|
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۷-۱۱
|
|
|
عنوان فارسی |
تاثیر فسفر در میزان فسفاتاز اسیدی سلول های جوانه چشایی در پاپیلاهای زبان Rat |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: در جوانه های چشایی Rat سه نوع سلول حسی با تعداد کمی سلول های بازال تشخیص داده شده اند، این سلول ها در انواع I تیره، II و III (روشن) وجود دارند. هدف از این تحقیق، بررسی اثر غلظت های مختلف فسفات بر میزان فسفاتاز اسیدی سلول های جوانه چشایی در پاپیلاهای زبان Rat بود. مواد و روش ها: برای تعیین تاثیر فسفر در میزان فسفاتاز اسیدی سلول های جوانه چشایی دزهای 0.5، 1.5، 3 و 6 درصد و گروه کنترل (0%) نمک فسفات در آب آشامیدنی بمدت 30 روز بکار رفت. آنگاه کلیه موش ها معدوم و زبان آنها جهت بررسی میکروسکوپی خارج گردید. تعداد دانه های سیاهرنگ داخل سیتوپلاسمی سلول ها، که نشانگر رسوب سولفید سرب حاصل از واکنش بین فسفر و اسید فسفاتاز در راژین رنگ آمیزی است، شمارش گردید. نتایج رنگ آمیزی گوموری و شمارش دانه ها، با روش غیر پارامتری آزمون کروسکال والیس و نیز آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل آماری گردید. یافته ها: براساس مصرف نمک ها در آب آشامیدنی موش ها، رابطه خطی بین غلظت نمک مصرفی و میزان فسفاتاز اسیدی مشاهده گردید. میانگین تعداد دانه های سیاهرنگ موجود در سلول های چشایی در 5 گروه دز فسفر غذایی اختلاف معنی داری داشت (P< 0.0001). نتیجه گیری: رابطه مستقیمی بین غلظت نمک موجود در آب آشامیدنی با دانه های موجود در سلول های جوانه های چشایی وجود دارد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
جوانه های چشایی، زبان، رت، اسید فسفاتاز، پاپیلا |
|
عنوان انگلیسی |
Effect of Phosphorous on the rate of Acid Phosphatase in taste bud cells in papilla of rat tongue |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objective: There are 3 sensitive cells with a few basal cells in the rat tongue (Dark cell I, light cells II and III). The aim of this study was to determine the effect of different concentrations of phosphate on the rate of Acid Phosphatase in taste bud cells in papilla of rat tongue. Methods: To determine the influence of Phosphorous on Acid Phosphatase in taste buds, the dose of 0.5, 1.5, 3 and 6% and control group of NaH2PO4, 2H2O in the drinking water were used for 30 days then all rats were killed, and their tongues were isolated for histological examination. Black granules in the papillary cells (Cytoplasm) of rat taste buds due to plumbsulfhydril from the Phosphorous and Acid Phosphatase with staining region were counted. Gomori’s staining method and counting black granules were statistically analyzed with non-parametrical of Kruskal-Wallis and ANOVA. Findings: Based on salts were used in the water There was a linear relationship between the concentration of salt and the rate of Acid Phosphatase. It was seen a significant difference in mean of black granules in taste bud cells in 5 different groups of food Phosphorous (P< 0.0001). Conclusion: There is a direct relationship between the concentrations of salt in the drinking water with the granules in the taste bud cells. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Taste buds, Tongue, Rat, Acid phosphotase, Papilla |
|
نویسندگان مقاله |
عسکری رادفر | a radfar بابل، دانشگاه علوم پزشکی، بخش بافت شناسی، تلفن 4-2229591-0111 سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بابل (Babol university of medical sciences)
حمیده حمزه | a hamzeh
کریم اله حاجیان | k hajian
مهدی پورامیر | m pour amir
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-272&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
بیوشیمی |
نوع مقاله منتشر شده |
تحلیلی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|