مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۳، شماره ۶، صفحات ۲۱-۲۹

عنوان فارسی مقایسه اثر ضد باکتریائی عصاره هیدروالکلی چهار گونه گیاه بر میکرو ارگانیسم های عامل پوسیدگی دندان به دو روش آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: پوسیدگی دندان یک بیماری چند عاملی ولی ماهیتا عفونی، میکروبی می باشد که تمرکز صرف بر درمان ترمیمی ضایعه، منجر به شکست در رفع علت زمینه ساز آن می گردد. از سوی دیگر بدلیل عوارض شناخته شده آنتی بیوتیک ها و اقبال جامعه جهانی به درمانهای سنتی و لزوم استخراج دارو از مواد طبیعی و گیاهان داروئی، در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی (Salvia officinalis)، انیسون (Pimpinella anisum) پونه (Mentha longifolia) و بومادران (Achillea millefolium) بر میکرو ارگانیسم های پوسیدگی زا بصورت in vitro با دو تست آزمایشگاهی مورد مقایسه قرار گرفته است.مواد و روشها: در این مطالعه تجربی از اندام هوایی گیاه مریم گلی(Salvia officinalis)، پونه (Mentha longifolia)، بومادران (Achillea millefolium) و بذر انیسون (Pimpinella anisum) به روش ماسراسیون (خیساندن در حلال) عصاره هیدروالکلی تهیه شد و پس از تهیه سویه های استاندارد باکتری های استرپتوکوک موتان، لاکتوباسیل رامنوز و اکتینومیسس ویسکوز و استریل نمودن عصاره ها توسط فیلتر اثر آنتی باکتریال آنها به 2 روش Broth macrodilution (روشی که در آن مقادیری از مواد ضد میکروبی در محیط مایع (Broth) به صورت سریال رقیق می شود) در محدوده غلظتی 200-18/0 میکروگرم بر میلی لیتر و Agar diffusion(روشی که در آن اثر ضد میکروبی مواد در محیط جامد بررسی می شود) در محدوده غلظتی 400-78/0 میکروگرم بر میلی لیتر بر میکروارگانیسم های مذکور ارزیابی شدند. یافته ها: در روش broth macrodilution میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC:Minimum Inhibitory concentration) عصاره های انیسون، مریم گلی، پونه و بومادران برای استرپتوکوک موتان به ترتیب 5/12، 25/6، 5/12 و 50µg/ml، برای لاکتوباسیل به ترتیب 5/12، 56/1، 12/3 و 12.5µg/ml و برای اکتینومیسس ویسکوز به ترتیب 50، 5/12، 100و 50µg/ml بود. در روش Agar well diffusion عصاره های انیسون و مریم گلی بر روی استرپتوکوک موتان و عصاره انیسون بر روی لاکتوباسیل و عصاره پونه بر اکتینومیسس ویسکوز اثر آنتی باکتریال نشان دادند. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که کلیه عصاره ها با روش broth macrodilution بر هر 3 گونه باکتری اثر بازدارندگی رشد دارند و بالاترین اثر بازدارندگی رشد مربوط به مریم گلی می باشد. همچنین در محدوده غلظتی مورد بررسی کلیه عصاره ها اثر باکتریسیدال هم داشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of Antibacterial Effect of Hydroalcoholic Extract of Four Plants against Cariogenic Microorganisms by two in Vitro Methods
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Caries is a multifactorial disease with a microbial nature. Thus, more concentration on its operative treatment will lead to failure in annihilating its origin. On the other hand, because of known side effects of antibiotics and world attraction to traditional treatment and importance of drug extraction of natural material and plants, this study was done to compare the antibacterial effect of hydroalcoholic extract of Salvia officinalis, Pimpinella anisum, Mentha longifolia and Achillea millefolium against Streptococcus mutans, Lactobacillus rhamnosus and Actinomyces viscosus with two in vitro methods.METHODS: In this experimental study, hydroalcoholic extracts have been prepared from Salvia officinalis, Pimpinella anisum, Mentha longifolia and Achillea millefolium with maceration method. Their antibacterial activity against Streptococcus mutans, Lactobacillus rhamnosus and Actinomyces viscosus have been evaluated with Broth macrodilution (the method in which amounts of antimicrobial agents is diluted in broth environment serially) (0.18-200 µg/ml) and Agar diffusion (the method in which antimicrobial effect is assessed in solid environment) (0.78-400 µg/ml) methods.FINDINGS: In Broth macrodilution method MIC (Minimum Inhibitory Concentration) for Pimpinella anisum, Salvia officinalis, Mentha longifolia and Achillea millefolium for Streptococcus mutans were respectively 12.5, 6.25, 12.5 and 50 µg/ml, for Lactobacillus rhamnosus 12.5,1.56, 3.12 and 12.5 µg/ml and for Actinomyces viscosus 50, 12.5, 100 and 50 µg/ml. In Agar diffusion method Pimpinella anisum and Salvia officinalis against Streptococcus mutans, Pimpinella anisum against Lactobacillus rhamnosus and Mentha longifolia against Actinomyces viscosus had antibacterial effect.CONCLUSION: According to the results of this study, four extracts had growth inhibitory effect on all three bacteria. Salvia officinalis had greater effect on inhibition of growth of all three bacteria. All of the extracts had bactericidal effect in the range of concentration.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حمید کرمانشاه | h kermanshah
آدرس بابل، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، تلفن 8-229140-0111، e-mail sm_hk_58@yahoo.com

صدیقه السادات هاشمی کمانگر | s hashemi kamangar


سکینه آرامی | s arami


اکبر میرصالحیان | a mirsalehian


محمد کمالی نژاد | m kamalinegad


مهرداد کریمی | m karimi


فرشته جبل آملی | f jabalameli



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-745&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات