مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۸، شماره ۴، صفحات ۱۴-۲۰

عنوان فارسی بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی آلوئه ورا(Aloe vera) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) بر روی باکتری های عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: درمان دارویی پوسیدگی دندان احتمال واکنش­های آلرژیک را تسهیل و مقاومت میکروبها به آنتی­بیوتیکها را افزایش می دهد. این مطالعه به منظور بررسی اثرات ضدمیکروبی و تعیین ترکیبات فنلی موجود در عصاره هیدروالکلی آلوئه­ورا و شیرین بیان بر روی چهار باکتری عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. مواد و روش­ها: دراین مطالعه تجربی، عصاره هیدروالکلی برگ آلوئه ورا و ریشه شیرین بیان به روش پرکولاسیون تهیه و پس ازتهیه سویه های استاندارد استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس سالیواریوس، استرپتوکوکوس سانگوئیس، اکتینومایسس ویسکوزوس و اثر ضد باکتریایی عصاره ها به روش میکروبراث دایلوشن تعیین گردید. همچنین غلظت ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و فلاونولی موجود در عصاره این دو گیاه به روشODمتری تعیین گردید. یافته ها: غلظت فنل تام، فلاونول و فلاونوئیدها عصاره آلوئه ورا بترتیب 37،3 و10 میلیگرم/گرم و در عصاره شیرین بیان بترتیب 36، 78 و 14 میلیگرم/گرم بود. میزان MIC وMBC عصاره شیرین بیان برای استرپتوکوکوس موتانس به ترتیب 0/5 و1، استرپتوکوکوس سالیواریوس به ترتیب 0/25 و 0/5، استرپتوکوکوس سانگوئیس به ترتیب 0/125 و 0/5 و اکتینومایس ویسکوزوس به ترتیب 0/25 و 0/5 میلیگرم/میلی لیتر محاسبه شد. میزان MIC وMBC عصاره آلوئه ورا استرپتوکوکوس موتانس بترتیب 4 و16، استرپتوکوکوس سالیواریوس بترتیب 0/5 و 2، استرپتوکوکوس سانگوئیس بترتیب 1 و4و اکتینومایسس ویسکوزوس به ترتیب1و2 میلیگرم/میلی لیتر محاسبه گردید. MIC وMBCعصاره آلوئه ورا (4و16میلیگرم/میلی لیتر) به طور معنی داری بیشتر از عصاره شیرین بیان (0/5و1میلیگرم/میلی لیتر) بود (0/05 p<). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره شیرین بیان با دارا بودن ترکیبات فنلی بیشتر نسبت به عصاره آلوئه ورا اثر ضد میکروبی روی باکتریهای مورد مطالعه داشته و مقاومت استرپتوکوکوس موتانس در مقابل عصاره های این دو گیاه بیش از 3 باکتری دیگر بوده است. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Antibacterial Effects of the Hydroalcoholic Extracts of Aloe Vera and Glycyrrhiza Glabra against Cariogenic Bacteria InVitro
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Medical treatment of tooth decay is associated with the possibility of allergic reactions and increased bacterial resistance to antibiotics. This study aimed to evaluate the phenolic compounds and antimicrobial effects of the hydroalcoholic extracts of Aloe vera and Glycyrrhiza glabra against four cariogenic bacteria in vitro. METHODS: In this empirical study, hydroalcoholic extracts of Aloe vera and Glycyrrhiza glabra were obtained using the percolation method. Then preparing standard strains of Streptococcus mutans, Streptococcus salivarius, Streptococcus sanguinis, Actinomyces viscosus. Antibacterial activity of extracts were determined by micro broth dilution method. Concentration of phenolic compounds, flavonols and flavonoid were determined using the optical density (OD) method. FINDINGS: In this study, total phenolic content and concentrations of flavonols and flavonoids were 3, 37 and 10 mg/g in the Aloe vera extract, respectively, while they were 36, 78 and 14 mg/g, respectively in the extract of Glycyrrhiza glabra. Regarding the frequency of cariogenic bacteria, MIC and MBC of the Glycyrrhiza glabra extract for Streptococcus mutans were 0.5 and 1 mg/ml, respectively, while they were 0.25 and 0.5 mg/ml for Streptococcus salivarius, 0.125 and 0.5 mg/ml for Streptococcus sanguinis, and 0.25 and 0.5 mg/ml for Actinomyces viscosus, respectively. Moreover, MIC and MBC of the Aloe vera extract were 4 and 16 mg/ml for Streptococcus mutans, 0.5 and 2 mg/ml for Streptococcus salivarius, 1 and 4 mg/ml for Streptococcus sanguinis, and 1 and 2 mg/ml for Actinomyces viscosus, respectively. MIC and MBC of Aloe Vera extract (4 and 16 mg/ml) was significantly higher than the Glycyrrhiza glabra extract (0.5 and 1 mg / ml) (p< 0.05). CONCLUSION: According to the results of this study, the hydroalcoholic extract of Glycyrrhiza glabra exerted greater antibacterial effects against the studied bacteria compared to the Aloe vera extract due to the higher concentration of phenolic compounds. In addition, Streptococcus mutans showed higher resistance against the herbal extracts compared to the other bacteria
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سیف اله برجیان بروجنی | s borjian brojeni


الهام کاوه بابا حیدری | e kaveh baba heydari


سیف اله مرتضایی | s mortezaei


مسلم کریمیان | m karimian


مهسا شیرزاد | m shirzad


مجید ولیدی | m validi



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-2008-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات