مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۴۲-۴۸

عنوان فارسی تاثیر عصاره سیر بر درمان و پیشگیری از سمیت کلیوی ناشی از جنتامایسین در موش سفید صحرایی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: نفروتوکسیسیتی ناشی از مصرف جنتامایسین منجر به تولید گونه های آزاد اکسیژنی (ROS) در کلیه می شود از آنجائیکه سیر دارای خواص آنتی اکسیدانی است در این مطالعه اثر سیر بر بهبود نفروتوکسیسیتی ناشی از جنتامایسین با اندازه گیری میزان ترکیبات فنلی و ظرفیت آنتی اکیسدانی گیاه مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: در این تحقیق تجربی 50 سر موش سفید صحرایی نر نژاد ویستار در 5 گروه با تعداد مساوی تقسیم شدند: گروه I: بدون دریافت دارو گروه II: گروه جنتامایسین (mg/kg 100 به مدت 10 روز) گروهIII: گروه عصاره سیر (mg/kg20 از طریق تزریق داخل صفاقی به مدت 10 روز) گروه IV: ابتدا جنتامایسین و سپس عصاره سیر (20mg/kg به مدت 10 روز) گروه V: گروه جنتامایسین و عصاره سیر بطور همزمان. روز بعد از آحرین دوز دارو نیتروژن اوره خون (BUN) و کراتینین (Cr) سرم اندازه گیری شده و گروهها مورد مقایسه قرار گرفتند.یافته ها: نتایج دلالت بر آن داشت که جنتامایسین میزان Cr و BUN را به ترتیب حدود سه و چهار برابر افزایش داده (05/0p<) و مصرف سیر پس ازمصرف جنتامایسین سطوح این دو فاکتور را به سطح نرمال برگرداند. میزان فلاونوئید در عصاره سیر mg/g5/0±1/6 (معادل روتین) و مقدار ترکیبات فنولی mg/g8/0±9/12 (معادل گالیک اسید) بود. فعالیت انتی اکسیدانی (درصد بازدارندگی یا ظرفیت گیاه در جلوگیری از تولید پراکسید در لینولئیک اسید) برابر با 6/52% بود.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان می دهد که سیر ضمن داشتن ترکیبات فنلی و خاصیت آنتی اکسیدانی می تواند در برگشت آسیب ناشی از جنتامایسین موثر باشد و مطالعات بیشتری به منظور کاهش آسیب توبولی سیر پیشنهاد می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیر، جنتامایسین، نفروتوکسیسیتی.

عنوان انگلیسی Preventive and Curative Effect of Garlic on Nephrotoxic Effect of Gentamicin in Rat
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Nephrotoxicity due to gentamicin consumption has been attributed to reactive oxygen species. Garlic possesses antioxidant activity. This study was aimed to find out whether garlic has ameliorative effects on GM nephrotoxicity. The phenolic content and antioxidant activity of garlic were also determined. METHODS: Fifty male Wistar rats were randomly divided into 5 equal groups as follows I: Animals were kept in the same condition as others without receiving drugs. II: The rats were injected intraperitoneally (i.p.) 100 mg/kg of gentamicin for 10 consecutive days. Group III: Rats in this group received garlic juice 20 mg/kg i.p. for 10 days. IV: rats in this group received gentamicin for 10 days then received 20 mg/kg garlic i.p. for the next 10 days. V: Rats in this group received a combination of intraperitoneally gentamicin and garlic 20 mg/kg for 10 days. The day after this period, serum BUN and creatinine (Cr) were measured. FINDINGS: Gentamicin treatment increased the serum levels of Cr and BUN about three and four times (p< 0.05) and post administration of garlic after 10 days of gentamicin treatment attenuated the damage score significantly to normal level. The flavonoid level in garlic extract was 6.1±0.5 mg/g (Rutin equivalent) and phenolic level was 12.9± 0.8 mg/g (garlic acid equivalent). The antioxidant activity (The percentage of inhibition or capacity of the plant extract in prevention of peroxide production in linoleic acid) was 52.6%. CONCLUSION: Garlic, having phenolic compounds and antioxidant activity, is effective in attenuating tubular injury induced by GM. Further studies are recommended to reduce tubular injury. Please cite this article as follows: Nasri H, Rafieian-Kopaei M. Preventive and curative effect of garlic on nephrotoxic effect of gentamicin in rat. J Babol Univ Med Sci 2014 16(2):42-48.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Garlic, Gentamicin, Nephrotoxicity.

نویسندگان مقاله حمید نصری md | h nasri
آدرس شهرکرد، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، تلفن 3346692-0381 e-mail rafeian@yahoo.com
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Shahr kord university of medical sciences)

محمود رفیعیان phd | m rafieian kopaei



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-964&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات