مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۳، شماره ۴، صفحات ۱۹-۲۴

عنوان فارسی اثر ضد میکروبی و ضد قارچی کفیر در محیط In vitro
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: کفیر از جمله محصولات شیرترش می باشد که مبدا آن شمال قفقاز است. ماهیت میکروبی دانه های کفیر مورد بحث بوده و تاکنون بطور دقیق مشخص نشده است. بطور کلی دانه های کفیر دارای میکروارگانیسم های زیر است: استرپتوکوکسی های اسید لاکتیک و لاکتوباسیل های مزوفیل اسید لاکتیک، مخمرهای تخمیر کننده و غیر تخمیر کننده لاکتوز و باکتری های اسید استیک که در بعضی مطالعات به اثرات درمانی آن اشاره شده است. این مطالعه به منظور مشخص کردن بعضی از این اثرات انجام شده است. مواد و روش ها: این مطالعه بر روی باکتری های استافیلوکوکوس آرئوس، اشرشیاکلی، سودوموناس آئروژینوزا، سالمونلاتیفی، قارچ مخمری کاندیدا آلبیکنس و دو گونه درماتوفیت تریکوفیتون منتاگروفیتس و میکروسپورم کانیس انجام شده که با استفاده از محیط های کشت میکروبیولوژیکی و قارچی با روش های چاهک پلیت و رقت لوله ای اثرات ضد میکروبی هشت نوع از عصاره های ماست معمولی و عصاره حاصله از ماست کفیر در دو دمای 20 و 27 درجه سانتیگراد در دو زمان تخمیر 24 و 48 ساعته به صورت In vitro بر روی چهار گونه باکتری و سه گونه قارچ مزبور مورد مطالعه قرار گرفت. یافته ها: از عصاره های بکار رفته ماست معمولی و ماست کفیر در دو دمای 20 و 37 درجه سانتیگراد و در دو زمان تخمیر 24 و 48 ساعته، بیشترین اثر را ماست کفیر در 37 درجه با 48 ساعت زمان تخمیر و با غلظت 75 میلی گرم در میلی لیتر بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا نشان داد. کفیر بر روی سه قارچ بکار رفته اثر ضد قارچی نشان نداد. نتیجه گیری: ماست کفیر دارای اثرات ضد میکروبی بر روی برخی از باکتری های بیماریزا از جمله سودوموناس آئروژینوزا می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The antimicrobial and antifungal effects of Keffir in vitro
چکیده انگلیسی مقاله Objective: Keffir is known as one of the sour milk products originated in the north of Caucasus. The antimicrobial and antifungal effects of this product has not already been investigated. In general, keffir contains the following microorganisms: Lactic acid streptococci, lactobacilli, mesophilic lactic acid, lactose fermenting and non-fermenting yeasts and lactic acid bacteria. The objective of this study was to determine therapeutic effects of keffir. Methods: This study was performed on bacteria such as staphylococcus aureus, E.coli, pseudomonas aeruginosa, salmonella typhi, and three species of fungi: Candida albicans, trichophyton mentagrophytes and microsporum canis. The antimicrobial effects of eight extracts of common yogurt and extract of keffir at 20°C and 37°C at two times of 24 and 48 hour fermentation in vitro on four species of bacteria and three species of fungi were studied by cup plate and serial dilution methods. Findings: From extract of common and keffir yogurt at 20°C and 37°C at two times of 24 and 48 hour fermentation, keffir with 75 mg/ml concentration showed the strongest effect on P.aeruginosa at 37°C with 48 hour fermentation time. Conclusion: keffir has an antimicrobial effect on some pathogenic bacteria as P.aeruginosa.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله روحا کسری کرمانشاهی | r kasra kermanshahi
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، تلفن 7932463-0311
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

فریبرز معطر | f moatar


شهلا شادزی | sh shadzi


محبوبه السادات مهدوی | m mahdavi



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-121&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات