|
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۵۷-۶۲
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه برخی از ویژگیهای شخصیتی بیماران سوء هاضمه عملکردی با افراد سالم |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: سوء هاضمه عملکردی از اختلالات شایع دستگاه گوارش فوقانی است که بر کیفیت زندگی بیماران تاثیر می گذارد و هزینه های پزشکی زیادی را بدنبال دارد. به رغم اینکه شواهد حمایت کننده تاثیر عوامل روانی بر بروز و تداوم این اختلال رو به افزایش است، اطلاعات اندکی در خصوص رابطه ویژگیهای شخصیت با بیماری سوء هاضمه عملکردی در دسترس است. این مطالعه به منظور مقایسه برخی از ویژگیهای شخصیتی بیماران سوء هاضمه عملکردی با گروه سالم انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه مورد-شاهدی بر روی 60 بیمار 20 تا 65 ساله ای انجام شد که به درمانگاههای تخصصی گوارش دو بیمارستان شهر بابل مراجعه کرده و با بررسیهای آزمایشگاهی و سونوگرافی تشخیص قطعی سوء هاضمه عملکردی برای آنها داده شد. 60 نفر از افراد سالم نیزکه از نظر سن، جنس و تحصیلات با گروه مورد همسان شدند، وارد مطالعه شدند. افراد هر دو گروه پرسشنامه مدل پنج عاملیNEO-FFI را تکمیل کردند. سپس متغیرهای روانشناختی نوروزگرایی، برون گرایی، تجربه پذیری، توافق جویی و وجدان گرایی در دو گروه مقایسه شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین نمرات خام نوروزگرایی (دامنه تغییرات60-12) در گروه سوء هاضمه عملکردی (48/7±43/26) بطور معنی داری بیشتر از افراد سالم (01/7±22/21) بود (001/0>p). همچنین میانگین نمرات خام تجربه پذیری (دامنه تغییرات60-12) در گروه سوء هاضمه عملکردی (86/3±90/23) بطور معنی داری کمتر از افراد سالم (71/4±32/26) بود (003/0=p). در مقیاس های برون گرایی، توافق جویی و وجدان گرایی بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که بیماری سوء هاضمه عملکردی با دو ویژگی شخصیتی نوروزگرایی بالا و تجربه پذیری پایین ارتباط دارد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
اختلالات گوارشی عملکردی، سوء هاضمه، شخصیت. |
|
عنوان انگلیسی |
Comparison of Some Personality Traits of Patients with Functional Dyspepsia and Healthy Individuals |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND AND OBJECTIVE: Functional dyspepsia is one of the most upper gastrointestinal disorders that affect the life quality of patients and medical expenses. In spite of supporting evidences, the effect of the psychological factors on beginning and continuing of this disorder is increasing little information is available regarding the relationship of personality traits with functional dyspepsia. The purpose of this study was to compare personality traits between healthy individuals and the patients with functional dyspepsia.METHODS: This case-control study was performed on 60 patients aged 20-65 years old who referred to two gastroenterology clinics of Babol hospitals and diagnosed as functional dyspepsia according to laboratory and sonography tests. Sixty healthy individuals who were matched with case group regarding to age, sex and educational level were included in the study. They filled out the NEO-FFI five-factor model of personality questionnaire. Then two groups were compared regarding to psychological variables of neuroticism, extraversion, openness to experience, agreeableness and conscientiousness.FINDINGS: The results showed that the mean of crude scores of neuroticism (with 12-60 ranges) in patients with functional dyspepsia (26.43±7.48) were significantly higher than healthy individuals (21.22±7.01) (p< 0.001). Also, the mean of crude scores of openness to experience (with 12-60 ranges) in patients with functional dyspepsia (23.90±3.86) were significantly lower than healthy individuals (26.32±4.71) (p=0.003). There was no significant difference in extraversion and agreeableness as well as conscientiousness between patients with functional dyspepsia and healthy individuals.CONCLUSION: The results showed that functional dyspepsia is related to two personality traits: high neurotic and low openness to experience |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
محبوبه فرامرزی | m faramarzi آدرس بابل، بیمارستان آیت اله روحانی، گروه داخلی، تلفن 3-2238301-0111 e-mail mehrdadkashifard@yahoo.com
مهرداد کاشی فرد | m kashiferd
جواد شکری شیروانی | j shokri shirvani
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-905&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
بیوشیمی |
نوع مقاله منتشر شده |
تحلیلی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|