مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۱۰۲-۱۱۱

عنوان فارسی ارتباط مصرف برخی از غذاهای فراویژه با خطر بیماریهای مزمن
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: به دنبال کنترل بیماریهای واگیر، عادتهای نامطلوب شیوه زندگی، بویژه رفتارهای تغذیه ای و کم تحرکی، افراد را در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مزمن چون دیابت، بیماریهای قلبی، پوکی استخوان و سرطانها قرار داده است. از آنجاییکه رژیم غذایی نقش تعیین کننده ای هم در ایجاد و هم در درمان این بیماریها دارد توجه محققان به استفاده از غذاهای فراویژه نظیر سویا، مغزهای گیاهی، قهوه و چای سبز معطوف شده است. لذا مقاله مروری حاضر به بررسی ارتباط بین مصرف برخی از غذاهای فراویژه با بیماریهای مزمن خواهد پرداخت. مواد و روشها: دستیابی به منابع مورد نیاز با استفاده از موتور جست و جوی pubmed و National Library of Medicine (NLM) و بانکهای اطلاعاتی Ovid و Elsevier با کلید واژه های functional food، obesity، central obesity (adiposity)، chronic disease، diabetes، cardiovascular disease، soy (protein)، tea، coffee، nuts محدود شده در عنوان و خلاصه مقاله ها صورت گرفت. یافته ها: مطابق یافته های فعلی در اکثر مطالعات گنجاندن غذاهای فراویژه در رژیم سالم و متعادل روزانه می تواند اثرات مفیدی در جهت حفظ وزن بدن و کاهش معنی دار آن، همچنین بهبود پروفایل لیپیدی و کنترل قند خون داشته باشد و بنابراین نوعی اثر محافظتی در مقابل ابتلا به انواع بیماریهای مزمن اعمال نماید. نتیجه گیری: غذاهای فراویژه بخصـوص در قالب الگـوهای غذایی سـالم از جمله پیروی از الگوی غـذایی (DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension یا مدیترانه ای، میتوانند از طریق بهبود پروفایل لیپیدی، کنترل گلیسمی و وزن بدن، جهت پیشگیری از ابتلا و درمان بیماریهای مزمن مفید باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Relationship between Some of Functional Foods and Risk of Chronic Diseases
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Following reduction of infectious diseases unfavorable lifestyle habits especially dietary changes and inactivity has increased the risk of non-communicable chronic diseases. These problems include diabetes, cardiovascular disease, cancers and osteoporosis. Dietary intake plays an important role both in the development and management of chronic disease. Therefore, investigations have focused toward the identification of functional foods such as soy products, nuts, coffee and green tea. This paper will review the relationship between some of functional food consumption and risk of chronic diseasesMETHODS: Pubmed search engine, National Library of Medicine (NLM), Ovid, Elsevier Databases were used to access the relevant articles and functional foods, obesity, central obesity (adiposity), chronic disease, diabetes, cardiovascular disease, soy (protein), tea, coffee and nuts which were limited to title and abstracts were used as keywords.FINDINGS: According to the current results, functional foods incorporating as a part of healthy and balanced diet could influence weight maintenance and significant weight reduction, blood lipid improvement and glycemic control. These kinds of foods may be helpful in chronic diseases prevention. CONCLUSION: Functional foods exert their beneficial effects on lipid profile, glycemic control and inflammation especially when they incorporated into a healthy dietary pattern like adherence to DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) diet or Mediterranean style diet. These foods may be helpful in the prevention and management of chronic diseases through improvement in lipid profile, glycemic control and weight maintenance.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم بحرینیان | m bahreynian
اصفهان، خیابان هزار جریب، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تلفن 7922719- 0311، e-mail azadbakht@hlth.mui.ac.ir
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

لیلا آزادبخت | l azadbakht



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-804&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات