مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۵، شماره ۶، صفحات ۷-۱۱

عنوان فارسی اثر سرکه سیب بر سطح سرمی قند بعد از غذا دربیماران دیابتی نوع ۲ تحت درمان با داروهای خوراکی پایین آورنده قند خون
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: تنظیم قند خون در پیشگیری از عوارض دیابت اهمیت دارد. معمولا بیماران تمایل به خوردن غذاهایی دارند که قند خون را کاهش دهد. لذا در این مطالعه اثر سرکه سیب بر قند خون پس از صرف غذا در بیماران مبتلا به دیابت نوع2 بررسی شد. مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 30 بیمار مبتلا به دیابت تیپ 2 که به طور تصافی به دو گروه (هر گروه 15 نفر) تقسیم شدند، انجام گردید. در حالت ناشتا به گروه مورد ترکیب 20 گرم سرکه سیب و 40 گرم آب و به گروه شاهد 40 گرم آب خالص داده شد. بلافاصله به هردو گروه صبحانه حاوی 58 گرم کربوهیدرات داده شد. بعد از یک هفته استراحت (wash out) جای دو گروه تعویض شد. نمونه خون در شرایط ناشتا و 90 دقیقه بعد از صبحانه برای اندازه گیری قند و انسولین جمع آوری و مورد مقایسه قرار گرفت. (1N201201078630: IRCT).یافته ها: میانگین تغییرات قند خون در هنگام استفاده از سرکه سیب برابر 31/10±7/118 میلی گرم در دسی لیتر و در هنگام مصرف پلاسبو برابر 37/10±9/106 میلی گرم در دسی لیتر بود. میانگین تغییرات انسولین سرم در هنگام استفاده از سرکه سیب برابر 69/3±1/23 میکرویونیت در میلی لیتر و در هنگام استفاده از پلاسبو برابر 39/3±3/17 بود که اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که مصرف یک نوبت سرکه سیب در بیماران دیابتی تیپ 2 تاثیری بر سطح گلوکز و انسولین خون بعد از غذا ندارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت، سرکه سیب، قند بعد از غذا.

عنوان انگلیسی Effect of Apple Cider Vinegar on Postprandial Blood Glucose in Type 2 Diabetic Patients Treated with Hypoglycemic Agents
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Given the importance of blood glucose regulation in prevention of diabetic complications and considering the fact that the patients tend to eat foods that reduce blood sugar, the main objective of this study was to determine the effect of apple cider vinegar on postprandial blood glucose in patients with type 2 diabetes.METHODS: In this clinical trial study, thirty type 2 diabetic patients randomly divided in two groups (each group 15 patients). In fasting condition case group received combine apple cider vinegar, 20 gr and 40 gr of water and control group received 40 gr water and immediately, both groups were given breakfast containing 58 grams of carbohydrate. The cross-over trial was conducted after 1 week wash out. Blood samples were collected at fasting and 90 min post breakfast for glucose and insulin analysis. (IRCT: 201201078630N1)FINDINGS: Mean (±SE) changes in blood glucose while using apple cider vinegar versus placebo respectively was 118.7±10.31mg/dl, 106.9±10.37mg/dl. Mean (±SE) changes of insulin level when using vinegar was 23.1±3.69?u/ml versus17.3±3.39?u/ml when using placebo. There were no significant differences between two groups.CONCLUSION: Although results of this study showed that apple cider vinegar has no effects on postprandial plasma glucose and insulin.Please cite this article as follows:Nosrati HR, Mousavi SE, Sajjadi P, Firoozjahi AR, Moazezi Z. Effect of Apple Cider Vinegar on Postprandial Blood Glucose in Type 2 Diabetic Patients Treated with Hypoglycemic Agents. J Babol Univ Med Sci 2013 15(6):7-11.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Diabetes, Apple vinegar, Postprandial glucose.

نویسندگان مقاله حمیدرضا نصرتی m d | hr nosrati
آدرس بابل، بیمارستان آیت اله روحانی، گروه داخلی، تلفن 3-2238301-0111 e-mail zmoazezi@yahoo.com

سیداحسان اله موسوی p hd | e mousavi


پروین سجادی m sc | p sajjadi


علیرضا فیروزجاهی m d | ar firoozjahi


زلیخا معززی m d | z moazezi



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-928&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات