مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۲۰، شماره ۱۰، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی ترکیبات شیمیایی، خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی اسانس گیاه مرزنجوش بخارایی (Origanum vulgar ssp. gracile) در محیط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: امروزه در راستای بهبود کیفیت بهداشتی و کاهش خطرات ناشی از نگهدارنده های شیمیایی در صنعت غذا نظر محققان به سوی استفاده از ترکیبات طبیعی به ویژه اسانس های گیاهی که خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی بالایی دارند جلب شده است، با توجه به بالابودن خطرات ناشی از باکتری های اشرشیاکلی و لیستریامونوسایتوژنز در مواد غذایی، در این مطالعه ویژگی های ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی اسانس مرزنجوش بخارایی در محیط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی، گیاه مرزنجوش از کردستان تهیه و پس از خشک کردن و اسانس گیری توسط کلونجر، اجزای اسانس با استفاده از دستگاه GC-MS مورد شناسایی قرار گرفت. سویه ها از آزمایشگاه باکتری شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز تهیه شد. جهت تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی از غلظت های متوالی اسانس (10، 5، 2/5، 1/25، 0/625 و 0/312 درصد) استفاده گردید، حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی با استفاده از روش میکرودایلوشن تعیین گردید. خاصیت آنتی اکسیدانی با استفاده از روش DPPH و سنجش مواد فنولیک تام توسط واکنشگر فولین سیوکالتو انجام گرفت. یافته ها: بر اساس نتایج حاصل از آنالیز دستگاه GC-MS کارواکرول (%49/33) دارای بیشترین جزء ترکیبات اسانس مورد نظر بود. MIC و MBC اسانس بر روی باکتری اشرشیاکلی به ترتیب برابر با 1/25 و 2/5 درصد و برای باکتری لیستریامونوسایتوژنز به ترتیب 0/625 و 1/25 درصد به دست آمد. همچنین ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی برابر با 0/03±12/45 میکروگرم بر میلی لیتر و محتوی فنل اندازه گیری شده 4/23±39/11 میلی گرم اسید گالیک در گرم اسانس ارزیابی شد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که اسانس مرزنجوش خاصیت آنتی اکسیدانی از خود نشان داد، همچنین این اسانس بر روی هر دو باکتری خاصیت مهاری داشته و لیستریا مونوسایتوژنز نسبت به اشرشیاکلی در برابر این اسانس مقاومت کمتری داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Chemical composition, antimicrobial and antioxidant properties of Origanum vulgar ssp. Gracile essential oil
چکیده انگلیسی مقاله   Background and Objective: Today, researchers to reduce the risks of synthetic preservatives have been focusing on the use of natural compounds, especially essential oils of high antioxidant and antimicrobial properties. Therefore, In the present study, Antimicrobial And Antioxidant Properties of Origanum vulgar ssp. Gracile essential oil were investigated. Methods: After drying the plant and extracting essential oil, The oil was analyzed by GC/ MS for detection. Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum bactericidal concentration (MBC) were determined by using microdilution method. The antioxidant activity was performed by using the DPPH method and Total phenolic material was measured by Folin Ciocalteu reagent. Finding: According to results of the analysis of the GC-MS device, Carvacrol (49/33%) has the most component of essential oils. MIC and MBC oils on Escherichia coli respectively 1/25 and 2/5 percent and for Listeria monocytogenes bacteria, respectively were 0/625 and 1/25 percent. Also, the antioxidant activity 12/45 μg / ml, and the content of phenol 39/13 ± 4.13 mg of gallic acid in grams of essential oil was evaluated. Conclusion: According to the results, Origanum vulgar essential oil can be used in the food industry to increase shelf-life and protection against oxidative, microbial agents and food-borne diseases.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فایق مولودی | F Molodi


محمد علیزاده | M Alizadeh


رزاق محمودی | R Mahmoudi


محمود رضازادآبادی | M Rezaazdbari



نشانی اینترنتی http://jbums.org/browse.php?a_code=A-10-2784-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بهداشت مواد غذایی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات