مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۷، شماره ۴، صفحات ۷-۱۷

عنوان فارسی اثر مکمل امگا-۳ بر سطح سرمی پروفایل لیپیدی، آدیپوسایتوکین ها و شاخص التهاب عروقی در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: تغییرات واسطه های التهابی نقش مهمی در انفارکتوس میوکارد دارند. از آنجائیکه اثرات ضد التهابی اسیدهای چرب امگا-3 در بیماری های قلبی-عروقی گزارش شده است، این مطالعه به منظور بررسی اثر امگا-3 بر سطح سرمی پروفایل لیپیدی، لپتین، آدیپونکتین و E-selectin در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور 42 بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد، به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 3 عدد کپسول 1 گرمی امگا-3 و گروه کنترل روزانه 3 عدد کپسول 1 گرمی پلاسبو (پارافین) به مدت 10 هفته مصرف کردند. غلظت سرمی پروفایل لیپیدی، لپتین، آدیپونکتین و E-selectin در ابتدا و انتهای مداخله اندازه گیری و مقایسه شد. IRCT=2021070410181N1 یافته­ها: در پایان مطالعه دریافت مکمل امگا-3 در مقایسه با دارونما موجب کاهش معنی دار سطح سرمی تری گلیسرید (53/24±120/04 در مقابل48/84±150/76، 0/021=p) لپتین (2/71±6/92 درمقابل 2/66±9/50، 0/007=p) و E-selectin (10/04±20/98 در مقابل 12/58±27/06، 0/011=p) و افزایش معنی دار سطح سرمی آدیپونکتین (3/50±7/24 در مقابل 4/12±6/55، 0/026=p) در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد شد. در هر دو گروه، بهبود سایر لیپیدهای خون (TC, LDL-c, HDL-c) نیز در مقایسه با مقادیر اولیه مشاهده گردید (0/05>p)؛ اما تفاوت بین دو گروه مکمل و دارونما از نظر آماری معنی دار نبود. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که دریافت روزانه مکمل امگا-3 می تواند در تعدیل فاکتورهای التهابی در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد مؤثر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Omega-3 on the Level of Serum Lipid Profile, Adipocytokines, and Indicator of Vascular Inflammation in Patients Diagnosed with Myocardial Infarction
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Changes in inflammatory mediators have an important role in myocardial infraction. Since the anti-inflammatory effects of Omega-3 fatty acids on cardiovascular diseases was reported, this study was done to evaluate the Omega-3 effect on serum lipid profile, leptin, adiponectin, and E-selectin in patients with myocardial infraction. METHODS: In this double blinded clinical trial study, 42 patients with myocardial infraction were randomly divided into two mediator and control group. For 10 weeks, the mediator group received 3 capsules of 1 gram Omega-3 daily, and the control group received 3 capsules of placebo (paraffin) daily. Concentration of serum lipid profile, leptin, adiponectin, and E-selectin was measured and compared at the beginning and at the end of the test. IRCT=2021070410181N1 FINDINGS: At the end of the study, after comparing the Omega-3 receiving group with placebo group, there was a significant decrease of serum level of triglyceride (120.04±53.24 versus 150.76±48.84, p=0.021), leptin (6.92±2.71 versus 9.05±2.66, p=0.007), and E-selectin (20.98±10.04 versus 6.55±4.12), and there was a significant increase in the serum level of adiponectin (7.24±3.50 versus 6.55±4.12, p=0.026) in patients with myocardial infraction. In both groups, improvement in the size of blood lipids (TC, LDL-C, HDL-C) was obvious when compared to the primary sizes (p< 0.05) but the difference between the two complementary and placebo group was not statistically significant. CONCLUSION: The results show that receiving Omega-3 on a daily basis can modulate inflammatory factors in patients with myocardial infraction.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه حیدری | fatemeh haidari
nutrition and metabolic diseases research center, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran
علوم پزشکی اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)

مهشید توکلی | mahshid tavakoli
student research committee, arvand international division, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran
دانشگاه علوم پزشکی اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)

حبیب حی بر | habib heybar
of medicine, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)

بیژن حلی | bijan helli
department of nutrition, school of para-medicine, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran
گروه تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)

مجید محمدشاهی | majid mohamadshahi
hyperlipidemia research center, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran
مرکز تحقیقات هایپرلیپیدمی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1413-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات