مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۶، شماره ۹، صفحات ۵۵-۶۲

عنوان فارسی اثر مصرف ماست پروبیوتیک و ماست معمولی بر شاخص‌های تن سنجی در افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی
چکیده فارسی مقاله  سابقه و هدف: پروبیوتیک­ها از طریق بهبود ویژگی­های میکروفلور روده اثرات مفیدی در میزبان بر جای می­گذارند. نقش میکروفلور روده در اختلالات مربوط به چاقی از قبیل بیماری کبد چرب غیر الکلی (Non-Alcoholic Fatty Liver Disease, NAFLD) تا حد زیادی شناخته شده است. شواهدی مبنی بر اثرات مفید فرآورده­های پروبیوتیکی در NAFLD وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف ماست پروبیوتیک در مقایسه با ماست معمولی بر شاخص­های تن­سنجی در بیماران مبتلا به NAFLD می باشد. مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور کنترل­دار بر روی تعداد 72 بیمار مبتلا به NAFLD با شاخص توده بدنی(Body M ass Index, BMI) بالاتر از 25 انجام شد. افراد به روش تخصیص تصادفی به یکی از دو گروه مداخله یا کنترل (36=n نفر در هر گروه) وارد شدند و به مدت 8 هفته روزانه به ترتیب 300 گرم ماست پروبیوتیک و 300 گرم ماست معمولی مصرف کردند. دریافت­های غذایی، وزن، قد و دور کمر در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه­گیری شد و BMI محاسبه و مورد مقایسه قرار گرفت. (8N201210313664: IRCT) یافته ها: در گروه دریافت کننده ماست پروبیوتیک کاهش معنی­داری در وزن (2/13±32/84 در مقابل 33/13±58/82 کیلوگرم) و BMI (61/3±1/30 در مقابل 7/3±48/29 کیلوگرم بر متر مربع) مشاهده شد (001/0>P برای هر دو). درصد تغییرات در وزن و BMI در مقایسه با گروه کنترل به میزان 07/1% بود (به ترتیب 005/0> Pو 004/0>P). محیط دور کمر درون هر دو گروه بعد از مداخله تفاوت معنی­داری نشان داد (45/8±4/97 در مقابل 36/8±71/95 سانتی­متر در گروه دریافت کننده ماست پروبیوتیک و 58/10±38/98 در مقابل 56/10±04/97 سانتی­متر در گروه دریافت کننده ماست معمولی 002/0>P برای هر دو) اما این تغییرات بین دو گروه معنی­داری نبود. نتیجه گیری: یافته­ها نشان داد که مصرف ماست پروبیوتیک منجر به کاهش وزن و BMI در بیماران مبتلا به NAFLD می­گردد و احتمالا در مدیریت وزن در این بیماران مفید باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ماست، پروبیوتیک، نمایه توده بدن، دور کمر، کبد چرب غیرالکلی

عنوان انگلیسی The Effect of Probiotic and Conventional Yogurt Consumptions on Anthropometric Parameters in Individuals with Non Alcoholic Fatty Liver Disease
چکیده انگلیسی مقاله  BACKGROUND AND OBJECTIVE: Probiotics have beneficial effects on the host by improving the intestinal microflora. The role of intestinal microflora in obesity-related disorders such as nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD) largely is known. There are evidences for the possible effects of probiotics products in NAFLD. This study aimed to investigate the effects of probiotic yogurt intake compared to conventional yogurt on anthropometric parameters in patients with NAFLD. METHODS: In present double-blind randomized controlled clinical trial, 72 NAFLD patients with body mass index (BMI) greater than 25 Kg/m2 were studied. Subjects were randomly allocated to either the intervention or control group (n=36, in each group) and consumed daily 300 g of probiotic yogurt or 300 g of conventional yogurt for 8 week, respectively. Dietary intakes, weight, height and waist circumference were measured at the beginning and end of the study and BMI were calculated. Statistical analysis was performed using SPSS software. Data were analyzed by chi-squared test, independent sample t-tests, analysis of covariance and paired t-tests. (IRCT: 201210313664N8) FINDINGS: In probiotic yogurt group significant reductions were observed in weigh (84.32±13.2 vs. 82.58±13.33 Kg) and BMI (30.1±3.61 vs. 29.48±3.7 Kg/m2 p< 0.001 for both). Changes percent in weight and BMI were 1.07% compared with the control group (p< 0.004 and p< 0.005, respectively). Waist circumference significantly was decreased in both of groups (97.4±8.45 vs. 95.71±8.36 cm in probiotic yogurt group and 98.38±10.58 vs. 97.04±10.56 cm in conventional yogurt group p< 0.002 for both) but these changes were not different between two groups. CONCLUSION: The result of this study showed that probiotic yogurt consumption lead to reduction of weight and BMI in NAFLD patients and may be useful in weight management in these patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم رف رف | m rafraf phd
گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

صفورا نبوی | s nabavi msc
مرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

محمد حسین صومی | m h somi md
گروه بیماری های داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

عزیز همایونی راد | a homayouni rad phd
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز،
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

محمد اصغری جعفرآبادی راد | m asghari jafarabadi rad phd
گروه آمار و اپیدمیولوژ ی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-1013&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بافت شناسی
نوع مقاله منتشر شده تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات