|
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۲۱-۲۵
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تخم مرغ های مصرفی شیراز از نظر آلودگی سالمونلائی |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت مسمومیت های غذایی ناشی از سالمونلا و راه سرایت آنها از طریق مواد غذایی، بررسی آلودگی تخم مرغ های مصرفی به باکتری سالمونلا و تعیین سروتایپ های آن انجام گرفته است. مواد و روش ها: تحقیق حاضر به روش توصیفی و بر روی 500 عدد تخم مرغ جمع آوری شده بطور تصادفی از چهار مرکز عمده توزیع تخم مرغ در شیراز طی مدت پنجاه روز، بطور روزانه، انجام شد. آزمایشات میکروب شناسی بطور جداگانه بر روی پوسته و زرده تخم مرغ انجام گرفت تا وجود احتمالی آلودگی در پوسته و یا زرده مشخص گردد. یافته ها: پس از انجام مراحل کشت، از پوسته دو تا از تخم مرغ ها، باکتری های Salmonella newport group C2 و Salmonella typhimurium و فقط از زرده یک تخم مرغ باکتری Salmonella typhimurium جدا شد. 9 درصد تخم مرغ های مورد آزمایش هم زرده و هم پوسته آلوده به Escherichia coli و نیز 16% تخم مرغ های هم زرده و هم پوسته آلوده به باکتری Proteus داشتند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده، در حال حاضر میزان آلودگی تخم مرغ های مصرفی به سالمونلا در بین طیور تخمگذار وجود دارد و بایستی اقدامات موثری را جهت پیشگیری از گسترش آلودگی بعمل آورد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
سالمونلا، تخم مرغ، پروتئوس، پوسته، محتویات تخم مرغ |
|
عنوان انگلیسی |
Determination of the incidence of Salmonella contamination of eggs being consumed in Shiraz |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Objective: This descriptive study was conducted to determine the incidence of salmonella contamination of eggs being consumed in Shiraz. Methods: 500 eggs were selected randomly at different times on a basis of random sampling from four centers of egg distribution in the city. They were examined in microbiology lab for detection of salmonella, proteus and E.coli. Samples from the shell and contents of each of 500 eggs were taken for enrichment and inoculation on suitable selective culture media. Findings: 3 out of 500 eggs were shown to be positive for salmonella (0.6%). Salmonella typhimurium and c2 (Newport) were isolated from shell surfaces of two of the eggs and only one egg carried Sal.typhimurium in its contents. Furthermore, we isolated E.coli from 9% of the eggs (Either from shells or contents) and proteus from 16% of the eggs. Conclusion: The public health implications of salmonella infections through consumption of eggs have been discussed. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Salmonella, Egg, Proteus, Shell, Egg contents |
|
نویسندگان مقاله |
احمدعلی جمشیدی | aa jamshidi
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-40&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
بیوشیمی |
نوع مقاله منتشر شده |
تحلیلی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|