیر اکسیداز، کاتالاز و کشت در محیط TSI جهت فعالیت­های میکروبی مورد استفاده قرار گرفتند. لاکتوفرین خالص شده با 4 غلظت µg/ml 400، 500 و 600 و 700 استفاده شدند. کلنی­های پسودموناس توسط دستگاه شمارش کلنی شمارش شده و با کنترل منفی (بدون حضور لاکتوفرین) مقایسه شدند. همچنین E.coli سویه DH5α به عنوان کنترل مثبت در نظر گرفته شد. یافته­ ها: نتایج نشان داد که کمترین غلظت مهار کنندگی مربوط به غلظت g/mlµ 400 با 35% و 29% مهار کنندگی و بیشترین درصد مهار کنندگی لاکتوفرین مربوط به غلظت g/mlµ 700 با 86% و 66% مهار کنندگی در سودوموناس و اشرشیاکولی بودند. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که تمامی غلظت های لاکتوفرین دارای فعالیت مهارکنندگی هستند اما در غلظت µg/ml700 بیشترین مهار کنندگی را علیه پسودوموناس آئروژینوزا و اشرشیاکلی دارد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of Antimicrobial Activity of Lactoferrin against P.Aeruginosa and E.Coli Growth
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Lactoferrin(LF) is an iron-binding glycoprotein that involves a diverse range of biological activities. Lactoferrin is a major component of milk and is present in exocrine secretions such as tears, salvia, bile, and neutrophil granules. Lactoferrin has more potent antimicrobial activities against a wide range of gram negative and positive bacteria as well as antivirus activities. The purpose of this study is to evaluate the effect of this protein on P.aeruginosa growth in patients with burns that show drug resistance. METHODS: In this study, antibacterial activity of Lactoferrin has been scrutinized after isolation and purification of bovine colostrum against pseudomonas aeroginosa. Bacteria samples were isolated from scald patients (Shahid Zare Hospital); then microbial activity was confirmed with biochemical tests like oxidase, catalase and growth on TSI medium. Four concentrations 400,500,600 and 700 µg/ml of lactoferrin were assayed. Pseudomonas colonies counted and compared with negative control (without lactoferrin) as well as E.coli (DH5α) as positive control was considered. FINDINGS: Our results showed that 400µg/ml concentration of lactoferrin has the least inhibitory effect with 35% and 29% growth inhibitory and 700µg/ml concentration of lactoferrin has the highest inhibitory effect with 86% and 66% on Pseudomonas and E.coli, respectively. CONCLUSION: Our result showed that all of lactoferrin concentrations have inhibitory activity which in 700µg/ml has the highest inhibition against Pseudomonas aeroginosa and also E.coli.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رمیسا شعربافی | r sharbafi


فاطمه مرادیان | f moradian


علی رضا رفیعی | ar rafiei



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1104-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات