|
|
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۳۲-۳۷
|
|
|
| عنوان فارسی |
تاثیر بیسکویت زنجبیلی در تهوع و استفراغ اوایل بارداری |
|
| چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: تهوع واستفراغ دوران بارداری غالبا با خوردن بیسکویت یا غذاهای خشک بهبود می یابد. استفاده از گیاهان دارویی مانند زنجبیل در درمان آن توصیه شده است. لذا هدف از این مطالعه بررسی تاثیر زنجبیل به شکل بیسکویت در درمان تهوع و استفراغ بارداری می باشد.مواد و روشها: این مطالعه بر روی 65 زن باردار با سن حاملگی کمتر از 17 هفته مبتلا به تهوع و استفراغ طی سالهای 84-1383 انجام شد. افراد مورد مطالعه به صورت اتفاقی، دو سوکور به دو گروه برای دریافت بیسکویتها تقسیم شدند. هر بیسکوییت زنجبیلی حاوی 5/0 گرم پودر زنجبیل بود. افراد مورد 5 بیسکویت زنجبیلی یا ساده را برای 4 روز مصرف نمودند. شدت تهوع توسط مقیاس دیداری و دفعات استفراغ نیز در24 ساعت قبل و طی4 روز درمان ثبت شد. سپس اطلاعات توسط آزمون Mann-Whitney، Wilcoxon sumrank و Kruskall wallis H آنالیز شدند.یافته ها: تمام افراد بجز 3 نفر در گروه بیسکویت زنجبیلی درمطالعه باقی ماندند. میانگین کاهش شدت تهوع قبل و پس از درمان در گروه بیسکویت زنجبیلی (83/1±6/2) و بیسکویت ساده (97/1±4/1) بوده است(015/0=p). دفعات استفراغ در گروه بیسکویت زنجبیلی (2/1±96/0) و در گروه بیسکویت ساده (4/1±6/0) کاهش یافت.نتیجه گیری: بیسکویت زنجبیلی درکاهش شدت تهوع دوران بارداری موثر می باشد. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
تهوع، استفراغ، بارداری، زنجبیل، بیسکویت |
|
| عنوان انگلیسی |
THE EFFECT OF GINGER BISCUIT ON NAUSEA AND VOMITING IN EARLY PREGNANCY |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND & OBJECTIVE: Nausea and vomiting of early pregnancy (NVP) are often alleviated by eating dried biscuits or food. Natural products such as ginger have been suggested as herbal medicine for its treatment. The purpose of this study was to determine the effectiveness of ginger in biscuit form for the treatment.METHODS: This study was performed on 65 pregnant women with NVP before 17 weeks’ gestation during 2004-2005. The subjects were randomized in a double-blind design and divided into two groups to take biscuits. Ginger (0.5 g) as fine powder was incorporated in each biscuit. Subjects received 5 ginger biscuits per day or an identical placebo biscuit for 4 days. They graded their severity of nausea using visual analog scales and recorded the number of vomiting episodes in the previous 24 hours and again during 4 consecutive days. Obtained data between two groups were compared using Mann-Whitney, Wilcoxon Sumrank and Kruskall-Wallis H tests.FINDINGS: All subjects except 3 in the ginger group remained in the study. The visual analog scores of post-therapy minus baseline nausea decreased significantly in ginger (2.6±1.83) compared with the placebo group (1.4±1.97, p=0.015). The number of vomiting episodes also decreased in ginger (0.96±1.2) and placebo group (0.6±1.4). CONCLUSION: Ginger in biscuit form is effective for relieving the severity of nausea and vomiting of pregnancy. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Nausea, Vomiting, Pregnancy, Ginger, Biscuit |
|
| نویسندگان مقاله |
زهرا بصیرت | z basirat آدرس نویسنده مسئول بابل، بیمارستان شهید یحیی نژاد، گروه زنان زایمان، تلفن 7-2223 9 - 0111، zahra_basirat@yahoo.com
علی اکبر مقدم نیا | ak moghadamnia
آتنا شریفی رضوی | a sharifi razavi
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-414&slc_lang=fa&sid=fa |
| فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
fa |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
بیوشیمی |
| نوع مقاله منتشر شده |
تحلیلی |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|