مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۹، شماره ۶، صفحات ۲۲-۲۸

عنوان فارسی بررسی خصوصیات پروتئین های شوک حرارتی در بروسلا آبورتوس و واکنش این پروتئین ها با سرم افراد بیمار و کنترل
چکیده فارسی مقاله سابقه‌ و هدف‌: وقتی بروسلاها در معرض افزایش درجه حرارت قرار می گیرند پروتئین های شوک حرارتی (hsp ) (Heat shack proteen) سنتز می کنند. بعضی از این پروتئین ها در طول عفونت به شدت توسط سیستم ایمنی میزبان شناسایی می شوند. هدف از این مطالعه تعیین الگوی سنتز hsp در بروسلا آبورتوس تحت شوک های حرارتی مختلف و آنتی ژنسیته آنها در مقابل سرم افراد بیمار و سالم بوسیله ایمونو بلاتینگ می باشد.مواد و روشها: در یک کارآزمایی تجربی، 5 باکتری بروسلا آبورتوس از گاو جدا شده و تحت شوک های حرارتی در 39، 40 و42 درجه سلسیوس قرار گرفتند. سپس پروتئین های باکتری استخراج شده و الکترو‌فورز در ژل پلیاکریل‌آمید (SDS-PAGE) انجام گرفت و بدین ترتیب انواع پروتئین های شوک حرارتی، از جمله hsp60 بررسی شدند. در نهایت با استفاده از روش ایمونو بلات، آنتی ژنسیته پروتئین های شوک حرارتی (hsp60) در مقابل سرم افراد بیمار (مبتلا به تب مالت) و سالم مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: درSDS-PAGE عمده ترین باندهای پروتئینی درمحدوده وزنی 75- 30 و 20-14 کیلودالتون قرار داشتند. درباکتری های شوک ندیده درمحدوده 60 کیلودالتون باندی مشاهده گردید (hsp60) که مقدار آنها کم بود ولی درباکتری های شوک دیده مقدار تولید آنها افزایش چشمگیری داشته است. در واکنش پروتئین های پیکره این باکتریها با سرم افراد بیمار در ایمونوبلاتینگ چندین باند پروتئینی دیده می شود که در واکنش با سرم افراد سالم دیده نمی شود. نکته قابل توجه در واکنش پروتئین های پیکره باکتری با سرم افراد بیمار وجود باند قوی تر در ناحیه 60 کیلو دالتونی در تمام نمونه هاست.نتیجه‌گیری: باکتری بروسلا آبورتوس در مقابل شوک حرارتی، با تولید پروتئین های جدید و یا افزایش تولید بعضی از پروتئین ها (hsp60) پاسخ می دهد. سرم مبتلایان به بیماری تب مالت بطور قابل توجهی با hspها از جمله hsp60 واکنش نشان می دهد. این نشان دهنده آنتی ژنیسیته پروتئین های شوک حرارتی به خصوص hsp60 می باشد. نتایج این مطالعه می تواند زمینه مطالعات بعدی در استفاده احتمالی از hsp60 به عنوان نامزد آنتی ژنی مناسب در طراحی کیت الایزا برای تشخیص بروسلوز و یا طراحی واکسن های زیر واحد باشد .
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بروسلا آبورتوس، پروتئین شوک حرارتی، تب مالت

عنوان انگلیسی CHARACTERIZATION OF HEAT SHOCK PROTEINS IN BRUCELLA ABORTUS AND INTERACTION OF THESE PROTEINS WITH PATIENT AND CONTROL SERA
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: The bacteria begin to synthesize heat shock proteins (hsp) when facing elevated temperatures. Some of the hsps recognized during infection by host immune system. The goal of this study was to determine the synthetic pattern of hsps in brucella abortus that were subjected to different heat shocks and antigenecity of hsps in both patient and healthy sera by immuno blot assay.METHODS: In this experimental trial study, five brucella abortus were isolated from cows and were subjected to 39, 40, and 42ºC heat shocks. Then cell proteins were extracted and electrophoresis in polyacrylamide gels (SDS-PAGE) was performed. Finally antigenecity of hsps (hsp60) in healthy as well as patient sera were surveyed by immuno blot.FINDINGS: The major protein groups were in the range of 30-75 and 14-20 KDa in SDS-PAGE. The amounts of a 60 KDa protein band (hsp60) was significantly enhanced following heat shock as compared to the unheated cells. The sera from brucella patients reacted with several of these cell derived protein bands in immuno blots, none of which were reactive with sera from healthy individuals. The 60 KDa band was the most significant and showed strong reactions with all brucellosis sera samples. CONCLUSION: This study showed the brucella abortus produces heat shock proteins, especially hsp60, in response to heat shock. Brucellosis patient’s sera reacted strongly with these molecules. This observation points to the antigenecity properties of hsps, specially the overwhelming response to hsp-60. Therefore, probably the hsp60 can be an antigen candidate for ELISA test development as well as for engineering sub unit vaccine against brucella.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Brucella abortus, Heat shock proteins, Brucellosis

نویسندگان مقاله رمضان رجب نیا | r rajabnia


نور امیر مظفری | n amirmozaffari


فریده قاضی | f ghazi


امراله مصطفی زاده | a mostafazadeh


علی مصطفایی | a mostafaie



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-480&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات