مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۲۰، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی خواص ضد ‌میکروبی ایزوله‌های لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس پاراکازئی جدا شده از عسل علیه استافیلوکوکوس اورئوس
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: لاکتوباسیلوس­ها باسیل­های گرم مثبت، کاتالاز منفی بوده و در انواع غذاهای تخمیری مانند عسل همچنین به عنوان فلور نرمال انسان یافت می­شوند. هدف از این مطالعه شناسایی لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس پاراکازئی در نمونه های عسل ایران و بررسی خواص پروبیوتیکی و ضدمیکروبی آن­ها بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس می­باشد. مواد و روش­ها: این مطالعه مقطعی طی به مدت شش ماه از فروردین لغایت شهریور 1395 بر روی 88 نمونه عسل که از 13 استان کشور تهیه شد، انجام گردید. نمونه­ ها ابتدا در محیط MRS براث و سپس بر روی MRS آگار کشت داده شدند. جهت تشخیص گونه ایزوله­­های لاکتوباسیلوس از توالی­یابی ژن  16S rDNA  استفاده شد. سپس توان پروبیوتیکی (مقاومت به اسید و صفرا) ایزوله ­ها سنجیده شد. فعالیت ضدمیکروبی ایزوله­­ های لاکتوباسیلوس با روش انتشار از چاهک و مقاومت آنتی­ بیوتیکی با روش انتشار از دیسک بررسی شد. یافته ها: از 88 نمونه عسل در کل 39 ایزوله لاکتوباسیلوس جداسازی شدند که از این تعداد چهار ایزوله  ل. پلانتاروم و دو ایزوله  ل. پاراکازئی با روش مولکولی شناسایی شدند. هر شش ایزوله شرایط اسیدی را تحمل کردند اما نسبت به صفرا حساسیت نشان دادند. پنج ایزوله رشد استافیلوکوکوس اورئوس را مهار کردند. بیشترین مقاومت آنتی­بیوتیکی ایزوله­های لاکتوباسیلوس نسبت به ونکومایسین (100%) ، نالیدیکسیک اسید (100%) و استرپتومایسین (100%) دیده شد.. نتیجه گیری:  نتایج مطالعه نشان داد که نمونه­های عسل ایران دارای گونه­های لاکتوباسیلوس از جمله  ل. پلانتاروم و ل. پاراکازئی می باشد. که این گونه­ها می­توانند اثرات مهاری خوبی بر روی باکتری­های پاتوژن­ مانند استافیلوکوکوس اورئوس دارند. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لاکتوباسیلوس، عسل، پروبیوتیک، استافیلوکوکوس اورئوس

عنوان انگلیسی Antimicrobial effects of Lactobacillus plantarum and Lactobacillus paracasei isolated from honey against Staphylococcus aureus
چکیده انگلیسی مقاله Background: So far there have been no reports about lactobacilli in honey samples and their probiotic properties in Iran. The aim of this study is identification of Lactobacillus plantarum and Lactobacillus paracasei strains in Iranian honey samples and investigation of probiotic and antimicrobial effects of them against staphylococcus aureus. Methods: This cross-sectional study investigated 88 honey samples from different areas in Iran at 6 months, from May to September, 2016. Samples were enriched in MRS broth and after were cultured on MRS agar. Lactobacillus isolates were identified to the species level by 16S rDNA gene sequencing method. Probiotic tests such as tolerance to acid and bile were done.  Antimicrobial activity and antibiotic resistance of isolates were evaluated by agar well diffusion and disk diffusion method respectively. Findings: From 88 honey samples, 39 Lactobacillus isolates were identified and from these isolates, four L. plantarum and two L. paracasei were identified by molecular technique. Every six isolates tolerated acidity but sensitive to bile salt. Five isolates inhibited the growth of S. aureus. The most antibiotic resistance of Lactobacillus strains was seen to vancomycin, nalidixic acid and streptomycin. Conclusion:  Iranian honey samples can be a good source for different Lactobacillus species as L. plantarum and L. paracasei which some of these species could have wonderful inhibitory effects against pathogen bacteria like S. aureus.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Lactobacillus, honey, probiotics, staphylococcus aureus

نویسندگان مقاله الهه لشنی | e lashani


ابوالفضل داودآبادی | a davoodabadi


محمدمهدی سلطان دلال | mm soltan dallal



نشانی اینترنتی http://jbums.org/browse.php?a_code=A-10-3565-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات