مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۷، شماره ۱، صفحات ۵۳-۶۲

عنوان فارسی ارتباط مصرف حبوبات غیر سویا با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: بیماریهای قلبی عروقی علت اصلی برای مرگ و میر در سرتاسر جهان هستند. CVD، یک بیماری مرتبط با سبک زندگی است. حبوبات از جمله عوامل غذایی است که به دلیل دارا بودن فاکتورهای تغذیه ای و عملکردی، نقش مهمی در کاهش ریسک فاکتورهای CVD دارد. مصرف حداقل 4 بار در هفته از حبوبات باعث کاهش %22 ریسک CHD و %11 ریسک CVDخواهد شد. لذا هدف از این مقاله، مرور مطالعات موجود در زمینه ی حبوبات و ریسک فاکتورهای قلبی عروقی می باشد. مواد و روشها: با جستجو در موتور PubMed و در قسمت All Field و استفاده از کلید واژه هایی همچون legume consumption/intake، bean/peaconsumption و ترکیب آنها با کلماتی مانند CVD/cardiovascular risk، inflammation تعداد 346 مقاله بدست آمد که با حذف مقالات تکراری و مقالاتی در مورد سویا، ایزوفلاونهای سویا، سرطان، بیماری کلیوی، آلرژی، بادام زمینی، مغزها، مطالعات حیوانی و مطالعات کودکان نهایتا تعداد 30 مقاله بررسی شد. یافته ها: مصرف حبوبات سبب بهبود پروفایل لیپیدی میشود. همچنین مصرف حبوبات دارای اثرات احتمالی مثبت بر کاهش سطح قند خون، فشار خون، وضعیت التهابی و شاخصهای آنتروپومتریک است. به نظر میرسد که اثر حبوبات بر پروفایل لیپیدی بیشتر از سایر ریسک فاکتورها باشد، هر چند که اثر حبوبات بر سایر ریسک فاکتورها نیز حائز اهمیت است و نیازمند مطالعات بیشتری می­باشد. نتیجه گیری: افزایش دریافت حبوبات غیر سویا میتواند یک راهکار مناسب برای بهبود عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی و در نتیجه کاهش بروز CVD در جوامع باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله حبوبات، پروفایل لیپیدی، شاخصهای گلایسمی، وضعیت التهابی

عنوان انگلیسی The Association between Non Soy Legume Consumption and Cardiovascular Risk Factors
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE:Cardiovascular disease (CVD) is a main cause of mortality throughout the world. CVD is related to life style. Legumes are one of the dietary factors that have nutritional and functional factors and play an important role in attenuating CVD risk factors. Legume consumption (at least 4 times a week) is associated with 22% lower risk for CHD and 11% lower risk for CVD. In this paper, we reviewed the presented articles about non soy legumes and CVD risk factors. METHODS:We used PubMed search engine for this review and searched words including legume intake/consumption, bean/pea consumption, CVD/cardiovascular risk factors and inflammation in All Field. We achieved 346 papers. After limiting repeated articles and studies about soy and soy isoflavonoids, peanut, nuts, animal studies, children studies, cancer, renal disease and allergy, finally we reviewed 30 papers in this issue. FINDINGS:Legume consumption can improve blood lipid profile. In addition, legume ingestion has positive potential effect on blood glucose levels, blood pressure, inflammation status and anthropometric indices. It seems that legumes have more beneficial effects on lipid profile than other CVD risk factors. However, the effects of legumes on other risk factors are important and needs more investigations. CONCLUSION:Increasing non soy legume consumption is an appropriate approach for improving CVD risk factors and thus can reduce the incidence of CVD events among societies.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Lipid profile, Glycemic indices, Inflammation status.

نویسندگان مقاله سحر صراف بانک | sahar saraf bank


لیلا آزادبخت | leyla azadbakht



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1392-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات