|
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۷، شماره ۶، صفحات ۲۶-۳۲
|
|
|
عنوان فارسی |
ترکیبات شیمیایی و خواص ضد باکتریایی اسانس حاصل از بخشهای هوایی گلپر ایرانی |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: ظهور ایزولههای مقاوم میکروبی در اثر مصرف داروها و نگهدارندههای شیمیایی، و در نتیجه افزایش عدم اطمینان در مورد مصرف مواد غذایی حاوی نگهدارندههای سنتزی، سبب افزایش محبوبیت استفاده از نگهدارندههای طبیعی شده است. در این مطالعه، علاوه بر شناسایی ترکیبات شیمیایی شناسایی شده در اسانس گیاه گلپر ایرانی، اثر ضدباکتریایی اسانس آن بر روی لیستریا مونوسیتوژنز و اشرشیاکلی که از مهمترین باکتریهای مخاطرهآمیز در بهداشت مواد غذایی میباشند، بررسی گردید. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، پس از اسانسگیری گلپر ایرانی توسط کلونجر، آنالیز کمی و کیفی ترکیبات تشکیل دهنده آن توسط GC-MS انجام گرفت. برای تعیینMIC وMBC از روش میکرودایلوشن استفاده گردید. آخرین چاهک فاقد کدورت، به عنوان MIC در نظر گرفته شد. با کشتدادن از چاهکهای فاقد کدورت بر رویBHI آگار، کمترین غلظت اسانس که سبب عدم رشد در آن گردید، به عنوان MBC در نظر گرفته شد. یافتهها: هگزیل بوتانوات (25/98%)، اکتیل-2 متیل بوتیرات (14/37%)، پنتیل سیکلوپروپان (12/77%) و اکتیل ایزوبوتیرات (17/82%)، اجزای اصلی اسانس بودندکه از گروه استرهای آلیفاتیک می باشد. مقادیر MIC برای اشرشیاکلی و لیستریامونوسیتوژنز به ترتیب 5 و 2/5 میلیگرم بر میلیلیتر بود. مقادیر MBC برای هر دو باکتری معادل باMIC آن بود. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که استرهای آلیفاتیک عمدهترین ترکیبات تشکیلدهنده اسانس می باشند. همچنین اسانس گلپر ایرانی بر روی هر دو باکتری اثر ضدباکتریایی داشته و با این شرح که لیستریا مونوسیتوژنز در مقایسه با اشرشیاکلی حساسیت بیشتری به اسانس دارد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
گلپر ایرانی، حداقل غلظت مهارکنندگی، اثر ضدباکتریایی |
|
عنوان انگلیسی |
Evaluation of the Chemical Compounds and Antibacterial Properties of the Aerial Parts of Persian Heracleum Persicum Essence |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND AND OBJECTIVE: Emergence of resistant microbial strains due to the consumption of chemical preservatives and medications, as well as uncertainty about the consumption of foods containing synthetic preservatives, have resulted in the growing popularity of natural preservatives. This study aimed to identify the chemichal compounds found in the essence of Persian hogweed (Heracleum persicum) and investigate the antibacterial effects of the essence of this herb on Listeria monocytogenes and Escherichia coli, the most harmful bacteria in food hygiene. METHODS: In this experimental study, after the extraction of the essential oil of Heracleum persicum by Clevenger, qualitative and quantitative analyses of the constituent compounds were performed via gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) method. In addition, microdilution method was used to determine minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC), and the last plate without turbidity was considered as MIC. By culturing the plates without turbidity on brain-heart infusion (BHI) agar, the lowest concentration of the essence to inhibit the growth was determined as MBC. FINDINGS: In this study, the main components of the essential oil of Heracleum persicum were Hexyl butanoate (25.98%), Octyl 2-methylbutyrate (14.37%), Pentyl-cyclopropane (12.77%) and Octyl isobutyrate (17.82%). Moreover, MIC values for E. coli and Listeria monocytogenes were 5 and 5.2 mg/ml, respectively, and MBC values for each of the bacteria were equal to MIC. CONCLUSION: According to the results of this study, aliphatic esters are among the main constituents of the essence of Heracleum persicum. Furthermore, the essential oil of this herb exerts antibacterial effects on both these bacteria, and Listeria monocytogenes was observed to be more sensitive to the essential oil compared to E. coli. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
احمد رضاییان | a rezayan دانشگاه ارومیه سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
علی احسانی | a ehsani دانشگاه ارومیه سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1720-1&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
بهداشت مواد غذایی |
نوع مقاله منتشر شده |
تجربی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|