مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۴، شماره ۵، صفحات ۴۹-۵۵

عنوان فارسی تاثیر روغن زیتون بر کورتکس تمپورال مغز بدنبال ایسکمی – ریپرفیوژن
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: استفاده از آنتی اکسیدان ها برای پیشگیری و درمان عوارض ایسکمی ها بخصوص در مغز مورد توجه و استفاده می باشد. مطالعات استفاده از آنتی اکسیدان ها را برای کاهش مرگ و میر سلولی ناشی از ایسکمی، در مغز موثر نشان دادند. این مطالعه به منظور بررسی اثرات روغن زیتون بر کاهش میزان مرگ و میر سلولهای تمپورال کورتکس تمپورال مغز بعد از القای ایسکمی و ریپرفیوژن انجام شد.مواد و روشها: در این مطالعه از 21 سر موش سوری نر بالغ نژاد bulb-c با وزن 40-35 گرم استفاده شد. موشها به سه گروه 7 تایی سالم، ایسکمی کنترل و تحت درمان تقسیم شدند. روغن زیتون (180 میکرولیتر) قبل از درمان به مدت یک هفته به صورت گاواژ به موش ها داده شد. سپس ایسکمی در لوب تمپورل مغز با بستن شریان کاروتید مشترک (15 دقیقه) ایجاد شد و بعد از آن با کاهش التهاب ناحیه ایسکمیک (به مدت یک هفته)، مجددا روغن زیتون به مدت یک هفته به موشها داده شد. سپس بررسی های سلولی با روش های رنگ آمیزی نیسل و تست تانل انجام شد.یافته ها: مرگ سلولی در ناحیه کورتکس تمپورال در نمونه های ایسکمی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشت. افزایش 35-30 سلول سالم در گروه درمان نسبت به گروه ایسکمی (05/0>p). میزان مرگ و میر سلولی در گروه تحت درمان نسبت به گروه ایسکمی کاهش معنی داری داشت. در گروه ایسکمی نسبت به گروه کنترل کاهش حدود 55-50 سلول مشاهده شد (05/0>p).نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف روغن زیتون بعد از ایسکمی مغزی می تواند مرگ سلولی بدنبال آسیب ناشی از ایسکمی ریپرفیوژن را در حد چشمگیری کاهش دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Olive Oil in Brain Temporal Cortex Following Ischemia-Reperfusion
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: The use of antioxidants has been considered for the prevention and treatment of ischemic complications, particularly in the brain. Previous study showed a reduction in cell death in brain ischemia before and after treatment with antioxidants. The aim of this study was to investigate the effect of olive oil on Temporal cortical cell death following ischemia reperfusion injury. METHODS: This study was performed on 21 adult male BALB/c mice (35-40 g). Experimental design includes three groups: intact group (n=7), ischemic control (n=7), treatment groups with olive oil (n=7). The mice treated with olive oil (180 micro liter) as pre- treatment for a week. Then, ischemia in temporal cortex lob induced by common carotid artery occlusion (for 15 minutes) and following the reduction in inflammation (a week), the mice post-treated with olive oil. Nissl staining applied to counting necrotic cells and Tunnel kit was used to quantify apoptotic cell death in temporal cortex lob.FINDINGS: There was a significant increase in cell death in temporal cortex lob in ischemic samples in compared to control group (30-35 cells increased in treatment group compared to ischemia group) (p< 0.05). There was a significant decrease in cell death rate in treatment group in compared to ischemia group (50-55 cells decreased in ischemia group compared to control group) (p< 0.05).CONCLUSION: Our findings showed that olive oil consumption significantly reduced cell death following ischemia reperfusion injury.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد زمانی | m zamani
آدرس دانشگاه علوم پزشکی تهران- پردیس همت، مرکز تحقیقات سلولی مولکولی، تلفن 86704720-021، email mansourehsoleimani@gmail.com
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

مجید کاتبی | m katebi


جلال حسن شاهی | j hassanshahi


فهیمه زمانی | f zamani


منصوره سلیمانی | m soleimani



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-811&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات