مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۱۶-۲۱

عنوان فارسی بررسی تاثیر دمای محیط بر فعالیت ضد باکتریایی عصاره آبی اندام های مختلف گونهViola odorata در مراحل مختلف رشد گیاه
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: بنفشه معطر گونه Viola odorata از گیاهان دارویی مهمی است که در درمان برونشیت‌های حاد، سرماخوردگی و التهاب دستگاه گوارش بکار میرود. امروزه به علت گسترش مقاومت میکروبی در برابر آنتی بیوتیکها توجه بیشتری به فعالیت ضد میکروبی گیاهان دارویی می شود. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر دمای محیط بر فعالیت ضد باکتریایی عصاره آبی اندام های مختلف گونه Viola odorata در مراحل مختلف رشد گیاه انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی گیاه پس از کاشت در سه تیمار دمایی 10 و 20 و 30 درجه سانتی گراد جمع آوری شد. عصاره گیری با روش پرکولاسیون انجام شد و اثر ضد باکتریایی آنها بر روی 3 باکتری پاتوژن شامل استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلای، سودوموناس آئروژینوزا، با استفاده از دو روش دیسک دیفیوزن و دیامترودایلوشن جهت تعیین MIC (کمترین غلظت مهارکنندگی رشد) مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: عصاره آبی گیاه روی هر سه باکتری مورد بررسی اثر داشت به طوری که بیشترین اثر را روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (با غلظت1 میکروگرم بر میلی لیتر) وکمترین اثر را روی سودوموناس آئروژینوزا (با غلظت 8 میکروگرم بر میلی لیتر) داشته است. در بررسی فعالیت ضدباکتریایی اندام ها دیده شد که تیمار سرما اثر موثرتری را نسبت به تیمار دمایی گرما و شاهد (20درجه سانتیگراد) دارا بوده (با غلظت 2 میکروگرم بر میلی لیتر) و با رشد گیاه فعالیت ضدباکتریایی در دو اندام برگ و ریشه کاهش یافته ولی در مرحله گلدهی در اندام گل فعالیت ضد باکتریایی (با غلظت 5/ 0میکروگرم بر میلی لیتر) افزایش می یابد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره آبی اندام های این گیاه، در دو تیمار دمایی مختلف بر روی هر سه باکتری مورد بررسی اثرات ضد باکتریایی متفاوتی دارند، بنابراین می توان با ایجاد شرایط بهینه رشد و استفاده از اندام های مختلف، مواد موثره بیشتری را از این گیاهان دارویی برداشت نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study of Environment Temperature Effect on the Antibacterial Activity of Water Extract of Different Organs of Viola Odorata in the Different Stages of Growth
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Viola odorata is an important medicinal plant that used for the treatment of bronchitis, common cold and digestive diseases. Nowadays, due to the spread of bacterial resistance to antibiotics more attention is given to the activity of antimicrobial medicinal plants. The aim of this study was to assess the effect of environment temperature on the antibacterial activity of aqueous extracts of different organs at different stages of viola odorata growth.METHODS: In this experimental-laboratory study, plant after growth in three temperatures (10, 20 and 30 degree) was collected. Extraction was performed by percolation method, and antibacterial activity of extracts was investigated on three bacteria (Staphylococcus aureus, E. coli, Pseudomonas aeruginosa with disk-diffusion and macrodilution methods. FINDINGS: Aqueous extract has antibacterial activity on all three bacteria so that has maximum effect on Staphylococcus aureus (concentration of 1µgr/ml) and minimum effect on Pseudomonas aeruginosa (concentration of 8µgr/ml). Evaluation of antibacterial activity of organs showed that cold treatment has more effect than warm and control treatment. With plant growth, antibacterial activity decreases in leaf and root, but in flowering stage it increases in flower organ.CONCLUSION: Results of study showed that water extract of the plant organs in two different temperatures on three bacteria has effective antibacterial activity. So, more effective components can be collected by creating optimal conditions for growth and using specious organs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله معظمه رمضانی | m ramezani
آدرس بابل، دانشگاه علوم پزشکی، گروه میکروب شناسی، تلفن 21999326-0111، e-mail ramazan69@yahoo.com
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بابل (Babol university of medical sciences)

فاطمه زرین کمر | f zarrinkamar


مقداد باقری | m bagheri


رمضان رجب نیا | r rajabnia



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-768&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات