مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۱، شماره ۵، صفحات ۴۵-۵۱

عنوان فارسی تاثیر مصرف کوتاه مدت ال کارنیتین خوراکی بر پارامترهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی مرتبط با لیپیدها در ورزش استقامتی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: علیرغم مطالعات فراوان در خصوص توصیف مکانیسم های اصلی عملکرد ال-کارنیتین، هنوز برخی فرآیندهای تاثیر مکمل سازی آن روی متابولیسم چربی در انسان های سالم ناشناخته مانده اند. لذا این مطالعه به منظور تعیین تاثیر مکمل سازی کوتاه مدت خوراکی ال-کارنیتین بر ساز و کارهای متابولیسم چربی و عملکرد ورزش استقامتی انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه نیمه تجربی به روش آزمایشگاهی بر روی 34 مرد سالم که به شیوه تصادفی در دو گروه 17 نفری تقسیم شدند، انجام گردید. هر دو گروه کنترل و تجربی یک آزمون ورزشی زیربیشینه 18 دقیقه ای(PWC170) را در دو مرحله جداگانه روی دوچرخه کارسنج اجرا نمودند. در مرحله اول افراد هر دو گروه آزمون ورزشی مذکور را بدون مصرف ال- کارنیتین یا دارونما اجرا نمودند. در مرحله دوم افراد دو گروه مجددا آزمون ورزشی را بعد از 90 دقیقه از مصرف خوراکی 3 گرم ال- کارنیتین (گروه تجربی) و 3 گرم لاکتوز (گروه کنترل) اجرا نمودند. بلافاصله پس از اجرای هر آزمون، نمونه گیری خون به منظور اندازه گیری اسید چرب آزاد و تری گلیسرید و سایر مولفه های سوخت و ساز چربی (LDL, HDL, TC, Lipase) انجام گرفت و سپس دو گروه مقایسه شدند.یافته ها: میزان اسید چرب آزاد از 14/0±72/0 به 24/0±69/0 میلی مول بر لیتر و تری گلیسرید از 46±158 به 47±155 میلی گرم بر دسی لیتر در گروه تجربی رسید. همچنین شاخص های ضربان قلب استراحت و ورزش و حداکثر اکسیژن مصرفی 11±36 در مقابل 9±35 میلی لیتر در گیلوگرم بر دقیقه بود. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که انتقال میتوکندریایی اسید چرب آزاد بواسطه مکمل سازی ال-کارنیتین افزایش نمی یابد. به طور کلی، مکمل سازی ال-کارنیتین با تغییری در روند متابولیسم کربوهیدرات- چربی در افراد سالم همراه نبوده و در بهبود عملکرد استقامتی موثر نیست.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Determination of Acute Oral L-Carnitine Ingestion on Physiological and Biochemical Parameters Related with Lipids in Endurance Exercise
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Despite an abundance of literature, describing the basic mechanisms of action of L-carnitine, there remains some uncertainty regarding the effects of supplementation on fatty metabolism in healthy subjects. The purpose of this investigation was to determine the effects of acute oral L-carnitine supplementation on fat metabolism responses and endurance performance. METHODS: In this semi experimental study, thirty-four healthy male subjects consist of two experimental (n=17) and control (n=17) group performed a submaximal exercise protocol on cycle ergometer (PWC170) in two separate stages. In first stage, exercise protocol performed without L-carnitine or placebo (Lactose) supplementation. In second stage, exercise protocol performed with acute L-carnitine or placebo supplementation (3g, 90 minute before exercise). Blood samples were taken immediately after exercise protocol for analyze and calculation plasma concentrations of free fatty acid, triglyceride and the other fat metabolism indexes (LDL, HDL, TC, Lipase (and then two groups were compared.FINDINGS: The finding showed that there were no significantly differences between pre and posttest in plasma concentrations of free fatty acid (0.69±0.24 versus 0.72±0.14 mg/dL and triglyceride (158±46 versus 155±47 mg/dL. The rest and exercise heart rate and VO2max was 36±11 versus 35±9 mL/min. CONCLUSION: The mitochondrial transport of free fatty acid does not increase by L-carnitine supplementation. Collectively, L-carnitine supplementation would be unlikely to be associated with change in fat-carbohydrate metabolism in healthy people and its not influence in improving of endurance performance.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله L-carnitine, Free fatty acid, VO2max, Endurance performance

نویسندگان مقاله مجتبی ایزدی | m eizadi
آدرس ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، تلفن 2241553-0255، e-mail izadimojtaba2006@yahoo.com

علی اکبر پوروقار | ak pourvaghar


فرزاد ناظم | f nazem


انوش اقدامی | a eghdami


داود خورشیدی | d khorshidi



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-611&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات