مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۵، شماره ۶، صفحات ۱۲-۱۸

عنوان فارسی مقایسه اثر دوغ پروبیوتیک کفیر با دهان شویه های کلرهگزیدین ۲/۰% و سدیم فلوراید ۲/۰% بر استرپتوکوکوس موتانس: یک مطالعه آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: کاهش در تعداد استرپتوکوکوس موتانس بزاق، منجر به کاهش پوسیدگی می گردد. پروبیوتیکها در دستیابی به هدف مذکور موثر اند. هدف از این مطالعه، مقایسه اثر دوغ پروبیوتیک کفیر با دهان شویه های سدیم فلوراید 2/0% و کلرهگزیدین 2/0% بر رشد استرپتوکوکوس موتانس می باشد.مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، سوسپانسیون میکروبی از یک سوش استاندارد استرپتوکوکوس موتانس PTCC 1683 و 7 سوش جدا شده از بزاق، بر پلیت BHI تلقیح شد. در هر پلیت دو چاهک تعبیه گردید که یکی حاوی دهان شویه سدیم فلوراید 2/0% یا کلرهگزیدین 2/0% یا نوشیدنی کفیر و یا محلول mg/ml 20 پنی سیلین (کنترل مثبت) و دیگری محتوی آب مقطر (کنترل منفی) بود. پس از انکوباسیون قطر هاله عدم رشد در اطراف هر چاهک بررسی گردید. برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی از رشد به روش کدورت سنجی، محلولهای کلرهگزیدین، کفیر و پنی سیلین بطور سریالی رقیق شده و سوسپانسیون میکروبی به آنها افزوده شد. کدورت محلولها قبل و پس از انکوباسیون توسط دستگاه ELIZA reader 2 ثبت و کمترین غلظت با اثر ضد باکتریایی گزارش گردید.یافته ها: در اطراف سدیم فلوراید هاله ای وجود نداشت. میانگین قطر هاله برای پنی سیلین، کلرهگزیدین و کفیر به ترتیب mm 68/4±29/43، 39/3±38/27 و 62/5±88/19 بود. اختلاف داده ها بین سه گروه و نیز دو به دو در تمامی گروهها معنی دار بود )0001/0 .(p?حداقل غلظت بازدارندگی از رشد برای پنی سیلین، کلرهگزیدین و کفیر به ترتیب در دامنه 25/6-125/3%، 25-25/6% و 50- 25% ثبت گردید. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که کفیر بیشتر از سدیم فلوراید 2/0% و کمتر از کلرهگزیدین 2/0% قادر به مهار استرپتوکوکوس موتانس می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کفیر، کلرهگزیدین، سدیم فلوراید، استرپتوکوکوس موتانس.

عنوان انگلیسی Comparison of the Effect of Probiotic Yogurt-Drink Kefir, % 0.2 Chlorhexidine and % 0.2 Sodium Fluoride Mouthwashes on Streptococcus Mutans: An In vitro Study
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Reduction in the number of salivary streptococcus mutans, leads to reducing the caries score. The probiotics are effective in achieving this purpose. The aim of this study was to compare the effect of probiotic yogurt-drink Kefir, 0.2% sodium fluoride and 0.2% chlorhexidine mouthwashes on the growth of streptococcus mutans.METHODS: In this experimental study, microbial suspension from a standard strain of streptococcus mutans PTCC 1683 and 7 isolated salivary strains were inoculated on BHI plates. Two wells were inserted in each plate, one containing the 0.2% sodium fluoride or 0.2% chlorhexidine mouthwashes or drink Kefir or 20mg/ml penicillin solution (positive control) and the other contained distilled water (negative control). The inhibition zone around each well was measured after incubation. To determine the minimum inhibitory concentration, in turbidity measurement method, the chlorhexidine, Kefir and penicillin solutions were diluted serially so microbial suspension was added to them. The turbidities of the solutions before and after incubation were measured by ELIZA reader 2 and the minimum concentration with antibacterial effect was reported. FINDINGS: There was not halo around the sodium fluoride. The mean diameter of halos for penicillin, chlorhexidine and Kefir was 43.29 ±4.68, 27.38±3.39 and 19.88±5.62 mm, respectively. These differences between all groups two by two were significant (p?0.0001). The minimum inhibitory concentration of penicillin, chlorhexidine and Kefir was recorded at the range of 3.125 - 6.25%, 6.25 - 25% and 25 - 50%, respectively.CONCLUSION: The results of this study showed that Kefir was able to inhibit the Streptococcus mutans more than 0.2% sodium fluoride but less than 0.2% chlorhexidine.Please cite this article as follows:Ghasempour M, Sefidgar SAA, harekhani S, Shirkhani L, Moghadamnia AA. Comparison of the Effect of Probiotic Yogurt-Drink Kefir, % 0.2 Chlorhexidine and % 0.2 Sodium Fluoride Mouthwashes on Streptococcus Mutans: An In vitro Study.J Babol Univ Med Sci 2013 15(6):12-18.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Kefir, Chlorhexidine, Sodium fluoride, Streptococcus mutans.

نویسندگان مقاله مریم قاسمپور | m ghasempour
آدرس بابل، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده دندانپزشکی، تلفن 2191408-0111 e-mail sgharekhani@gmail.com
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بابل (Babol university of medical sciences)

سیدعلی اصغر سفیدگر | aa sefidgar


سمانه قره خانی | s gharekhani


لیلا شیرخانی | l shirkhani


علی اکبر مقدم نیا | aa moghadamnia



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-926&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات