مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۲۲-۲۸

عنوان فارسی اثر ضددردی قره قاط سیاه (Vaccinium myrtillus) در موش صحرائی دیابتی نر
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: بیماری دیابت قندی در درازمدت با عوارض نامطلوب رتینوپاتی و نوروپاتی و افزایش میزان احساس درد ناشی از نوروپاتی همراه می باشد. شواهدی دال بر اثر حفاظتی و ضد دیابتی گیاه قره قاط سیاه وجود دارد، لذا در این مطالعه اثر ضد دردی تجویز خوراکی این گیاه در موشهای صحرایی دیابتی شده توسط استرپتوزتوسین در دو آزمون فرمالین و غوطه ور کردن دم در آب داغ مورد ارزیابی قرار گرفت.مواد و روشها: این مطالعه تجربی بر روی 40 سر موشهای صحرائی نر که به پنج گروه یکسان کنترل, کنترل تحت تیمار با گیاه، دیابتی دریافت کننده سدیم سالیسیلات، دیابتی و دیابتی تیمار شده با گیاه تقسیم شدند، انجام گردید. برای القاء دیابت، استرپتوزوسین با دوز 60 میلی گرم بر کیلوگرم (داخل صفاقی) تزریق شد. دو گروه تحت تیمار با گیاه نیز پودر برگ مخلوط شده این گیاه با غذای استاندارد موش (5%) را بدون محدودیت به مدت 6 هفته دریافت نمودند. در پایان کار، میزان احساس درد با استفاده از آزمونهای فرمالین و غوطه وری دم در آب داغ تعیین شد. یافته ها: درمان با گیاه موجب کاهش معنی دار نمرات درد موشهای دیابتی در مقایسه با گروه دیابتی در مرحله مزمن و به میزان 9/17% گردید (05/0>p). با تجویز سدیم سالیسیلات به موشهای دیابتی، کاهش معنی دار نمره درد در مرحله مزمن بمیزان 6/23% مشاهده گردید (05/0>p). در مورد آزمون غوطه ور کردن دم در آب داغ نیز در گروه دیابتی یک کاهش معنی دار در مدت زمان تاخیر بیرون کشیدن دم درمقایسه با گروه کنترل بمیزان 4/37% مشاهده شد(05/0>p). بعلاوه، اگرچه درمان موشهای دیابتی با گیاه قره قاط سیاه بمدت 6 هفته موجب افزایش این زمان تاخیر در مقایسه با گروه دیابتی درمان نشده بمیزان 3/11% گردید ولی این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که تجویز خوراکی قره قاط سیاه به مدت شش هفته موجب کاهش معنی دار شدت درد در مرحله مزمن آزمون فرمالین در مدل تجربی دیابت قندی القا شده توسط استرپتوزوتوسین می شود و بر آستانه درد حرارتی تاثیر ندارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله قره قاط سیاه، دیابت قندی، هیپرآلژزی

عنوان انگلیسی Antinociceptive Effect of Vaccinium Myrtillus in Diabetic Rats
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Diabetes mellitus in long-term accompanies with inappropriate complications like retinopathy and neuropathy and increased pain sensation due to neuropathy. Since there is some evidence on protective and antidiabetic effects of Vaccinium myrtillus (VM), this study was designed to investigate the antinociceptive effect of Vaccinium myrtillus (VM) in streptozotocin-diabetic rats using formalin test and hot tail immersion tests.METHODS: In this experimental study, male rats were divided into equal-sized control, VM-treated control, diabetic, sodium salicylate (SS)-treated diabetic, and VM-treated diabetic groups. For induction of diabetes, streptozotocin at a dose of 60 mg/kg (i.p) was injected. The treatment groups received oral administration of VM-mixed pelleted food (5%) for 6 weeks with no limitation. Finally, hyperalgesia were assessed using standard formalin and hot tail immersion tests.FINDINGS: VM treatment of diabetic rats reduced pain score in chronic phase up to 17.9% (p< 0.05). Meanwhile, SS administration significantly reduced pain score at chronic phase of the test up to 23.6% (p< 0.05). Regarding hot tail immersion test, diabetic rats showed a significant 37.4% reduction in tail flick latency as compared to control ones (p< 0.05). Although VM treatment of diabetic rats increased this latency relative to untreated diabetics up to 11.3%, but the existing difference was not statistically significant. CONCLUSION: Six-week administration of VM could attenuate nociceptive score in chronic phase of formalin test in streptozotocin-induced experimental model of diabetes mellitus and has no effect on thermal pain threshold.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Vaccinium myrtillus, Diabetes mellitus, Hyperalgesia

نویسندگان مقاله مهرداد روغنی | m roghani
آدرس تهران، بلوار کشاورز، خیابان شهید عبداله زاده، پلاک 29، دانشکده پزشکی شاهد، گروه فیزیولوژی، تلفن 88964792-021، e-mail mehjour@yahoo.com

توراندخت بلوچ نژاد مجرد | t baluchnejadmojarad



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-721&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات