|
|
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۴۹-۵۵
|
|
|
| عنوان فارسی |
اثر حفاظتی عصاره عدس قرمز بر روی سمیت کبدی ناشی از تتراکلرید کربن در موش سفید کوچک |
|
| چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: عدس قرمز یک گونه لگومیناسه است که میتواند منبع مهمی از ترکیبات فنولی در رژیم غذایی انسان تهیه نماید. این مطالعه به منظور بررسی توان محافظت کبدی عصاره عدس قرمز در برابر آسیب کبدی القاء شده توسط تتراکلریدکربن در موش سفید کوچک انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه تجربی بر روی 50 سر موش سفید کوچک نر بالغ انجام شد. حیوانات به 5 گروه 10 تایی تقسیم شدند. گروه یک سرم فیزیولوژی به مدت 10 روز خوراکی و گروه دو تنها در روز دهم تتراکلرید کربن (ml/kg1) به صورت داخل صفاقی و گروه سه تا پنج به ترتیب دوزهای mg/kg400، 200، 100 از عصاره به مدت 10 روز خوراکی و سپس 1 ساعت پس از آخرین تجویز، تتراکلرید کربن دریافت کردند. 24 ساعت بعد، نمونههای کبد و خون همه حیوانات جمع آوری و فعالیت سرمی آلانین ترانس آمیناز (ALT)، آسپارتات ترانس آمیناز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP) و میزان لیپید پراکسیداسیون در بافت کبد اندازه گیری شد. سپس یافتههای بیوشیمیایی با نتایج هیستوپاتولوژی تطبیق داده شد. یافته ها: تتراکلرید کربن باعث افزایش معنی دار لیپید پراکسیداسیون و سطوح آنزیمهای کبدی گردید.تجویز عصاره عدس قرمز به طور معنیداری باعث کاهش فعالیت آنزیم های کبدی در مقایسه با گروه تتراکلرید کربن شد. موثرترین دوز، mg/kg 400 بود که باعث کاهش آنزیمهای AST ،ALT و ALP از 15/12±43/341، 40/9±43/116، 21/9±43/243 به 32/14±12/242 (007/0p=)، 13/8±70/78 (002/0p=) و 13/8±70/78 (004/0p=) به ترتیب گردید. نتایج بافت شناسی نشان داد که تتراکلرید کربن توانسته منجر به بروز ضایعات کبدی و به صورت بارز نکروز گردد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره عدس قرمز اثر محافظتی روی سمیت کبدی القا شده توسط تتراکلرید کربن را دارد. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
عدس قرمز، تتراکلرید کربن، سمیت کبدی، موش سفید کوچک. |
|
| عنوان انگلیسی |
Protective Effect of Red Lentil (Lens Culinaris) Extract against Carbon Tetrachloride-Induced Hepatotoxicity in Mice |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND AND OBJECTIVE: Red lentil is a leguminous species that can provide an important source of phenolic compounds in human diets. The present study was performed with the aim of investigating the hepatoprotective potential of the ethanolic extract of red lentil against carbon tetrachloride induced liver damage in mice. METHODS: This experimental study was performed on 50 male mature albino mice. Animals were divided into five groups. Group 1 received normal saline orally for 10 days, group 2 received carbon tetrachloride (1 ml/kg, ip) only on the 10th day groups 3-5 received extract orally in doses of 100, 200 and 400 mg/kg respectively, during 10 days and carbon tetrachloride (1 ml/kg, ip) on the 10th day 1 hour after last dose of extract. Blood and liver samples were collected 24 h after carbon tetrachloride injection. Then serum activity of alanine transaminase (ALT), aspartate transaminase (AST) and alkaline phosphatase (ALP) was measured. Lipid peroxidation was evaluated in liver homogenates. The biochemical findings were matched with histopathological verifications. FINDINGS: Carbon tetrachloride significantly increased lipid peroxidation and Levels of hepatic enzymes. Red lentil extract administration significantly reduced the activity of liver enzymes compared with carbon tetrachloride. Effective dose (400 mg/kg) reduces the enzymes AST, ALT and ALP of 341.43±12.15, 116.43±9.40, 243.34±9.21 to 242.12±14.32 (p=0.007), 78.70±8.13 (p=0.002) and 78.70±8.13 (p =0.004) respectively. Histological results showed that carbon tetrachloride could lead to liver damage and necrosis is obvious. CONCLUSION: The results revealed that hydroalcoholic extract of red lentil has protective effect on liver toxicity induced by carbon tetrachloride. Please cite this article as follows: Rahmani AH, Goudarzi M, Rashidi Nooshabadi MR, Houshmand Gh, Khadem Haghighian H. Protective effect of red Lentil (Lens Culinaris) extract against carbon tetrachloride-induced hepatotoxicity in mice. J Babol Univ Med Sci 2014 16(2): 49-55. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
| نویسندگان مقاله |
علی حسن رحمانی | ah rahmani آدرس اهواز، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دانشکده داروسازی، گروه فارماکولوژی و سم شناسی، تلفن 3738378-0611 e-mail gmehdi_787@yahoo.com سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
مهدی گودرزی | m goudarzi
محمدرضا رشیدی نوش آبادی | mr rashidi nooshabadi
غلامرضا هوشمند | gh r houshmand
حسین خادم حقیقیان | h khadem haghighian
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-965&slc_lang=fa&sid=fa |
| فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
fa |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
بیوشیمی |
| نوع مقاله منتشر شده |
تحلیلی |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|