مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۸، شماره ۵، صفحات ۵۳-۶۰

عنوان فارسی مقایسه اثر ضد قارچی عصاره متیلن کلرایدی و متانولی چای سبز و سیاه بر کاندیدا آلبیکنس
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: کاندیدیازیس شایعترین عفونت قارچی است و اغلب با نیستاتین درمان می شود. با توجه به مشکل مقاومت دارویی و عوارض مربوط به این داروها، مطالعه با هدف بررسی خواص ضد قارچی چای سیاه و سبز بر کاندیدا آلبیکنس انجام گرفت. مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی ابتدا عصاره متانولی و متیلن کلرایدی چای سبز و سیاه تهیه شد. عصاره متانولی با دوزهای 2، 4، 6، 8 و 10 میلی گرم و عصاره متیلن کلراید نیز با غلظت های 0/2، 0/4، 0/6، 0/8 و 1 میلی گرم به ازای هر دیسک بکار برده شد و از روش انتشار دیسک و اندازه گیری قطر هاله عدم رشد برای تعیین خاصیت ضد قارچی عصاره ها علیه کاندیداآلبیکنس استفاده گردید. نتایج 24 و 48 ساعت بعد مقایسه گردیدند. یافته­ ها: عصاره متیلن کلرایدی هر دو چای تاثیر ضد قارچ بیشتری نسبت به عصاره متانولی بوجود آورد. حداکثر فعالیت ضد قارچ24 ساعت اول توسط غلظت 1 میلی گرم بر دیسک عصاره متیلن کلرایدی حاصل شد و در این غلظت با تشکیل هاله عدم رشد4/4±30/57 و2/7±34/25 میلی متر بترتیب برای عصاره متیلن کلرایدی چای سبز و سیاه اثر ضد قارچ بیشتری نسبت به نیستاتین (1/06±20 میلی متر) بوجود آمد(0/01p<). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره برگ های چای سبز و سیاه می توانند فعالیت ضد قارچ در مقابل کاندیداآلبیکنس بوجود آورند که این اثر وابسته به غلظت بوده و در 24 ساعت اول بیشتر از 48 ساعت بعد ایجاد می گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Comparison of Antifungal Effects of Methylene Chloride and Methanol Extracts of Green and Black Tea on Candida Albicans
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Background: Candidiasis is the most common fungal infection. Nystatin is often used to treating of candidiasis that creates the problem of drug resistance and side effects. Study was performed to determine the antifungal properties of black and green tea extracts against Candida albicans. METHODS: To do this basic study, at first methylene chloride and methanolic extracts of green and black tea were prepared. Disk diffusion method and measuring the diameter of inhibition zone was used to determine anti-fungal extracts against Candida albicans. The methanolic extract at doses of 2, 4, 6, 8 and 10 mg and methylene chloride extracts with concentrations of 0.2, 0.4, 0.6, 0.8 and 1 mg per disk were used and the results compared in 24 and 48 hours. FINDINGS: Methylene chloride extracts of both type of tea create antifungal activity more than methanol extracts. The maximum antifungal activity 24 hours by a concentration of 1 mg hard methylene chloride extract was obtained and in this concentration with formation of zone inhibition 30.57±4.4 and 34.25±2.7 mm, respectively, for the methylene chloride extract of green tea and black more antifungal effect compared to Nystatin (20±1.06 mm) was established (p< 0.01). CONCLUSION: The results have shown that green and black tea leaf extract can create antifungal activity effects against Candida albicans as dose -dependent manner and is more effective in the first 24 hours than the 48 hours
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله منوچهر اشرف پور | m ashrafpour


علیرضا قربانی پاشاکلایی | a ghorbani


علی اصغر سفیدگر | aa sefidgar


حامدحسین کاظمی | hh kazemi


علی اکبر مقدم نیا | aa moghaddamnia


سهراب کاظمی | s kazemi


ملیکا مزلقانی | m mazleghani


محمود برادران | m baradaran



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-664-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فارماکولوژی
نوع مقاله منتشر شده نیمه تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات