مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱، شماره ۲، صفحات ۱۷-۲۳

عنوان فارسی اثر غلظت های مختلف ساخارین بر بیدردی مرفین در موش سوری با تست فرمالین
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: این مطالعه برای بررسی نقش نسبی شیرینی و اثرات متفاوت مزه شیرین کننده غیر کالریک، ساخارین، بر درد و بی دردی مرفین توسط تست فرمالین در موش سوری انجام شده است. تست فرمالین به این علت انتخاب شده که می تواند پاسخ به تحرک دردزای طولانی مدت را اندازه بگیرد و تقریبا شبیه درد کلینیکی است. مواد و روش ها: در این مطالعه از موش های سوری نر به وزن تقریبی 27-22 گرم استفاده شد. حیوانات در گروه های نه تایی تحت تاثیر غلظت های مختلف ساخارین 0.04، 0.08 و 0.16 درصد به مدت 12 روز قرار گرفتند و سپس قبل از ثبت بی دردی، 25 میکرولیتر فرمالین 0.5% بصورت زیر جلدی به سطح پشتی کف پنجه موش سوری تزریق گردید و در زمان های مختلف 5-0 دقیقه و 30-10 دقیقه تعداد کل لیسیدن و گاز گرفتن پای تزریق شده بررسی شده و با استفاده از تست Newmann-keuls داده ها آنالیز شدند. یافته ها: رژیم دوازده روزه حیوانات با دوزهای ساخارین (0.16%، 0.08%، 0.04%) بی دردی دوز پایین مرفین (1.5mg/kg) را در فاز اولیه بطور مشخص افزایش داد اما اثراتشان با افزایش غلظت مرفین کاهش یافت. همچنین در ثبت بی دردی فاز اولیه، همه دوزهای ساخارین اثر مرفین (3mg/kg) را بطور وابسته به دوز آنتاگونیزه کردند و اثر دوزهای بالای مرفین (9-6 میلی گرم بر کیلوگرم) با دوز پایین ساخارین (0.04%) آنتاگونیزه شد اما اثر مرفین (6mg/kg) با غلظت های بالای ساخارین (0.16% و 0.08%) افزایش یافت. اثر دوزهای پایین مرفین (3-1.5 میلی گرم بر کیلوگرم) با همه دوزهای ساخارین در فاز تاخیری کاهش یافت. غلظت های مختلف ساخارین همچنین اثر آنتاگونیزه نالوکسان (0.4mg/kg) را بر بی دردی مرفین در هر دو فاز تغییر دادند. دوز بالای ساخارین (0.16%) اثر نالوکسان را در فاز تاخیری افزایش داد. نتیجه گیری: نتایج بدست آمده تاکید کرد که مزه یک فاکتور مهم، در خواص بی دردی مرفین می باشد. علاوه بر این توجه به احساس مزه شیرین مهم به نظر می رسد. بنابراین استفاده از غلظت های مختلف محلول های شیرین ساخارین به جای هم نابجاست.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بیدردی مرفین، تست فرمالین، سدیم ساخارین

عنوان انگلیسی The effect of different concentrations of Saccharin on Morphine analgesia in mice with Formalin test
چکیده انگلیسی مقاله Objective: This study was done to investigate the relative role of sweetness and comparative effects of different taste sensation of non-caloric sweetener, saccharin, on pain and morphine antinociception by Formalin-test in mice. Methods: The Formalin-test was chosen because it measures the response to a long-lasting nociceptive stimulus and thus may closely resemble clinical pain. Findings: Twelve day pretreatment of animals with saccharin (0.04%, 0.08%, 0.16%) potentiated the low dose (1.5 mg/kg) of morphine-induced analgesia in early phase significantly but their effects diminished by increasing the concentration of morphine. Also in the early phase of the antinociception recording, all doses of saccharin antagonized the effect of morphine (3 mg/kg) dose-dependently and the effect of high doses of morphine (6-9 mg/kg) was antagonized by dose of saccharin (0.04%) but the effect of morphine (6 mg/kg) potentiated with high concentrations of saccharine (0.08% and 0.16%). All doses of saccharine decreased morphine analgesic effect at a dose of 9 mg/kg. Analgesic effects of low doses of morphine (1.5-3 mg/kg) were decreased by all doses of saccharine in late phase. Different concentrations of saccharin also affected the antagonistic effect of naloxone (0.4 mg/kg) on morphine-induced analgesia in both phases in Formalin-test. The high dose of saccharin (0.16%) potentiated the effect of naloxone in late phase. Conclusion: The obtained results support that hedonic is an important factor in morphine analgesia. Moreover, it seems important to consider sweet taste sensation. It is therefore inappropriate to use different concentrations of sweet saccharin solutions interchangeably.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Morphine analgesia, Formalin test, Saccharin

نویسندگان مقاله شکوفه نیک فر | s nikfar


لیلا حبیبی | l habibi


محمد عبدالهی | m abdollahi



نشانی اینترنتی http://www.jbums.org/browse.php?a_code=A-10-1370-13&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات