مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۷، شماره ۱۲، صفحات ۱۹-۲۵

عنوان فارسی بررسی اثر پیش تغذیه روغن تخم کدو حلوایی ‏Cucurbita moschata‏ برحجم سکته مغزی ‏و ارزیابی اختلالات نورولوژیکی در مدل جانوری رت
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: ایسکمی مغزی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در دنیاست و یک نقص کانونی مغزی است که به طور ناگهانی و در اثر ضایعه پدید می آید. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین پیش تغذیه روغن تخم کدو حلوایی و حجم سکته مغزی و اختلالات نورولوژیکی در مدل سکته مغزی در موش صحرایی می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی 28 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن 250-350 گرم به 4 گروه تقسیم شدند. گروه کنترل که با آب مقطر گاواژ شدند و سه گروه آزمایشی که دوزهای 0/25، 0/50و0/75 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن از روغن تخم کدو را به صورت خوراکی به مدت 30 روز دریافت نمودند. پس از پایان دوره جهت القای سکته مغزی حیوانات تحت جراحی انسداد شریان مغزی میانی (Middle cerebral artery occlusion)قرار گرفتند. پس از 24 ساعت برقراری مجدد جریان خون حجم آسیب بافتی و اختلالات نورولوژیکی بررسی شد. یافته ها: روغن تخم کدو باعث کاهش اختلالات نورولوژیکی در دوز 0/50 و0/75 نسبت به گروه کنترل شد (به ترتیب 0/021>p و0/000>p). همچنین حجم سکته مغزی ناحیه کورتکس در دوز0/50 (7/6±55/02) و دوز 0/75 (9/06±30/05) نسبت به گروه کنترل(9/11±133/02) کاهش یافت (0/000>p و0/000>p). نتیجه گیری: نتایج نشان داد که مصرف روغن تخم کدو می تواند در کاهش علائم سکته مغزی ایسکمیک موثر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سکته مغزی، اختلالات نورولوژیکی، روغن تخم کدو حلوایی

عنوان انگلیسی An Evaluation of the Effects of Cucurbita moschata on Cerebrovascular ‎Accident and Neurological Disorders in an Animal Model of Rats
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Cerebral ischemia is a common cause of mortality, which can be described as a focal brain defect secondary to trauma. This study aimed to determine the relationship between consumption of Cucurbita moschata seed oil and stroke volume, as well as the neurological disorders in a cerebrovascular model of rats. METHODS: In this empirical study, 28 mature male Wistar rats weighing between 250 and 350 gr were divided into four groups. The control group was gavaged with distilled water, and the other three groups received 0.25, 0.50, and 0.75 ml/kg Cucurbita moschata seed oil orally for 30 days. At the end of the thirty-day period, the animals underwent middle cerebral artery occlusion in order to induce stroke. Twenty-four hours after reperfusion, lesion volume and neurological disorders were evaluated. FINDINGS: It was found that 0.50 and 0.75 ml/kg doses of Cucurbita moschata seed oil reduced neurological disorders (p< 0.021 and p< 0.000, respectively). In addition, stroke volume decreased in the cortical area at doses 0.50 (55.02±7.6) and 0.75 (30.05±9.06) ml/kg, as compared to the control group (133.02±9.11 p< 0.000 and p< 0.000). CONCLUSION: Consumption of Cucurbita moschata seed oil can reduce symptoms of ischemic stroke
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله المیرا شیری | elmira shiri


مهدی رهنما | m rahnema


محمدرضا بیگدلی | mr bigdeli



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1915-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات