مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۹، شماره ۵، صفحات ۳۲-۳۸

عنوان فارسی مطالعه اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتری عصاره اتانولی دانه گیاه رازیانه (Foeniculum vulgare Mill)
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: در صنایع غذایی برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی از افزودنی های سنتیتیک برای کاهش رشد میکروبی استفاده می شود، که به دلیل امنیت مواد غذایی توجه بیشتری به مصرف محصولات آنتی باکتریال طبیعی شده است. از آنجائیکه گیاهـان منابع بالقوه ای از عوامل ضد عفونت می باشند لذا این مطالعه به منظور بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتری عصاره اتانولی دانه گیاه رازیانه (Foeniculum vulgare Mill) انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، پس از تهیه دانه رازیانه، عصاره اتانولی آن گرفته شد و جهت بررسی اثر ضدمیکروبی آن از روش میکرودایلوشن(Micro dilution) در 9 سطوح غلظتی100، 50، 25، 12/5، 6/25، 3/12، 1/56، 0/78 و 0/39 درصد بر روی جدایه‌های با منشاء مواد غذایی(نگهداری شده در بانک میکروبی) و سوش‌های استاندارد اشریشیاکلی1270PTCC، سالمونلا انتریک 1709PTCC، باسیلوس سرئوس 11778ATCC و استافیلوکوکوس ارئوس 1112PTCC استفاده شد. برای تعیین اثر آنتی‌اکسیدانی عصاره اتانولی رازیانه از روش 2، 2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) در 7 سطوح غلظتی ppm 1000، 500، 400، 300، 200، 100 و 50 استفاده شد. یافته ­ها: جدایه‌های سالمونلا انتریک مواد غذایی بیشترین مقاومت(2/3 جدایه ­ها در غلظت­های 12/5 درصد و بالاتر رشد کردند) و جدایه‌های استافیلوکوکوس ارئوس بیشترین حساسیت(بدون رشد در غلظت­های بالاتر از 12/5 درصد) را در برابر عصاره اتانولی رازیانه از خود نشان دادند (0/05p). نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج این مطالعه عصاره اتانولی دانه رازیانه از توان ضدباکتریایی و آنتی‌اکسیدانی مناسبی برخوردار بوده و بنابراین می‌توان از آن در ترکیب با سایر نگهدارنده‌ها جهت محافظت مواد غذایی در مقابل انواع سیستم‌های اکسیداتیو و میکروارگانیسم‌های عامل عفونت و مسمومیت بهره جست
کلیدواژه‌های فارسی مقاله رازیانه، عصاره اتانولی، ضدمیکروبی، آنتی‌اکسیدانی

عنوان انگلیسی Study of antioxidant and antimicrobial effects of ethanolic extract of fennel (Foeniculum vulgare Mill) seeds
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سامان مهدوی | s mahdavi


معصومه عالیزاد | m alizad


پروین سجادی | p sajadi


مهرانگیز بالغی | m baleghi



نشانی اینترنتی http://jbums.org/browse.php?a_code=A-13-2669-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات