مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۵، شماره ۳، صفحات ۱۲-۱۷

عنوان فارسی مقایسه اثرات درمانی پماد حاوی ماده موثره فلفل قرمز و ژل دیکلوفناک در درمان استئوآرتریت تک مفصلی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: Capsanthin رنگدانه مهم کاروتنوئیدی فلفل قرمز است که دارای بعضی اثرات درمانی از جمله بی دردی می باشد. این اثرات در برخی موارد شبیه ماده اصلی ضد درد فلفل قرمز یعنی Capsaicin است. این مطالعه به بررسی اثر درمانی آن در پایه پماد و مقایسه اثرات آن با ژل دیکلوفناک در استئوآرتریت تک مفصلی می پردازد. مواد و روش ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 34 نفر از بیماران مراجعه کننده به کلینیک تخصصی روماتولوژی انجام شد. بیماران به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول (9 نفر) پماد حاوی ماده موثره فلفل قرمز، گروه دوم (15 نفر) ژل دیکلوفناک و گروه سوم (10 نفر) یک ماده دارونما (پایه پماد) دریافت کردند. بیماران از نظر درد حرکتی، درد در استراحت و تورم مفصل زانو قبل و پس از دو هفته درمان ارزیابی شدند. شدت درد و تورم با مقیاس لیکرت از صفر (بدون درد و تورم) تا 4 (حداکثر درد و تورم) درجه بندی شد. اطلاعات مطالعه با معاینه و تکمیل پرسشنامه جمع آوری گردید. یافته ها: در مقایسه با قبل از درمان ژل دیکلوفناک و پلاسبو بطور معنی داری درد حرکتی و درد استراحت را کاهش دادند (P< 0.05). در حالی که پماد حاوی کپسانتین فقط بر درد استراحت موثر بوده است. هیچ یک از گروه های درمانی بر تورم مفصلی موثر نبودند. مقایسه گروه های درمانی نشان داد که دیکلوفناک و کپسانتین فلفل قرمز، بر تورم مفصلی بیش از پلاسبو موثر نبودند اما دیکلوفناک بیش از فلفل قرمز بر درد حرکتی موثر بود (P=0.02). اثر آن بر درد حرکتی معادل اثر پلاسبو بود. اثر هر یک از داروها بر درد استراحت نسبت به پلاسبو موثر نبود. نتیجه گیری: پماد Capsanthin بر درد در استراحت موثر است اما نسبت به ژل دیکلوفناک برتری ندارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کپسانتین، کپسایسین، استئوآرتریت، درد، دیکلوفناک

عنوان انگلیسی Comparison of the therapeutic effects of effective material of red pepper and Diclofenac gel in treatment of osteoarthritis
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Capsanthin is a main carotenoid pigment of hot (red) pepper with some therapeutic effects similar to capsaicin. This study was done to determine its effect as an ointment contained capsanthin and comparison of its effects with such effects of diclofenac gel in treatment of osteoarthritis. Methods: This double-blind clinical trial was performed on 34 patients referred to rheumatology clinic. Patients were divided into three groups. Effective material of red pepper (Capsanthin), diclofenac gel and ointment base (As placebo) were used in first (9 persons), second (15 persons) and third (10 persons) groups, respectively. Patients were evaluated regarding functional pain, resting pain and swelling of knee joint of baseline before and after two weeks of treatment. The severity of pain and swelling were assessed by Lickert scale from 0 (No pain or swelling) to 4 (Severe pain and swelling). Data were provided by examination and filling in questionnaire. Findings: Compared to baseline values, diclofenac gel or placebo were effective in reducing functional pain and resting pain (P< 0.05). Whereas, only pepper ointment was effective on resting pain. No treated groups showed any significant difference in joint swelling. Comparison of each group in efficacy showed that the efficacy of diclofenac and pepper on joint swelling was not more significant that placebo, but diclofenac was significantly more effective than red pepper on functional pain (P< 0.02). The efficacy of each treatment group and placebo on resting pain was not significant. Conclusion: The results of this study showed no preference in efficacy of red pepper ointment (Capsanthin) to diclofenac gel or placebo on functional pain and resting pain of knee osteoarthritis.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Capsanthin, Capsaicin, Osteoarthritis, Pain, Diclofenac

نویسندگان مقاله علی اکبر مقدم نیا | ak moghadam nia
بابل، دانشگاه علوم پزشکی، گروه فارماکولوژی، تلفن 4-2229591- 0111
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بابل (Babol university of medical sciences)

بهزاد حیدری | b heidari


مسعود پورهادی | m pourhadi


محمود برادران | m baradaran



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-191&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات