|
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۴، شماره ۶، صفحات ۴۵-۵۴
|
|
|
عنوان فارسی |
ارتباط مصرف دوزهای بالای نیاسین با دیابت نوع۲ |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: دیابت نوع 2 با مقاومت انسولینی، اختلال در ترشح انسولین، هیپرگلیسمی و استرس اکسیداتیو شناخته می شود. از آنجائیکه افزایش شیوع دیابت نوع 2 همزمان با گسترش غنی سازی مواد غذایی با نیاسین در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مشاهده شده است، این امکان وجود دارد که مصرف دوزهای بالای نیاسین، به عنوان یک عامل خطرزای محیطی در ایجاد دیابت نوع2 نقش داشته باشد. لذا این مطالعه با هدف، مروری بر مطالعات پیشین جهت بررسی ارتباط بین مصرف دوزهای بالای نیاسین و خطر دیابت نوع2 انجام شده است.مواد و روشها: جستجو در pubmed و Science direct با کلید واژه های Niacin،Diabetes ،Oxidative stress ، Insulin resistance و Obesity صورت گرفت و نتایج انواع مطالعات حیوانی و انسانی انجام شده در این زمینه تا سال 2011 مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: نتایج بررسی ها نشان داد که نیاسین از طریق افزایش شاخص های استرس-اکسیداتیو، مقاومت انسولینی را افزایش داده و هیپرانسولینمیا ایجاد می شود. سپس، بهبود شاخص های استرس اکسیداتیو، توسط سیستم های آنتی اکسیدانی منجر به افزایش حساسیت انسولینی و متعاقب آن هیپوگلیسمی می شود. هیپوگلیسمی پس از صرف غذا نیز با تحریک اشتها به دریافت مقادیر بالای انرژی و چاقی منجر می شود. افزایش شاخص های استرس-اکسیداتیو، مقاومت انسولینی و چاقی در طولانی مدت، از طریق تحریک مداوم سلول های بتای پانکراس، می تواند به ایجاد دیابت نوع 2 منجر شود.نتیجه گیری: کاهش دریافت نیاسین از طریق کاهش مصرف غذاهای غنی از نیاسین و غذاهای غنی سازی شده با نیاسین، شاید بتواند یک مداخله درمانی و پیشگیری کننده از دیابت نوع2 باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
نیاسین، دیابت، مقاومت انسولینی، استرس اکسیداتیو، چاقی |
|
عنوان انگلیسی |
Association between High Doses Consumption of Niacin and Type 2 Diabetes |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND AND OBJECTIVE: Type 2 diabetes, characterized by insulin resistance, impaired insulin secretion, hyperglycemia and oxidative stress. Increasing prevalence of type 2 diabetes in parallel with expanding of food fortification with niacin has observed in developed and developing countries, so it is possible that intake of high doses of niacin may play a role as an environmental risk factor in type 2 diabetes. The purpose of the present study was to assess the association between consumption of high doses of niacin and the risk of type 2 diabetes.METHODS: The present study is a literature search in PubMed and Science direct with the use of niacin, diabetes, oxidative stress, insulin resistance and obesity as keywords. The results of animal and human studies published until 2011 in this field were considered. FINDINGS: Niacin by elevation of oxidative stress indices increases insulin resistance and leads to hyperinsulinemia, thereafter, improvement of oxidative stress indices by the antioxidant systems leads to elevation of insulin sensitivity that followed by hypoglycemia. Postprandial hypoglycemia induces excess energy intake and obesity. The elevation of oxidative stress indices, insulin resistance and obesity in long-term by continuous stimulation of pancreatic ? cells can lead to type 2 diabetes.CONCLUSION: Reducing niacin intake through reduction of niacin-rich foods and niacin fortified foods may be a useful preventive and therapeutic intervention in type 2 diabetes. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
مهدیه نیکنام | m niknam آدرس اصفهان، خیابان هزار جریب، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، تلفن 7922784 - 0311، e-mail paknahad@hlth.mui.ac.ir
زمزم پاکنهاد | z paknahad
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-824&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
بیوشیمی |
نوع مقاله منتشر شده |
تحلیلی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|