مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۶۹-۷۸

عنوان فارسی اثر اسیدهای چرب بر سلامت استخوان و بروز استئوپروز
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: استئوپروز شایعترین بیماری سیستم اسکلتی است که به کاهش توده استخوان و شکستگی لگن، ستون فقرات و مچ دست منجر می شود. عوامل مختلفی مانند فاکتورهای ژنتیکی، محیطی ، هورمونی، چگونگی سبک زندگی و عوامل تغذیه ای در بروز استئوپروز نقش دارند. در سالهای اخیر به نقش چربیهای دریافتی در رژیم غذایی در سلامت استخوانها و بروز استئوپروز توجه شده است. در این مقاله مروری به بررسی اثر اسیدهای چرب مختلف بر سلامت استخوان و بروز استئوپروز در استخوانها که در قالب مطالعات انسانی و حیوانی انجام شده، پرداخته شده است. مواد و روشها: برای انجام این مطالعه و دستیابی به منابع مورد نیاز از موتور جستجوی pubmed، گوگل، بانکهای اطلاعاتی ایران مدکس و SID، استفاده شده است. واژه های کلیدی MeSH بکار گرفته شده در جستجوی مقالات شامل استئوپروز، از دست دادن استخوانها مرتبط با سن و یائسگی، اسیدهای چرب، اسیدهای چرب اشباع، غیر اشباع، لینولئیک اسید کونژوگه و سلامت استخوانها محدود شده در عنوان و چکیده مقالات فارسی و انگلیسی، در طی سالهای 1995 تا 2012 بودند. بعد از مرور عناوین و چکیده ها در نهایت از مجموع 356 مقاله بدست آمده 33 مقاله اصلی و مروری که مستقیما با تاثیر انواع اسیدهای چرب بر استئوپروز و سلامت استخوان و مکانیسم اثر آنها مرتبط بودند، مورد استفاده قرار گرفتند. یافته ها: کاهش دریافت چربی کل و چربی های اشباع در رژیم غذایی، کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 دریافتی و دریافت اسیدهای چرب غیر اشباع بخصوص اسیدهای چرب امگا-3 از منابع گیاهی در سلامت استخوانها و کاهش شکستگیهای ناشی از استئوپروز موثر هستند. اسیدهای چرب با مکانیسمهای مختلف از جمله تغییرات در جذب کلسیم، سنتز پروستاگلاندین، تشکیل استئوبلاست و استئوکلاست، تغییر در عملکرد غشا، کاهش و افزایش سیتوکینهای التهابی در عملکرد استخوانها نقش دارند. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که اسیدهای چرب مختلف از طریق مکانیسمهای متفاوت بر سلامت استخوان، استئوپروز و بروز شکستگی استخوانها اثر گذار هستند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Fatty Acids on Bone Health and Osteoporosis
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Osteoporosis is considered the most common disease of the skeleton system, which reduces bone mass, and leads to an increased risk of fracture in the hip, spine and wrist. Different causes like genetic, environmental and hormonal factors, life style and nutrition affect the development of osteoporosis. In recent years, attention is paid to the role of different fatty acids in bone health and osteoporosis. This article reviews the effects of different fatty acids consumption on bone health and osteoporosis in both animals and humans.METHODS: In order to do this study, literature search was done on PubMed, Google, Iran Medex and SID, analyzing the effect of fatty acids on bone health and osteoporosis. The MeSH keywords used for the search were osteoporosis, bone loss related to menopause and aging, fatty acids, saturated fatty acids, unsaturated fatty acids and conjugated linoleic acid limited to the topics and abstracts in English and Farsi articles published between 1995 to 2012. Three hundred and fifty six results were found in the primary search of the databases. After sifting through the topics and abstracts, eventually 33 articles were selected which were directly related to the effects of various fatty acids on bone health and osteoporosis and its mechanism and used in this article. FINDINGS: Reduction of total dietary fat and saturated fatty acid, decreased omega-6 to omega-3 fatty acid ratio and intake of unsaturated fatty acids especially omega-3 from plant sources have been reported to have a positive influence on bone health and lead to a decrease in osteoporotic fractures. A variety of mechanisms may explain the effects of fats on bone health, including changes in calcium absorption, formation of osteoblasts and osteoclasts, prostaglandin synthesis, alterations in cell membrane function and production or inhibition of proinflammatory cytokines.CONCLUSION: The results showed that different fatty acids via various mechanisms affect bone health, osteoporosis and incidence of bone fracture risk.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله لیلا یزدان پناه | l lyazdanpanah l
آدرس اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، تلفن 2279719-0311، e-mail azadbakht@hlth.mui.ac.ir

لیلا آزادبخت | l azadbakht



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-859&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات