مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۷-۱۳

عنوان فارسی اثر ضد دردی تجویز خوراکی و دراز مدت بخش هوایی فراسیون سفید (Marrubium vulgare) در موش صحرایی دیابتی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: با توجه به وجود شواهد تحقیقاتی مبنی بر اثر ضد دیابتی و ضد التهابی فراسیون سفید، در این بررسی اثر ضد دردی تجویز خوراکی این گیاه در موشهای صحرایی دیابتی در مراحل حاد و مزمن آزمون فرمالین مورد ارزیابی قرار گرفت.مواد و روشها: برای این منظور موشها (48=n) به طور تصادفی به شش گروه کنترل, کنترل تحت تیمار با فراسیون، کنترل دریافت کننده سدیم سالیسیلات، دیابتی، دیابتی دریافت کننده سدیم سالیسیلات، و گروه دیابتی تیمار شده با فراسیون تقسیم شدند. برای دیابتی شدن از داروی استرپتوزوتوسین استفاده گردید. دو گروه تحت تیمار با فراسیون نیز پودر مخلوط شده این گیاه با غذای استاندارد موش (25/6%) را به مدت 2 ماه دریافت نمودند.یافته ها: تجویز سدیم سالیسیلات به دو گروه کنترل و دیابتی موجب کاهش معنی دار نمره درد فقط در فاز دوم آزمون فرمالین گردید(05/0>p و 01/0>p). اما تجویز خوراکی فراسیون بمدت دو ماه به موشهای گروه کنترل و دیابتی شده موجب کاهش نمره درد در دو فاز حاد و مزمن در مقایسه با گروه کنترل و دیابتی درمان نشده، به میزان (3/21% (05/0>p و 4/18% (05/0>p) برای گروه کنترل و به میزان (6/17% (05/0>p و 9/17% (05/0>p) برای گروه دیابتی مزمن گردید.نتیجه گیری: تجویز خوراکی فراسیون سفید موجب کاهش معنی دار میزان احساس درد در مدل تجربی دیابت قندی القا شده توسط استرپتوزوتوسین گردیده و می تواند بعنوان یک درمان کمکی در هیپرآلژزی دیابتی مطرح گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فراسیون، هیپرآلژزی، دیابت قندی، استرپتوزوتوسین، موش صحرایی

عنوان انگلیسی Analgesic effect of chronic oral administration of aerial part of Marrubium Vulgare in diabetic rats
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Considering the antidiabetic and anti-inflammatory effect of marrubium vulgare (MV), this study was designed to investigate the analgesic effect of MV on formalin-induced nociceptive response (standard formalin test) in diabetic rats. METHODS: Forty-eight rats were randomly divided into control, MV-treated control, diabetic, sodium salicylate (SS)-treated diabetic, sodium salicylate (SS)-treated control and MV-treated diabetic groups. For induction of diabetes, streptozotocin was used at a single dose. The treatment groups received oral administration of MV-mixed pelleted food (6.25%) for two months. FINDINGS: In this study, administration of sodium salicylate to control and diabetic groups caused a significant reduction in pain score in the second phase of formalin test (p< 0.05 and p< 0.01, respectively). On the other hand, administration of marrubium vulgare for two months to control and diabetic groups caused a significant reduction in pain score at both phases of the formalin test (21.3% (p< 0.05) and 18.4% reductions (p< 0.05)) in control and diabetic groups (17.6% (p< 0.05) and 17.9% reductions (p< 0.05)) as compared to untreated control and diabetic groups.CONCLUSION: The results indicate that administration of marrubium vulgare could attenuate nociceptive score in an experimental model of diabetes mellitus and this may be considered as a potential treatment for painful diabetic neuropathy.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهرداد روغنی | m roghani
تهران، بلوار کشاورز، دانشکده پزشکی شاهد، گروه فیزیولوژی، mehjour@yahoo.com

توراندخت بلوچ نژاد مجرد | t balouch nejad mojarad



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-384&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات