|
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۶، شماره ۱، صفحات ۳۱-۳۷
|
|
|
عنوان فارسی |
اثرات ضد باکتریایی عصاره الکلی ختمی، مرزه بختیاری و چویر |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: استفاده بیرویه از داروهای شیمیایی جهت درمان بیماریها منجر به ظهور ایزولههای مقاوم میکروبی گردیده که هر روز بر تعداد آنها افزوده میشود. مقاومت باکتریها در برابر آنتیبیوتیکها از جمله معضلات شایع در علوم پزشکی است. در این پژوهش اثر ضد باکتریایی عصاره الکلی گیاهان ختمی، مرزه بختیاری و چویر بر چهار باکتری پاتوژن اشرشیاکلی، کلبسیلا پنومونی، استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس آگالاکتیه در شرایط آزمایشگاهی بررسی گردید.مواد و روشها: در این مطالعه تجربی از عصاره الکلی سه گیاه ختمی، مرزه بختیاری و چویر استفاده شد. عصاره تام گیاهان مذکور در غلظت های مختلف(mg/ml100، 200، 400، 800) با استفاده از روش انتشار در آگار و رقت لولهای بر روی باکتریهای اشرشیاکلی، کلبسیلا پنومونی، استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس آگالاکتیه اثر داده شد. از آنتی بیوتیک تتراسایکلین و جنتامایسین به عنوان کنترل مثبت و از DMSO به عنوان کنترل منفی استفاده گردید و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) تعیین گردید. یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه عصاره الکلی هر سه گیاه به صورت وابسته به دوز سبب افزایش معنی داری در قطر هاله ممانعت از رشد باکتری ها بویژه باکتری های گرم مثبت در مقایسه با گروه کنترل منفی گردید (05/0>P). از میان عصاره های مورد مطالعه عصاره چویر بیشترین اثر مهاری را بر رشد باکتری S.oureus داشت (57/0±25 در مقابل 57/0±22) (05/0>P).نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که هر سه گیاه دارای اثر مهارکنندگی رشد روی هر چهار باکتری هستند. عصاره گیاه چویر در مقایسه با عصاره ختمی و مرزه بختیاری دارای فعالیت ضدباکتریایی بیشتری بوده و باکتری استافیلوکوکوس اورئوس نیز به عنوان حساسترین سویه نسبت به عصارههای به کار رفته، شناخته شد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
مرزه، ختمی، چویر، حداقل غلظت مهارکنندگی، اثر ضد باکتریایی. |
|
عنوان انگلیسی |
Antibacterial Effects of Plant Extracts of Alcea Digitata L., Satureja Bachtiarica L. and Ferulago Angulata L. |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND AND OBJECTIVE The use of drugs to treat diseases led to the emergence of resistant strains of bacteria. Bacterial resistance to antibiotics is the most common problems in medical science. In this study, the antibacterial effect of ethanolic extract of Alcea digitata L., Satureja bachtiarica L. and Ferulago Angulata L on four pathogenic bacteria, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus and Streptococcus agalactiae was investigated.METHODS: In this experimental study, the extracts have been prepared from Alcea digitata L., Satureja bachtiarica L. and Ferulago Angulata L. Their antibacterial activity at different concentrations (800, 400, 200, 100 mg/ml) was determined by disk-diffusion agar method and the dilution method. The antibiotics tetracycline and gentamicin as a positive control and DMSO was used as negative control and the MIC and MBC were determined.FINDINGS: Based on the results of this study, three plant extracts dose-dependently increased the bacteria inhibition zone especially in the gram-positive bacteria compared to the gram- negative bacteria (p< 0.05). Extract of Ferulago Angulata L has maximum antibacterial activity on the growth of bacteria S. aureus (25±0.57) (p< 0.05). CONCLUSION: According to the results of this study, three extracts had growth inhibitory effect on all four bacteria. Extract of Ferulago Angulata L. had greater antibacterial activity than the others and the Staphylococcus aureus was the most sensitive strain to the extracts. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
بتول زارعی m sc | b zareii آدرس بابل، دانشگاه پیام نور، گروه زیست شناسی، تلفن 2257780-0111 e-mail s_ebrahimi@pnu.ac.ir
طیب سیفی m sc | t seyfi
راحیل موحدی m sc | r movahedi
جواد چراغی p hd | j cheraghi
سهیلا ابراهیمی p hd | s ebrahimi
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-945&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
بیوشیمی |
نوع مقاله منتشر شده |
تحلیلی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|