|
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۷، شماره ۵، صفحات ۵۲-۵۸
|
|
|
عنوان فارسی |
تاثیر سمت غالب جویدن بر فعالیت آنزیم آمیلاز پاروتید |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: ترشح بزاق تقریبا به طور کامل تحت تاثیر سیستم عصبی است و ترشح آن به میزان زیادی در پاسخ به چشایی و حرکات فک حین جویدن افزایش می یابد. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر سمت غالب جویدن بر فعالیت آنزیم آمیلاز پاروتید انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی 48 نفر از افراد سالم در سنین 6 تا 12 سال و 41 تا 61 سال که سابقه استفاده از تفن همراه نداشتند، شرکت کردند. نمونه بزاق دو طرف هر فرد به صورت جداگانه از مجرای استنسن توسط لوله مویینه بدست آمده و میزان فعالیت آمیلاز بر حسب واحد بر لیتر بر اساس سمت غالب جویدن مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: در این تحقیق 28 نفر غالبا از سمت راست می جویدند (راست جوش) و 20 نفر غالبا از سمت چپ برای جویدن استفاده می کردند (چپ جوش). میانگین فعالیت آمیلاز افراد راست جوش در سمت راست 38141±27901 واحد بر لیتر و در سمت چپ 51325±60954 واحد بر لیتر بود (p=0.000). افراد چپ جوش در سمت راست میانگین فعالیت آمیلاز 39857±52995 واحد بر لیتر و در سمت چپ میانگین فعالیت 22344±25464 واحد بر لیتر داشتند (p=0.000). بین فعالیت آمیلاز و سمت غالب جویدن رابطه معنی داری وجود داشت (p< 0.001). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که سمت غالب جویدن موجب کاهش فعالیت آنزیم آمیلازپاروتید می شود |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آمیلاز، جویدن، غدد پاروتید. |
|
عنوان انگلیسی |
The Effects of Dominant Chewing Side on Amylase Enzyme Activities in the Parotid Gland |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND AND OBJECTIVE: Salivary secretion is almost entirely regulated by the nervous system. This secretion is mostly increased in response to gustatory sensations and jaw movements during chewing. This study was conducted to evaluate the effects of dominant chewing side on amylase enzyme activities. METHODS: Overall, 48 healthy individuals within the age ranges of 6-12 and 41-61 years, with no history of cell phone use, took part in this experimental study. The saliva samples of both chewing sides were obtained separately from the Stensen's foramen, using a capillary tube. The level of amylase activity (U/L) was evaluated, based on the dominant chewing side. FINDINGS: As the results indicated, 28 subjects preferred the right side for chewing and 20 subjects frequently chewed on the left side. The mean amylase activity in the former group was 27901±38141 U/L on the right side and 60954±51325 U/L on the left side (p=0.000). The mean amylase activity in the latter group was 52995±39857 U/L on the right side and 25464±22344 U/L on the left side (p=0.000). There was a significant relationship between amylase activity and the dominant chewing side (p< 0.001). CONCLUSION: The results of this study showed that the activity of amylase enzyme, secreted from the parotid glands, decreases in the dominant chewing side. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Amylase, Chewing, Parotid Glands |
|
نویسندگان مقاله |
حامد حسین کاظمی | hh kazemi
سید علی اصغر سفید گر | sa sefidgar
سید هادی مرتضوی امیری | sh mortazavi amiri
علی بیژنی | a bijani
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1781-1&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
دندانپزشکی، بیماریهای دهان |
نوع مقاله منتشر شده |
مقطعی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|